Koliko bi te love izvadilo iz bule?

Ovde ne mislim da kušiš kuću ili besna kola, ili skupo letovanje već da vratiš dug (ako imaš) i da kreneš neki mali biznis
mislim da je milionce $/€ sasvim pristojna cifra. Ako se pogleda sa jedne strane to je 20 godina po 50K sto je pristojna cifra cak i za skuplje zemlje, a moze se ziveti negde i jeftinije. pritom ne treba ti ni mali biznis nego eventualno isplativa investicija (investicija je uvek rizik - kocka)

Kakve škole?

Ja se pitam koliko je stvarno potrebno novca za jedan posao, koji ne bi mogao da se vodi na mene..na sestričinu verovatno..

jedna skola - americka - kaze - kupis biznis na kredit platis osiguranje, dok radis otplacujes kredit, ako ne ide - bankrotiras banka se naplati iz osiguranja, ako ide kredit ti je trosak (placas manji porez jer ne zaradjujes puno), kad otplatis veci deo kredita (sakupis neki smislen equity) onda prodas biznis, uzmes pare, platis porez i predjes u drugu skolu ili ides istom skolom u sledeci krug.

druga skola - nemacka/italijanska - kaze - kupis biznis za kes - ne placas kredit nego samo skupljas profit i investiras, kad ti dosadi (posle 300 godina) eventualno prodas biznis i vratis sav kes koji si ulozio. Kupis drzavu. Promenis ime u Aleksandar Vucic.

Poslednja izmena:
Ja nikako, baš nikako neću da budem AV.

😊
mala šala, da ne bude prozbiljno ;)

e sad drugi deo:

Step 1:
- zaposlis se - imas jednog ili dva sefa - radis, primas platu - zivis - ne mislis na posao van posla, sanjas da postanes privatnik, stedis lovu da kupis biznis za necaku.

Step 2:
- otvoris biznis, kao sef si, a ustvari imas 1000 sefova (klijenata, poverioca, drzavu, vatrogasce, grad, drzavu, aleksandra vucica itd.)
non stop mislis na posao (i kad spavas)

Step 3:
- kad skupis pare od biznisa postanes poverioc - investitor - ( investiras, skupljas profit ) puta iks - mnogo se obogatis
ali se stalno brines da li ce investicija da ti se isplati

Step 4:
- kupis drzavu, promenis ime u Aleksandar Vucic

Back