КОЛЕКТИВ ФРАНЦУСКА-РУСИЈА

Istocni Vetar

Domaćin
Poruka
4.571
Андре Шанкли (André Chanclu), председник „Колектив Француска-Русија“

ЕЦСД и СНП НАШИ 1389 у оквиру заједничког пројекта +ЕВРОАЗИЈА+СРБИЈА+ имају част и задовољство да Вам представе ексклузивни интервју са лидером француске невладине организације КОЛЕКТИВ ФРАНЦУСКА-РУСИЈА, господином Андре Шанклијем, која представља једну од водећих француских невладиних организација која се бори за успостављање друштвених норми и принципа мултиполарног света у Француској, али и Европи, оштро противећи се евроатлантистичким принципима на којима је изграђена модерна Европа, односно, Европска Унија и борећи се против проамеричке политике Николаса Саркозија кроз ширење идеје савеза и јединства Француске и Русије, односно, Европе и Источне Азије.

Господине Шанкли, представите нам укратко организацију Колектив Француска-Русија (Collectif France Russie) и упознајте нас са основним информацијама…

Невладина организација Колектив Француска-Русија је створена 2008. године после НАТО интервенције у Јужној Осетији. Ми нисмо хтели мирно да ћутимо и посматрамо сву ту тишину која се дешавала по диктату Сједињених Америчких Држава. Ми смо хтели да станемо на страну Русије у овом кукавичком нападу на једну малу земљу. Колектив Француска-Русија је првенствено група пријатеља Русије која се противи тренутној француској политици и одбија атлантског активисту председника Саркозија.

Упознајте нас детаљније са историјским и другим везама Француске и Русије, приближите нашим читаоцима односе двеју земаља и два народа…

Историја односа између Француске и Русије је дуга, али је посебно обележена вишедеценијским истинским пријатељством. Француски језик је присутан у многим руским универзитетима. Верујемо да је и то добро наслеђе и ствар које ће младим генерацијама бити основ за изградњу још већег пријатељства. У време великих европских конфликата, Русија је платила највећу цену људским жртвама. Ми то не заборављамо и на свакој годишњици тих злокобних догађаја, целим срцем смо уз руски народ и делимо саосећање према страдању народа Русије.

Како видите Европску Унију данас…

Европска Унија у целини је била одбачена од стране народа Француске, али политичко руководство није хтело да чује ту поруку и сва политика је креирана од стране оних који седе у лобијима Брисела, а све против народних интереса. За нас, ЕУ је “мека диктатура” која управља свима нама. Наши политички лидери, било да су десничари или левичари, углавном су бриселски лобисти. Они ни у ком случају не представљају народну вољу и интересе на начин на који би требало.

Како видите позицију Француске у оквиру Европске Уније као њене чланице, шта би сте издвојили позитивно, а шта негативно…?!

Као што сам рекао, ЕУ није рефлекција онога што народ очекује… Не може бити ничега позитивног у структури која није креирана да служи вољи и интересима већине, него мањине чији основни и једини циљ јесте лично богаћење.

http://euroasiaserbia.wordpress.com/2011/01/21/ексклузивно-колектив-француска-руси/#more-443
 

Back
Top