Koliko će NATO izdržati u Libiji?

Добро дошли

Buduća legenda
Poruka
27.854
Zidojče cajtung o ratu u Libiji piše:
„Nije jasno koliko će dugo NATO izdržati u Libiji. Navodno se rezerve municije rapidno smanjuju. SAD nisu u stanju da priskoče u pomoć zato što njihove bombe ne mogu da stanu u evropske avione. Međunarodne trupe nastavljaju napade u Libiji. NATO je saopštio da su avioni u petak leteli 145 puta, 58 puta su bombardovani različiti ciljevi. Takva frekvencija neće biti moguća na duže staze: Municija je, piše "Vašington post", pri kraju. Tako pišu američke novine koje se pozivaju na oficire NATO. Na internet prezentaciji Vašington posta takođe piše da oskudica municije pokazuje i nemogućnost Evropljana za relativno ograničen vojni napad. Iz tog razloga se postavlja pitanje da li SAD i dalje mogu da se drže po strani kada je u pitanju ovaj sukob.
Moamer al Gadafi se, doduše, sve jače bori, očigledno je da njegov režim u međuvremenu koristi međunarodno zabranjenu kasetnu municiju, i to u blizini naselja.
http://www.dw-world.de/dw/article/0,,14995368,00.html

Та силна армада ускоро ће крахирати. Немају снаге за озбиљнију и на дужи рок заврше посао.
Јесу ли то Амери намерно пустили НАТО да се угрува у Либијској пустињи и европском НАТО командном кадру кажу да без Америке нема победе?

Izdržaće koliko njima treba.Teritorija današnje Libije je bogata naftom od koje zapadnjaci trenutno nemaju korist jer država Libija organizuje ekspolataciju i prodaju.Sledi nastavak bombardovanja i uklanjanje Gadafija kako bi se omogućio dolazak na vlast zapadnih marioneta koji će poslove oko nafte prepustiti američkim kompanijama.

Промени наслов теме - уместо у Либији треба да стоји изнад Либије......

И већ сам рекао негде- рат је невиђени бизнис. Тако што тврде да немају муниције само оправдавају трошење новца из буџета.

Upravo.
Nije to trošak, to je investicija.

Libija je veoma mala zemlja, pa Gadafij ima samo 10.000 lojalista ukupno

Žrtve Amerike i Nato zemalja su sada dostigle 0
jer pokušavaju na jeftino iz vazduha da savladaju režimlije.
Pritom ne žele da idu na dekapitaciju (ubistvo lidera zemlje), zato što je Obama crveni bandit i hipik.

Zato ja kažem da treba Donald Tramp da dođe na vlast, on bi to rešio za jedno veče

Pritom ne žele da idu na dekapitaciju (ubistvo lidera zemlje), zato što je Obama crveni bandit i hipik.

Zato ja kažem da treba Donald Tramp da dođe na vlast, on bi to rešio za jedno veče

Samo Hamisova brigada ima vise vojnika ...

чу НАТО нема џебане :roll:

дај онда да им уваљамо нешто :mrgreen:

Joooooj,što bi voleo da nam se obrati
NATO za municiju. Njima nestalo,pa 'ajd da kupe.
Klintonka došapnula garavom da kupi od nas.
Zbog Džorža....Kako kog Džorža ? Pa,Klunija,brate....!

I garavi pristane,što da ne,i njemu već dojadilo da "tesliči"
crmpuraste ceo život.....
Al' bi im tada uvalili tvrd i čvornovat !!! Jooooj,mati moja !
Sav bi im barut nakvasili,pa nek se slikaju.....
A,mi sedimo u teškoj 'ladovini - i likujemo !
Da vide malo kako prolaze oni, koji se sa nama kače......

Poslednja izmena:

:rtfm: показујеш своје жуто нацистичко лице!!!

DONALD TRAMP: UZEĆU NAFTU OD LIBIJE

(32) Utorak, 19. April, 2011.| Autor:

56670.jpg

VAŠINGTON - Milijarder i biznismen Donald Tramp, koji je jedan od najozbiljnijih kandidata Republikanske stranke na predstojećim izborima u SAD 2012. godine, kaže kako Libijcima treba uzeti naftu:

- Evo šta Obama radi: Čas hoće da uzme naftu, čas neće. Pretvorio je Ameriku u jednu veliku šalu. Da sam ja na vlasti, preuzeo bih naftu od Libijaca, ali bih im, naravno, dao dovoljno da uživaju u izobilju - rekao je Tramp, čuven po svojoj frazi „Otpušten si“ u intervjuu za CNN.

Back