Koju korist obican narod ima od suvereniteta lokalnih diktatora?

Red mora da postoji.
Nema autobusa sa 50 volana.
Red se stvara prirodnim putem u slobodnom drustvu.

Npr. prica o dva ovna na balvanu, je jako velika retkost u stvarnom zivotu.

U stvarnom zivotu nam nije potrebna centralna agencija koja ce da odredjuje da li ja treba da prodjem prvi, a ti drugi, u nekom uskom prolazu.

Ja i ti, iako se cak prvi put vidimo, cemo se precutno dogovoriti ko ce prvi.

To se desava u 99,99% slucajeva u medjuljudskim odnosima.

Cak, taj procenat se smanjuje samo i iskljucivo zbog postojanaj Drzave, kada neko od nas dvoje pomisli da je Drzava na njegovoj strani.

U stvarnom zivotu nam nije potrebna centralna agencija koja ce da odredjuje da li ja treba da prodjem prvi, a ti drugi, u nekom uskom prolazu.

Cak, taj procenat se smanjuje samo i iskljucivo zbog postojanaj Drzave, kada neko od nas dvoje pomisli da je Drzava na njegovoj strani
Naivno.

Cak, taj procenat se smanjuje samo i iskljucivo zbog postojanaj Drzave, kada neko od nas dvoje pomisli da je Drzava na njegovoj strani.
Ako gledas prosecne ljude, onda da znas da buudala moze da da mnogo bolju procenu na tvoju temu nego ti....
Ja nisam siguran ili sam siguran da ne mogu da procenjujem dobro pacove, ljige i pindzimiseve....to su tri grupe koje su prilicno brojne....njihov osecaj sa legendo , za cool, za jarane, to ja ne mogu da procenim tacno....

Mogu da ih procitam ali ne i da upravljam njima...
Mogu kao i svi preko push tehnika, ali ne na pull...

Suverenitet nisu nikakvi standardi, vec samo apsolutna vlast.

Strani kapital, posebno strani zapadni kapital, je JEDINI garant slobode i standarda gradjana Srbije.

Jos bi samo falilo da je i strani kapital u potpunosti kontrolisan i reketiran u Srbiji, kao domaci kapital, od strane centralne vlasti.

Sta ti mislis kakve bi to posledice bile za standard i slobodu gradjana Srbije, da ne samo domaci, vec i strani kapital bude kontrolisan i reketiran iz jednog centra?
Suverenitet podrazumeva da kada La Farž odluči da promeni tehnologiju proizvodnje kao što je učinio i sa gasne skuplje proizvodnje pređe na ugalj koji je jeftiniji ali neuporedivo ekološki neprihvatljiviji država stane na put i zabrani takvu transformaciju pošto će ista pogubno uticati na zagađene i zdravlje ljudi. Ovo i stoga što se država svojevremeno zadužila da bi sa uglja prešla na gas zbog zdravlja svojih građana.

Zato što Vučić trpa lovu nesposobnima i tako ih kupuje, i tako što kontroliše sve medije i obmanjuje mase.
Za demokratiju da funckioniše potrebno je da narod ima pristup istinitim informacijama
Generalno mi to liči na optužbe koje se mogu primjeniti na sva društva. Recimo i na ameriku. Ali eto kao u onoj pjesmi, džaba vam novci, Tramp vara i laže narod malo bolje. Hoću reći da i ostale opcije kupuju ljude, obmanjuju itd. Da li se Vučić usavršio u tome, pa "tuče" sve ostale, ili ostali jednostavno nemaju šta da lažu, ne znam šta je u pitanju. Ali definitivno duže vrijeme "strani faktor" je prisutan ovde i nije baš benevolentan.

https://en.wikipedia.org/wiki/Dictatorship

1280px-Economist_Intelligence_Unit_Democracy_Index_2023.svg.png

2023godina
Kina je po ovoj mapi "dictatorship" i bar 1000 puta stoji bolje od nas.

