Kolika je prosečna potrošnja kućnog interneta ?

Марџ, то веома зависи од твојих сурфинг навика, да ли преузимаш садржаје са нета или само читаш и слушаш музику?

Мени треба АДСЛ за све и свашта, две хиљаде и нису неке паре. Не рекламирам никога...

Кад отвориш налог код неког провајдера, у брошури ти обично дају параметре да потрошњу провериш на њиховом сајту.

Pitam , jer, hoću da se rešim hohštaplerske bande MTS i pređem na kućni Vip internet pa ne znam da li mi je dovoljno tih 200 gb koji su u tom paketu. Nemam uopšte predstavu koliko je to.
Kako uopšte mogu da proverim kolika mi je mesečna potrošnja (ne na telefonu, nego ADSL) ?

Jedno vreme dok nisam imao internet (neki kvar) uplatio sam 10GB i trajalo je 3 dana (bilo je povezano 2/3 telefona).
A ovako sa Mts igram jos konzolu...

Što kaže Rambo Amadeus u pesmi "Balkan boj" - počeli su progresivno prohtjevi da rastu...
Nekad nam je bilo OK da skidamo neki manji program po nekoliko desetina minuta na 56k modemima, sa pojavom kablovskog neta nekoliko sati za divx film, sad HD film za nekoliko minuta... i ne brojiš gigabajte.
Ako dosta gledaš YT, jedino što ti se isplati (iako sigurno zvuči skuplje) je net preko kablovskog operatera ili wireless, ali flat, bez ograničenja protoka, jer uz ove brzine neta pojedeš gigabajte brže nego izvikani KEKS!
Te fore sa smanjenjem brzine posle utrošenih gigabajta su obična patka, jer je usporenje toliko da ti je skoro kao da nemaš internet.

Ne mogu da verujem da u 2018. godini neko razmislja o INTERNET POTROSNJI, tj. potrosnji GIGABAJTA.

Jednostavno se uzimaju flat paketi koji dolaze i sa dodatnom mogucom potrosnjom u okviru kako fiksne tako i mobilne telefonije.

Kakav crni MTS :hahaha: ADSL :ljutko:

Kupite ljudi OPTIKU, ako ste novi korisnik mozete da dobijete 6 meseci za dinar. :kafa: a usluga na svakih godinu dana postaje sve bolja i mocnija.

ja imam kucni net od vipa,ali od 100gb. zato sto je tad bila opcija 100gb. doduse najveci paket sto se tice brzine,to je 40mbit/s. surfujem i gledam video sadrzaj svakodnevno,ali skidanje igrica,to tek mozda dve igre mesecno,mada ih retko skidam jer slabo igram. meni licno zavrsava posao odlicno,retko kad potrosim,a i kad potrosis,ti opet imas neograniceno,samo brzina opada na 5 ili 6mbit/s cini mi se. sto je opet dobro. najjaca stvar kod vip 4g neta je sto se ne koci ama bas nikad. stabilnost 101%,kao da je opticki kabl...svaka im cast. takodje ruter koji dobijas je super uredjaj,zraci wifi signalom oko sebe.

To ce da meri za Windows instalirani kompjuter. A gde su telefoni i ostali? ;)

Sve ce to izneriti.Protok,potrosnja i Upload,ako koristis Wi Fi,normalno ce pokazati,ako imas mrezni net,bar ja na Telenoru imam aplikaciju za proveru potrosbje svega na telefonu,ali koristim WiFi,a minute za razgovor i poruke ne mogu da potrosim.Mislim da takve aplikacije i MTS i VIP imaju.

Back