Кокановић о протесту у Београду: Поздравио сам се са женом, децом и рекао сам да ћу се вратити како год

комшија

Stara legenda
Poruka
95.258
1723295050287.png

Kokanović o protestu u Beogradu: Pozdravio sam se sa ženom, decom i rekao sam da ću se vratiti kako god

1719599613-kokanovic-750x512.jpg

10. avg 2024

Jedan od organizatora večerašnjeg protesta u Beogradu protiv iskopavanja litijuma Zlatko Kokanović rekao je da je sve spremno za protest, da imaju dovoljno redara, jer su dobili najave da će biti ubačenih elemenata. "Sugerisali smo policiji da povedu računa o tome, jer mi organizujemo jedan miran protest. Nije nam cilj da izazovemo nikakve nerede, niti da dođe do kakvog haosa u zemlji", naglasio je.

Kako je naveo za TV Nova, na večerašnjem protestu kao jedan od govornika održaće kratak govor u kome će izneti planove za dalje.

„Iz protesta ćemo krenuti u šetnju, mada smo rekli da nećemo šetati, ali krećemo u šetnju samo do odredišta gde treba da se urade blokade. Za sutra imamo najavljenih tri do pet lokacija potvrđenih na teritoriji Srbije, tako da očekujemo od ponedeljka da to se proširi na celu zemlju“, rekao je Kokanović navodeći da će večeras otkriti sve detalja.

Na pitanje da li strahuje da će biti neke veće odmazde države ili veći broj hapšenja, Kokanović je istakao da sa tim nema problem.

„Ja sam juče, kad sam pošao od kuće, pozdravio se sa decom, sa ženom, sa majkom i rekao sam da ću se vratiti. U svakom slučaju ne znam kako – znači da li će me dovesti, da li ću se vratiti, nema veze. Uglavnom vratiću se kući kako god, znači i rekao sam da ih neću osramotiti“, kazao je Kokanović.

Upitan šta znači da strahuje, da li misli da mu je život ugrožen, Kokanović je naveo da ga ne bi iznenadilo da ubace nekoliko elemenata i narpave haos.

„Kada imate toliki pritisak zadnjih 50 dana da ste svaki dan na režimskim medijima, da vas nazivaju izdajnikom, plaćenikom, da radite za strane službe, ne bi me iznenadilo da ubace par elemenata na večerašnjem skupu i da naprave haos“, istakao je.

link

Златко Кокановић, јунак одбране Јадра и Рађевине, данас је позван у БИА на информативни разговор. Значи да се анти-Србијански режим уплашио Свесрбијанског сабора у Београду. Зна анти-Србијански режим да Србијанац ни по коју цену неће дозволи да му Чипуљчанин за љубав Шолца и Немаца рударењем литијума уништи Србију, јер Србијанац нема резервну државу!

1723296064337.png

ZLF osudio „zastrašivanje organizatora protesta“ od strane BIA

1723294646328.png

danas 14:42

Zeleno-levi front osuđuje pritiske na organizatore protesta protiv iskopavanja litijuma – Zlatka Kokanovića i Nebojšu Petkovića, koji su danas pozvani na informativni razgovor u BIA. Ovo je samo jedan u nizu poteza vlasti koji služi da se organizatori zastraše, a građanima prenese pretnja hapšenjem i korišćenjem sile od strane policije.

ZLF kaže da naprednjački režim više i ne krije da se u potpunosti stavio u službu kompanije Rio Tinto.

„Cela vlada radi kao njihova PR služba, na čelu sa Vučićem i Brnabić. Vučević se obračunava sa studentima, ministarka Đedović ide čak dotle da odgovara iz call centra na pozive građana o projektu, a policija i BIA zastrašuju organizatore protesta i građanima poručuju da će da ih hapse. Niko od ljudi na vlasti ne brine o interesima građana i o opravdanim brigama da će životna sredina biti devastirana“, navode.

Pozivamo građane da se u što većem broju odazovu na poziv na protest! Svi lokalni odbori ZLF organizovano će podržati protest u organizaciji ekoloških organizacija.

1723296180537.png

Meštani Gornjih Nedeljica pre puta ka Beogradu: Spremni smo, ovo je borba bez povratka

1723296599063.png

10. avg 2024 15:03

A na put ka Beogradu kreću i stanovnici Gornjih Nedeljica. Kažu da žele da odbrane svoja imanja i da neće dozvoliti bilo kakav rudnik u svom mestu.

Istekao je rok od 40 dana koji su ekološki aktivisti dali Vladi Srbije da usvoji zakon kojim će biti zabranjeno iskopavanje litijuma i bora. Na najavljeni protest u Beograd krenuli su i meštani Gornjih Nedeljica.

N1: Kažete spremno je sve za put?

„Spremili smo. Ovo je borba bez povratka. Nema nazad. Znači mi idemo da se izborimo za naš opstanak, za naša prava i dok ne rešimo to, povratka nema“, rekao je jedna od meštana pre puta.

N1: Šta očekujete danas u Beogradu?

„Svašta možemo da očekujemo. Ja bih najviše voleo da se to reši večeras. Da ova naša vlast jednom prepozna prave vrednosti, pravi narod koji je iskren, koji je patriota, a ne neke naše, da ne kažem, lažne saradnike koji nam daju garancije koje nisu nama u korist nego njima“, dodao je drugi meštanin.

1723294775-Mestanin-Brnjaka-1024x576.jpg

Aktivisti iz Gornje Nedeljice naveode da bi bilo najbolje da se večeras sve reši, kako bi se mirno vratili svojim kućama i nastavili da žive normalno.

