Koka Kola kupuje „Bambi“

Cosmopolite

Zaslužan član
Poruka
105.881
Koka Kola kupuje „Bambi“

Koka Kola Srbija započela je proces kupovine vodeće domaće konditorske kompanije “Bambi” od fonda „Mid Europa Partners“ u vrednosti od 260 miliona evra, saopšteno je iz te kompanije.

Kako se navodi, konačni sporazum će biti definisan kroz završna usaglašavanja, a kupovina-prodaja (akvizicija) ostaje podložna uobičajenim uslovima i odobrenjima nadležnih organa zbog čega se očekuje da će sam proces biti okončan u drugom kvartalu 2019. godine.

„Naša strateška namera je da ova akvizicija omogući kompaniji nove razvojne mogućnosti u Srbiji i regionu, kao i mogućnost proširenja u komplementarne kategorije proizvoda“, navodi Koka Kola HBC.

Glavni izvršni direktor kompanije Koka Kola HBC AG, Zoran Bogdanović, izjavio je da ovo predstavlja izvrsnu priliku za stvaranje dodatne vrednosti za tu kompaniju, kupce i akcionare.

„U naš postojeći portfolio vodećih brendova napitaka dodaćemo potrošačima dobro poznate, komplementare brendove, kao i inovativne veštine i znanja. Ovo će dodatno ojačati našu relevantnost na tržištu i odnos sa kupcima i dati nam mogućnost da povećamo svoje prisustvo u ključnim prilikama za konzumaciju, kao što su početak dana, konzumacija u pokretu i užina i osveženje kod kuće“, dodao je Bogdanović.

Kako je istakao Svetoslav Atanasov, generalni direktor kompanije Koka Kola HBC Srbija i Crna Gora, udruženi sa Bambijevim vodećim brendovima na tržištu konditorskih proizvoda, ova kompanija postići će pravu dobitnu kombinaciju.

„Nakon obeležavanja pola veka od početka proizvodnje Koka-Kole u Srbiji, nakon kontinuiranog rasta i osvajanja prestižnog Endru David kupa tri godine zaredom za najuspešniju poslovnu operaciju unutar Koka Kola HBC grupe, sigurni smo da je naš tim spreman da podrži ovu važnu odluku kompanije da zakorači u kategoriju grickalica i konditorskih proizvoda. Ova akvizicija je potvrda da je Srbija vrlo atraktivno odredište za strane investicije, ali i dokaz odlučnosti naše kompanije, Koka-Kola HBC Srbija, da ostanemo integralni deo lokalne zajednice u kojoj poslujemo i nastavimo da razvijamo svoje poslovanje u ovoj zemlji“, dodao je Atanasov.

https://www.danas.rs/ekonomija/koka-kola-kupuje-bambi/

Ode i Bambi ... :dash:

Welcome to GMO plazma etc ...

Nego libtardi sta kazete , jel Bambi bio neuspesna firma , jel to mora ovako ... kako su vas ucili oni sa zapada ... :roll:

260 milki jbt sica za toliko je Vucic pazario one televizije ... ahahahaha.

Ovde e sve na rasprodaju i dobro i "lose"

Informer za par meseci u naslovu...

Isprobajte novu Coca Cola plazmicu sa zero secera ... odlicna skida kile.

Poslednja izmena:
onikoji su sada u vladi bili su najbolji studenti na fakultetu na kome se ucilo kako da unistis srbiju
pa dobro, prestali smo da pijemo koka kolu, sad cemo prestati da kupujemo i bambi proizvode i da se bacimo na home made kekse
vaspitavajte svoju decu na vreme i na vreme im formirajte zdrave navike

Dobro Kokakola je ipak firma,brend,kao da je neku fabriku nekakvih kablova u Dzagodini kupio simens.Nasi bi taj BaNbi rascerupali,dali bi ga bud zasto nekoj seljacini nasoj tipa Djuric (ona vucibatina iz Partizana) i Bambi bi bio prodavan kao staro gvozdje a ljudi bi bili bez posla...

Divna vest :super:

- - - - - - - - - -

:D nece nece ... samo ce povecati proizvodnju , smanjiti kvalitet a lupiti vecu cenu ... :think:

Cekam Smokija da mi objasni kako je Bambi bio neupesna firma ...

Bambi je privatizovan odavno

Kapitalista prodaje Kapitalisti

Nema tu ništa tvoje @Deki odavno

- - - - - - - - - -

Kako ni ne kapiraš ni ne čitaš te vesti to mi uopšte nije jasno - jel vidiš da Coca Cola HBC kupuje Bambi od od fonda „Mid Europa Partners“ u vrednosti od 260 miliona evra

Divna vest :super:

- - - - - - - - - -

Bambi je privatizovan odavno

Kapitalista prodaje Kapitalisti

Nema tu ništa tvoje @Deki odavno

- - - - - - - - - -

Kako ni ne kapiraš ni ne čitaš te vesti to mi uopšte nije jasno - jel vidiš da Coca Cola HBC kupuje Bambi od od fonda „Mid Europa Partners“ u vrednosti od 260 miliona evra
Sad mi je lakše [emoji1787]
Čitam , mora se malo čovek zabaviti , eto odazvao si se. [emoji1787]

Poslednja izmena:
Cemu plakanje. Jedan Volvo sinonim za Svedsku kupili kinezi...americki IBM takodje....Nokiu ameri....a srbi placu zbopg usra.ne fabrike keksa
Update ako nisi znao Ameri su dokrajcili Nokiju, znam tu priču Elop im je bio stečajni upravnik [emoji1787]
Ni malo naivna priča.
Više to nije Američka firma , guglaj malo... Ali nikada neće povratiti stari sjaj ...

Poslednja izmena:
Realno Bambi keks malo jaceg srednjeg kvaliteta.Ono sto sam probao po Italiji i sto sam dobio iz Austrije,Bambi im ne moze ni do koljena biti . Bolje da su ga prodal Italijanima napravili bi jak brend od njega u ovom dijelu Evrope

- - - - - - - - - -

onikoji su sada u vladi bili su najbolji studenti na fakultetu na kome se ucilo kako da unistis srbiju
pa dobro, prestali smo da pijemo koka kolu, sad cemo prestati da kupujemo i bambi proizvode i da se bacimo na home made kekse
vaspitavajte svoju decu na vreme i na vreme im formirajte zdrave navike

Iz mog licnog iskustva najbolji sudenti su uglavnom bili zesci streberi koji su ucili kampanjski a sta su naucili ni sami ne znaju.Samo da se docepaju diplome i pobjegnu iz nekih svojih vukojebina. Da ne pricam poprilican broj njih je bio malo caknut umisljen nekom svojom velicinom i masu kompleksa,ali ajd takvi su daleko dogurali. Diploma ih je uglavnom zaposlila i ozenila/udala,a ne znaju banalne stvari u zivotu kao npr parfem.

Back