Slobino vreme je najgore. U SFRJ je bio bolji standard nego u Slobino vreme, a u vreme SFRJ smo imali suverenitet, sada ga nemamo
Ne zaboravi da na standard utiče i razvoj tehnologije, koja je uznapredovala zadnjh decenija
A za suverenitet država ne mora biti diktatura. Eno mali Island ga ima
U SFRJ smo imali bolji standard nego danas. Gubitak suvereniteta košta.

Suverenitet znači da kada Knauf povremeno potopi livade iznad Zemuna (zelenom smrdljivom vodom) a zatim sve to ode u Dunav nadležni spreče takve radnje, kazni , naloži izgradnju filtera ..itd.
Kada NIS koje je u ruskom većinskom vlasništvu potopi ljudima oranice suverenost podrazumeva da nadležni organi ukažu Rusima kako smo zadivljeni njihovom borbom protiv agresije NATO-a ali za to što su učinili moraju da plate štetu i sanaciju zemljišta.

U pitanju je klasična manipulacija narodom. Naivnima se plasira narativ da ako se zemlja otvori, uvede demokratiju i slobodne medije, da će biti porobljena. I onda kako bi se zaštitili od tog umišljenog zla, svi moraju da ostanu izolovani i krezubi. Naravno, režim i ekipa će se bogatiti nekontrolisano, kako drugačije. A ako se kojim slučajem pobuniš, postaješ strani agent i neprijatelj države.

Posto mnogi na Krsti, u Srbiji, i na svetu, vole da pricaju o suverenitetu Drzava kao nekom moralno dobru.

Vecina naroda kojima je to moralno dobro broj 1 u zivotu, zive u nekim diktaturama i autokratijama.

Koja je njihova korist od toga sto ce njihov diktator da bude suveren?

Moci ce lakse da ih pljacka i ubija?

Ozbiljno me zanima tok razmisljanja takvih ljudi?

Sta je vama to dobro, da diktator bude suveren i nezavistan, koju korist vi imate od toga?

Нити је суверена нити је независна фигура !

Итекако зависи од спољних господара, нарочито западних.

Трпе га Западњаци и не смењују га, само зато што глуми суверена, који је убедио убогу сиротињу да живи у слободној и сувереној Србији.

--
Зар ти то нисам 100х рекао, али добро, не вреди теби причати, не добацујеш ти дотле... :kafa:

U pitanju je klasična manipulacija narodom. Naivnima se plasira narativ da ako se zemlja otvori, uvede demokratiju i slobodne medije, da će biti porobljena. I onda kako bi se zaštitili od tog umišljenog zla, svi moraju da ostanu izolovani i krezubi. Naravno, režim i ekipa će se bogatiti nekontrolisano, kako drugačije. A ako se kojim slučajem pobuniš, postaješ strani agent i neprijatelj države.
Na ovoj temi se izlazi sa stavom da je bolja ukopacija od suverenita. Tako da mi tvoj post djeluje promašeno.

Bili su protesti pa se čitava stvar oko litijuma utišala, što znači da može da se utiče na domaće. Ali ako bude do stranih to neće moći.
Osim toga, nije mi jasno zašto Vučić dobija toliku podršku na izborima, a ovamo tvrdite da je diktator?

Није њима ништа јасно, јер да Владалац јесте диктатор, не би имао подршку САД, НАТО-а, ЕУ, Немачке, Британије, итд...

Он је Пајац, глумац и фолирант... да је неко моодо

Ето само Усташе, Балије и Шћипетари се буне... :kafa:

Poslednja izmena:
Нити је суверена нити је независна фигура !

Итекако зависи од спољних господара, нарочито западних.

Трпе га Западњаци и не смењују га, само зато што глуми суверена, који је убедио убогу сиротињу да живи у слободној и сувереној Србији.

--
Зар ти то нисам 100х рекао, али добро, не вреди теби причати, не добацујеш ти дотле... :kafa:

Back