Par kilometara dalje od Gornjih Nedeljica je selo Brnjak i odande kreću na blokade, ali kažu golih ruku.

„Rudnika neće biti, rudnik nećemo dozvoliti i nema tu mnogo da pričamo u vezi rudnika“, rekao je jedan od meštanja Brnjaka.

Dodao je da on državi već 38 godina uplaćuje porez.

„Plaćam sebi penziono, socijalno, izdržavam porodicu, školujem studenta, imam đake, ovo sam sve stekao sa svojim radom. Mene društvo nije izdržalo, već sam ja nosio ovo naše društvo“, naglasio je.

Samo nemoj da i ovaj bude "Vučićeva pudlica" kao sa Nestorovićem :kafa:
Или каo Pisac Punk Proze који ботује и за лажног опозиционара Друга Ђида и за Чипуљчанина?

1723308274906.png

Kokanović i Petković pušteni iz BIA: "Nisu nas ništa pitali, nismo ništa rekli"

1723308198604.png

10.08.2024.

Zlatko Kokanović i Nebojša Petković iz Udruženja Ne damo Jadar su nakon kratkog informativnog razgovora u Bezbednosno-informativnoj agenciji (BIA) pušteni.

Kako su naveli, tamo su ih upozorili da su planirane blokade protivzakonite i da budu spremni da se nose sa posledicama, prenosi Danas.

"Nisu nas ništa ni pitali niti smo mi nešto rekli. Mislim da nas je obaveštavanje javnosti zaštitilo od dužeg zadržavanja", naveo je Petković.

Kokanović je naglasio da mu je drago što njih javnost štiti, ali je žalosno što živimo u državi u kojoj javnost mora da štiti pojedince.

"Kao što je Nebojša rekao, ovaj prethodni lajv nas je sigurno spasao da ne ostanemo u nekom dužem zadržavanju. Svi ovi prethodnici i kolege koji su išli da daju izjave u svojstvu građanina su zadržavani po dva, tri i četiri sata", ukazao je Kokanović.

Petković je objasnio da oni organizuju miran protest, da blokade nisu ništa novo i da je svaki incident na protestu odgovornost vlasti, kao i da oni nemaju namere da ulaze u institucije.

Rekli su da, ukoliko bilo ko od učesnika protesta ima probleme tokom istog, da im se jave preko Facebook naloga njihove organizacije i da će dobiti pravnu zaštitu.

Pogledajte prilog 1591729

Kokanović o protestu u Beogradu: Pozdravio sam se sa ženom, decom i rekao sam da ću se vratiti kako god

1719599613-kokanovic-750x512.jpg

10. avg 2024

Jedan od organizatora večerašnjeg protesta u Beogradu protiv iskopavanja litijuma Zlatko Kokanović rekao je da je sve spremno za protest, da imaju dovoljno redara, jer su dobili najave da će biti ubačenih elemenata. "Sugerisali smo policiji da povedu računa o tome, jer mi organizujemo jedan miran protest. Nije nam cilj da izazovemo nikakve nerede, niti da dođe do kakvog haosa u zemlji", naglasio je.

Kako je naveo za TV Nova, na večerašnjem protestu kao jedan od govornika održaće kratak govor u kome će izneti planove za dalje.

„Iz protesta ćemo krenuti u šetnju, mada smo rekli da nećemo šetati, ali krećemo u šetnju samo do odredišta gde treba da se urade blokade. Za sutra imamo najavljenih tri do pet lokacija potvrđenih na teritoriji Srbije, tako da očekujemo od ponedeljka da to se proširi na celu zemlju“, rekao je Kokanović navodeći da će večeras otkriti sve detalja.

Na pitanje da li strahuje da će biti neke veće odmazde države ili veći broj hapšenja, Kokanović je istakao da sa tim nema problem.

„Ja sam juče, kad sam pošao od kuće, pozdravio se sa decom, sa ženom, sa majkom i rekao sam da ću se vratiti. U svakom slučaju ne znam kako – znači da li će me dovesti, da li ću se vratiti, nema veze. Uglavnom vratiću se kući kako god, znači i rekao sam da ih neću osramotiti“, kazao je Kokanović.

Upitan šta znači da strahuje, da li misli da mu je život ugrožen, Kokanović je naveo da ga ne bi iznenadilo da ubace nekoliko elemenata i narpave haos.

„Kada imate toliki pritisak zadnjih 50 dana da ste svaki dan na režimskim medijima, da vas nazivaju izdajnikom, plaćenikom, da radite za strane službe, ne bi me iznenadilo da ubace par elemenata na večerašnjem skupu i da naprave haos“, istakao je.

link

Златко Кокановић, јунак одбране Јадра и Рађевине, данас је позван у БИА на информативни разговор. Значи да се анти-Србијански режим уплашио Свесрбијанског сабора у Београду. Зна анти-Србијански режим да Србијанац ни по коју цену неће дозволи да му Чипуљчанин за љубав Шолца и Немаца рударењем литијума уништи Србију, јер Србијанац нема резервну државу!
placenik

– Зар да допустимо да нас затрују више него што су бомбама са осиромашеним уранијумом урадили 1999. да би се Немци возили са литијумским батеријама!?
Да ли постоји цена за Дрину, Саву, земљу и ваздух Јадра? Квинслинзи из наших власти су се продали за грађевински пројекат „ЕКСПО“ (33 милијарде евра) као Јуда за 40 сребрњака. Да ли треба и даље излазити, ДА! Да ли је то довољно, није.
https://srbin.info/politika/damnjan...rodnog-nezadovoljstva-evo-sta-mora-drugacije/

Back