Kolika bi vam plata bila dovoljna za pristojan život u Srbiji ?

RužnaKoLopov

Buduća legenda
Moderator
Poruka
43.822
Ili u BIH

Pitanje u naslovu

:lol:

Donald Duck Money GIF

Nažalost, pristojan život u Srbiji nije moguć. Niti izgleda da će ikada biti moguć.
Jeste, tebi i meni i jos nekom mozda. No, ima ljudi koji i u Srbiji pristojno zive jer ih zabole i za vas cacije i za njih blokadere (pretpostavljam da si na to mislio/mislila), zive i stvaraju i u toj zemlji i sasvim su zadovoljni time sto imaju.

Jer, osnovno sto naucis tokom zivota ako ti to vec nije usadjeno u porodici, je da svi ne vidimo istim ocima svet, ne dozivljamo svi iste emocije, niti imamo iste potrebe.

Jeste, tebi i meni i jos nekom mozda. No, ima ljudi koji i u Srbiji pristojno zive jer ih zabole i za vas cacije i za njih blokadere (pretpostavljam da si na to mislio/mislila), zive i stvaraju i u toj zemlji i sasvim su zadovoljni time sto imaju.

Jer, osnovno sto naucis tokom zivota ako ti to vec nije usadjeno u porodici, je da svi ne vidimo istim ocima svet, ne dozivljamo svi iste emocije, niti imamo iste potrebe.
Izvini, zamenio si me sigurno s nekim.

na zapadu kelneri traze i 10% za napojnicu..cerupanje ...
Sine, pa ti si bas u teskom zaostatku. Tips (baksis, napojnica) na automatima za placanje na mom kontinentu vec 4-5 godina krece od 18% pa navise (18, 20,25% ili vise, po tvom izboru).

Naravno, postoji i (na ekranu skrivena) mogucnost da ne das tips ali tada ti dolazi menadzer lokala da te pita cime su te oni uvredili i zasto si toliko nezadovoljan uslugom pa mozes da upadnes u neprijatnu situaciju da se isvadjas i na kraju zavrsis u novinama ako si se potukao. Sve zbog baksisa, e jbg, das ga i nemas glavobolje..

Edit.
Vidim da si zapanjen, he.

Back