mario80
Legenda
- Poruka
- 72.838
Isto kao što nestašicu kafe i nafte predstavljaju kao problem u jugoslaviji.
Poslednja izmena:
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Isto kao što nestašicu kafe i nafte predstavljaju kao problem u jugoslaviji.
Kada počnu ovi da me ubeđuju da se sada živi bolje kada se jako malo bilo šta ovde sada proizvodi u odnosu na SFRJ kada se gotovo sve proizvodilo samo slatko se nasmejem. Sada su magla i seks turizam najbolji srpski proizvodi.![]()
Nema šta da mi pričaju saberem 2 i 2 i vidim kako stoje stvari.Причали ти старији?
1 milion starih=10000 novih dinara.Kolika je bila prosjecna plata?
Cudna mi je ta cifra jer je moj cale 6 godina kasnije 1977 ili 1978. kupio tristaca i mislim da se brojalo u milionima dinara, nov je kostao kolko se sjecam oko 8 miliona tako da ta cifra od 40 hiljada je upitna.
Krajem sedamdesetih 750 hiljada mogla je biti plata inžinjera u dobroj firmi.Mislim da je prosjecna plata bila oko 750 hiljada, dakle oko 10 plata. Ko danas mozda 8000 eura.
Da, moja keva je imala oko 400 hiljada, to znam.Krajem sedamdesetih 750 hiljada mogla je biti plata inžinjera u dobroj firmi.
Mislim da i inflacija u tom periodu vezana za naftnu krizu i za rast cena goriva.1 milion starih=10000 novih dinara.
Prosječna godišnja inflacija 1970-1980 godine 10-15%.
po svim merilima i stručnim časopisima Florida je bila daleko isored svog vremena
Krajem sedamdesetih 750 hiljada mogla je biti plata inžinjera u dobroj firmi.
E, pa onda je imao i dnevnice, terenske dodatke i tako to. Daleko je to od proseka.Da to je moj stari bio, geo inzinjer, sef nekog odjeljenja ili sluzbe.
E sad, nemoj preterivati.Prosečna plata krajem 80tih je bila 500-600 dem a bolja 1000 dem. U odnosu na tadašnji standard tj cene kao danas da imate usrbiji 4-6.000 EVRA.
Nema preterivanja, 180 dem ugalj i ložač po stanu ZA CELU GREJNU SEZONU. Danas je to 1200 evra za istu uslugu.E sad, nemoj preterivati.
Nije se u YU raskošno živilo. Istraživao sam tadašnje plaće i cijene. Mnogo toga nemoguće je porediti. Onako ugrubo: sadašnji standard je otprileke na nivou sedamdesetih t.j. najbolje decenije SFRJ te nešto bolji od osamdesetih. Najbogatije republike SFRJ Slovenija i Hrvatska debelo su prevazišle standard najboljih godina u SFRJ.10-15 puta je standard bio bolji.