Kolika je vrednost mog racunara ? Procena i pomoc

6 gb rama je minimum 45e. Procesor ima na radnjama, cijena je oko 50e. Hdd je oko 25e. Grafika 50e.

Ja ti gledao cene, covek prodaje polovno ne novo.
Grafika, niko nece kuputi graficku po toj ceni koja nije u garanciji pogotvo kada za 90e mozeda se nabavi polovni R9 270x ako ne i za manje pare, graficka pod garancijom i daleko brza od te...
Procesor je polovan, na kupujem prodajem traze 4500din a i to je previse. 6GB za 45+ eura? Tesko, rashodovane masine u koje se ugradjivao DDR2 se sve vise nalaze u oglasima.....

200e dati za racunar star 3+ godine, previse......

Ja ti gledao cene, covek prodaje polovno ne novo.
Grafika, niko nece kuputi graficku po toj ceni koja nije u garanciji pogotvo kada za 90e mozeda se nabavi polovni R9 270x ako ne i za manje pare, graficka pod garancijom i daleko brza od te...
Procesor je polovan, na kupujem prodajem traze 4500din a i to je previse. 6GB za 45+ eura? Tesko, rashodovane masine u koje se ugradjivao DDR2 se sve vise nalaze u oglasima.....

Pa vidi koliko jake cene drze i Intelovi Core2Quad procesori, a i dalje se prodaju. 40e za plocu i procesor u kompletu je dzabe, bez obzira koja je ploca.
I brate ako mi nadjes R9 270x za 90e, ti si madjionicar... Da nisi mozda mislio na R7 a ne R9 ?

@Spaske944

Napisi koju plocu imas, koj ram i koliko tacno (3 x 2GB, ili kako vec), marku napajanja... ?

Al hajde ovako, ako je DDR2 6gb - max 30e

6GB za 45+ eura? Tesko, rashodovane masine u koje se ugradjivao DDR2 se sve vise nalaze u oglasima.....

Ja nigdje ne vidim da piše DDR2. Ako čovjek ima 4-core procesor i 6 GB RAM-a, nekako je logičnije da mu memorija bude DDR3.

Ja nigdje ne vidim da piše DDR2. Ako čovjek ima 4-core procesor i 6 GB RAM-a, nekako je logičnije da mu memorija bude DDR3.

DDR3 Memorija je jeftnija od DDR2 memorije kada kupujes polovno. Ili su im cene priblizne ( opet kada je rec o polovnim stvarima ). A cene kako si izvukao nije mi jasno. Bolje da neko pazari neki polovni Core i3-2120, koji nov kosta oko 100e ( a polovan verovatno moze da kupi za 70e ) doda na to 4gB memorije + neku plocu za 30e ( polovnu ) i imace masinu koja je do 70% brza nego da kupuje masinu sa slicne pare koja ima 3 godine i [rakticno je obsolete....

Pa vidi koliko jake cene drze i Intelovi Core2Quad procesori, a i dalje se prodaju. 40e za plocu i procesor u kompletu je dzabe, bez obzira koja je ploca.
I brate ako mi nadjes R9 270x za 90e, ti si madjionicar... Da nisi mozda mislio na R7 a ne R9 ?

@Spaske944

Napisi koju plocu imas, koj ram i koliko tacno (3 x 2GB, ili kako vec), marku napajanja... ?

Pa jedno je koliko neko trazi a drugo je koliko neko dobije. Niko al bas niko nije lud da kupi procesor koji je star 3+ godine za vise od 50e.... E8400 koji nije doduse quad core sa plocom + memorijom ( koji je daleko brzi u single thread operacijama ) moze da se proda za max 50e....

I da mislio sam na R9 270x, na kupujem prodajem ljudi traze 110e ( ako se porudis mozes da nadjes neke kojima je ostalo 12+ meseci garancije za te pare ili malo manje para ) al i to je previse jer ih na trzistu ima vise nego sto ljudima treba, mozes za 150e da kupis 280x ...

Pa iskreno jedino sta u zadnje vreme radim na njemu gledam filmove igrice ne igram vise a svake god cena pada pa reko da vidim bolje da ga prodam dok jos vredi inace sve igre idu na max i imam i garancije za neke komponente. Hvala za odg...:)

Prodaj samo grafu, ssd i 4gb rama.

- - - - - - - - - -

Mislim ostatak se ne isplati prodavati. #
Za grafu trazi bar 200 evra

Back