koliko bi para mesecno trebalo za odrzavanje ovakvog kera?

Nije kasno vaspitati štene koje ima 4 meseca.Što se tiče mesečnog "koštanja",da pokušamo da izračunamo.Taj pas po mojoj odokativnoj proceni ne bi trebao da bude težak više od 15-20 kg kada poraste.U prilogu ti ostavljam tabelu ishrane pasa jednog od domaćih proizvođača hrane za pse.
Nazovi neki pet shop,pitaj koliko košta npr. ta hrana i izračunaj mesečnu potrošnju.
Ili prošetaj do shopa,pogledaj koje hrane imaju u ponudi,na svakom pakovanju imaš tabelu za navedenu hranu i možeš na licu mesta da izračunaš.
Takođe,možeš da kombinuješ i sa kuvanom hranom.Sem toga,nazovi i veterinara i pitaj za cenu revakcinacije.
Javi ukoliko se odlučiš da ga udomiš z;)

Mesecno sto se tice hrane sigurno ne vise od 1000 dinara 2000 maximum ja ti sad odokativno kazem na odnosu na moje zivotinje,jer ja za moje oko 2000,3000 al imam dosta zivotinja.Vakcinises jednom godisnje i vakcina ti zavisi gde,al zbog primera kod mog veta je 1200,sto se tice vitamina kutija ti kosta u pet shopu od 200-500 sve zavisi koji je proizvodjac.Nista ti specijalno vise ne treba,sto se tice potreba,osim narano ako neces da kupis igrackice,povodac,opremu uopste..

Mesecno sto se tice hrane sigurno ne vise od 1000 dinara 2000 maximum ja ti sad odokativno kazem na odnosu na moje zivotinje,jer ja za moje oko 2000,3000 al imam dosta zivotinja.Vakcinises jednom godisnje i vakcina ti zavisi gde,al zbog primera kod mog veta je 1200,sto se tice vitamina kutija ti kosta u pet shopu od 200-500 sve zavisi koji je proizvodjac.Nista ti specijalno vise ne treba,sto se tice potreba,osim narano ako neces da kupis igrackice,povodac,opremu uopste..

Sto se tice hrane ukoliko se uzimaju granule moze izaci toliko ali ako kuvate moze biti i manje,znatno manje a realno psi uglavnom vise vole kuvanu hranu.
Vakcina protiv besnila sa cipovanjem je mene izasla 600,prva vakcina i revakcina koju je primila kao stene me je izasla 1000+1000,nisam joj uzimala nista od tih vitaminskih dodataka jer moj pas jede jogurt,voce i nema jednolicnu ishranu.Npr. 1 kg papalina kosta 100 din manji pas to moze da jede ajd da kazemo 5 puta mada neces mu dati samo ribu.Moja bretonka obozava kuvanu ribu sa pirincom.U sustini psu mozes dati vecinu namirnica koje jedemo i mi ali ne zacinjeno.

Naročito mogu da potvrdim onaj deo da većina pasa više voli kuvano, moj nije hteo nijedne granule osim onih superpremium pošto mu je omiljeno jelo bio paprikaš pre soljenja i bez krompira, a obožavao je i đuveč, već supice i čorbice... A kad se prvi put susreo sa sirovim mesom (svinjske dijafragme od trihinoskopije) nije znao šta će s njima, morala sam da mu skuvam. Pa čak su i keruša i štenci o kojima sam brinula letos zgađeno okretali glavu i jeli čisto da ne budu gladni kad im donesem granule a ostatke kuvanog bi sljuštili u roku od... odmah!

Back