Koliki je zapravo trošak imati ljubimca?

Ја пустим мог пса да сам себе финансира. Сваки дан обиђе круг од 5 километара, и сврати у пар оближњих села. Додуше, ове године ће напунити 14 година, па је мало успорио са кретањем, али и даље има своју рутину. Сналази се за храну, излази са својим друштвом и стално се враћа до мог прага. Избројао сам једно 50 паса у целој општини који личе на њега. Живи бољи живот него пола нас људи. А сигурно бољи од ових мезимаца који морају месечно на педикир.

Granule Josera za osetljive mačke 1350din mesečno, gulaš (hrana u kesici samo ja zovem gulaš) 140din dve kesice mesečno - to je to. Nažalost ako maca mora kod veterinara tu su troškovi ali ovako ne. Barem za moju Grejs.

Pogledajte prilog 1669293

Moja mačka jede Joseru sa macinom travom, kako bi lakše izbacivala dlaku. I to jede nekoliko vrsta Josere.

Grejs je preslatka. :heart:

Moj pas jede sve sto nama ostane.
A to su ostaci corbica sa lebom pomesane, koske, neko meso staro.
Mast sa lebom, supa sto ostane itd.
Uz to dobija granule i neku psecu kobasicu a kupimo mu neko staro meso uz koske iz mesare ponekad.To mu sve mesamo sa navedenim gore i to iskosta do nekih 400 ili 500 dinara mescno.

Dobija on i sa strane od rodjaka, kuca pored nase i cesto i ne znamo kad i koliko samo se vidi da se naduo.
Za svake praznike naduje se od hrane i taj njegov deo dvorista sve userre.

Kupujem mu sad tablete za srce, pritisak jer je 15 godina star i one kostaju mesecno 180 dinara.
Na svaka 6 meseca kupujem za ciscenje od parazita.Zaboravio sam koliko kosta do 1500 dinsra valjda.
Jednom je imao udes, udarila ga kola pa ima u desnom kuku sipku.To je kostalo 200€.
Bio je nesto bolestan, prosle godine te sam kupio neku tabletu protiv infekcije jer mu opao imunitet i brzo se oporavio to je kostalo 5000 dinara.

Dakle do 700 dinara mesecno.

IMG_20241120_122536.jpg
IMG_20241120_122522.jpg

Back