Koliko često centrirate trap?

Sensei

Master
Moderator
Poruka
58.312
Jedan auto mi je cepao gume pomalo pa sam centrirao trap kad sam menjao nove. Obično ne centriram trap sve dok ne osetim da baš vuče (ako se to uopšte i desi) a ovaj u radnji mi kaže da bi principijalno trebao da centriram barem jednom godišnje.

Da li me loži ili je to tačno?

1695193939793.png

jedno veme sam menjao ulje u servisu i skoro uvek nadju nešto što šatro ne valja. Jednom mi je kao napukla guma CV zgloba. A ja ko za inat baš nešto gledao ispod auto par dana pre toga i sve super izgledalo. Kažem ovom, ajde da idemo zajedno da vidimo, a on kao ma dobro drugi put ćemo. Ja posle pogledam kod kuće a onaj lopov samo zamazao kolomaz preko gume da izgleda da je procurelo... lopovi neopevani

jedno veme sam menjao ulje u servisu i skoro uvek nadju nešto što šatro ne valja. Jednom mi je kao napukla guma CV zgloba. A ja ko za inat baš nešto gledao ispod auto par dana pre toga i sve super izgledalo. Kažem ovom, ajde da idemo zajedno da vidimo, a on kao ma dobro drugi put ćemo. Ja posle pogledam kod kuće a onaj lopov samo zamazao kolomaz preko gume da izgleda da je procurelo... lopovi neopevani
Režu manžetne homokinetičkih zglobova pa kao da menjaš odma. To je kao dobardan.

Jednom ja kod mog majstora radio korada i on nije imao vremena a i nije mogao jer sam ga spustio pa spojleri i nije mogao. Odem ja kod nekih iznad auto komande zamenim stabilizator i kuglu centriram. Dođem posle kod njega da radi nešto drugo i kaže vidi manžetnu, pocepana. Nije bila pre dva meseca. I tu meni sine jbg.

kaže mi ovaj jedan da ako stavim sintetičko ulje mogu da vozim godinu dana ili 20 iljada bez menjanja
Svako ulje bi trebalo da se menja jednom godisnje sto se tice roka trajanja, mineralna ne bi trebalo iznad 5000km i godinu dana, polusintetika moze da gura do 10 000 km a sintetika 15-20 ali bolje je skratiti interval zbog naseg divnog goriva koje nam prodaju.

Jedan auto mi je cepao gume pomalo pa sam centrirao trap kad sam menjao nove. Obično ne centriram trap sve dok ne osetim da baš vuče (ako se to uopšte i desi) a ovaj u radnji mi kaže da bi principijalno trebao da centriram barem jednom godišnje.

Da li me loži ili je to tačno?

Pogledajte prilog 1413288
Ja centriram uvek nakon zamene guma ili nečega na trapu. Nisu bitne godine nego kilometraža.

to može pod ruku da se oseti, ali najbitnija je boja, koliko čujem od mehaničara
Nema to veze, ja sam imao prethodno neko ulje koje je imalo fantasticnu boju, verovatno je i ulje bilo kvalitetnije u odnosu na ovaj Total koji sad imam u karteru, doduse vozio sam i na benzin a i diznu treba da cistim za benzin pa je sigurno zaprljalo ulje malo , ali je masno i lepo motor radi.

Back