Koju javnu ličnost biste voleli da vidite u politici?

Ne zaboravite, ovde govorimo o tome ko bi bio dobar u politici. To ne znači nužno da treba da bude neki veliki stručnjak (šta više, direktno se kosi, jer pravi stručnjak nema vremena u svom životu i za politički angažman, koji ga samo može kontaminirati). Govorimo o ljudima koji su dobri besednici, koji bi inspirisali ljude i izgradili jaku stranačku infrastrukturu zahvaljujući organizacionim sposobnostima, privukli mnogo glasova, bili dobri u kadriranju, itd...

Ne znam zašto onda uopšte išta komentarišeš?

Samo kolutaš očima i kažeš ne valja ovo, ne valja ono...ali zašto...to nikome nije poznato. Koji je smisao ponavljanja toga uzastopce, ako ostane misterija šta se uopšte želi kazati? Počinje da mi deluje da se samo onako srpdaš bezveze. [emoji38]
A imali smo prilika da ti se nešto kaže, al ti opet tupiš [emoji849]
A inače nekad nešto i prokomentarišem, al ne baš toliko zbog tebe [emoji847]

Poslednja izmena:
Ne zaboravite, ovde govorimo o tome ko bi bio dobar u politici. To ne znači nužno da treba da bude neki veliki stručnjak (šta više, direktno se kosi, jer pravi stručnjak nema vremena u svom životu i za politički angažman, koji ga samo može kontaminirati). Govorimo o ljudima koji su dobri besednici, koji bi inspirisali ljude i izgradili jaku stranačku infrastrukturu zahvaljujući organizacionim sposobnostima, privukli mnogo glasova, bili dobri u kadriranju, itd...

pa ja bas mislim da treba da bude strucnjak u necemu i ostvaren covek, i da TEK ONDA udje u politiku
iako se slazem da takvi ljudi misle da je politika prljava i ne ulaze u nju

mi besednika imamo koliko hoces u politici to se strucno zove "palamud"
necemo besednike koji ce da nas "inspirisu"
evo i sad imamo besednika koji opija mase kako je u Srbiji do jaja
treba neko ko malo besedi a vise organizuje

i sam posle kazes neko ko ima organizacione sposobnosti, dobar je u kadriranju...

Strake92 nešto napisao....pa me inspirisalo.

Da vidimo, predlozi, konkretni. Mnogi kažu da glumcima i sportistima nije mesto u politici (iako je bukvalno njima i najprirodnije, u skladu sa tim čime se bave), mnogi bi želeli da vide ovu ili onu ličnost.

Koga biste voleli da vidite u političkom životu; bilo da osnuje svoju stranku ili pokret, ili da se učlani u neki od već postojećih? :think:

Nijednu. Veliki problem koji imamo je to sto ocekujemo da nas (kao drzavu) vode neki POZNATI ljudi. Znate li koliko ima dobih lekara, inzenjera, direktora firmi, poslovnih ljudi ZA KOJE NIKADA NISMO CULI a oni zive i rade medju nama?

Ja ocekujem da vidim ljude KOJI ZELE DOBRO svom narodu i drzavi, i koji imaju elementarne sposobnosti (ne moraju uopste biti neki genijalci) da to i sprovedu u delo. Moramo da razumemo da ne moze 5 ljudi da promeni Srbiju, ali oni mogu da uspostave neke osnovne principe koje cemo MI OSTALI onda sprovoditi na nizim nivoima, i tako u nekom periodu promeniti Srbiju nabolje.

Na zalost, o vecini javnih licnosti imam izuzetno negativno misljenje - DA BUDEM FIN. A potvrdu za to mozete da vidite oko sebe - u kom i kakvom drustvu i drzavi zivite, i kako zivite.

Reci cu samo jedno - da se ja pitam, Slavene, NE BI BILO OVAKO.

pa ja sam reko jasar ahmedovski on je super pevac.

pa ja bas mislim da treba da bude strucnjak u necemu i ostvaren covek, i da TEK ONDA udje u politiku
iako se slazem da takvi ljudi misle da je politika prljava i ne ulaze u nju

mi besednika imamo koliko hoces u politici to se strucno zove "palamud"
necemo besednike koji ce da nas "inspirisu"
evo i sad imamo besednika koji opija mase kako je u Srbiji do jaja
treba neko ko malo besedi a vise organizuje

i sam posle kazes neko ko ima organizacione sposobnosti, dobar je u kadriranju...

Palamud je jedina stvar koja može da zapali masu i inspiriše da se dolazi na skupove ili glasa za neku politiku. Politika može biti genijalna, do najmanjih detalja, ali upravo što je ona bolja, to će uživati proporcionalno manju podršku, jer ljude ne interesuju suštinski planovi i dobre ideje. Ono što interesuje ljude i motiviše jeste estradni element politike. Pametnog čoveka koji ne ume da urla proglasiće izgubljenom dušom koja je zalutala u politiku i kojoj tamo nema nikakve budućnosti.

Što se tiče poslednjeg...možeš ti biti sociolog i da prepoznaš dobre osobine kod nekih ljudi; minucioznu marljivost, požrtvovanost, itd. a da se suštinski ne razumeš u matematiku dalje od osnovnoškolskog nivoa. Kadriranje je jedna sasvim zasebna stvar; kada govorimo o režiji, kasting je jedan od najbitnijih segmenata u procesu izrade filma, dok ljudi koji su zaduženi za to mogu lično biti doslovno operisani od gluma (pa i pravi antitalenti).

Palamud je jedina stvar koja može da zapali masu i inspiriše da se dolazi na skupove ili glasa za neku politiku. Politika može biti genijalna, do najmanjih detalja, ali upravo što je ona bolja, to će uživati proporcionalno manju podršku, jer ljude ne interesuju suštinski planovi i dobre ideje. Ono što interesuje ljude i motiviše jeste estradni element politike. Pametnog čoveka koji ne ume da urla proglasiće izgubljenom dušom koja je zalutala u politiku i kojoj tamo nema nikakve budućnosti.

Što se tiče poslednjeg...možeš ti biti sociolog i da prepoznaš dobre osobine kod nekih ljudi; minucioznu marljivost, požrtvovanost, itd. a da se suštinski ne razumeš u matematiku dalje od osnovnoškolskog nivoa. Kadriranje je jedna sasvim zasebna stvar; kada govorimo o režiji, kasting je jedan od najbitnijih segmenata u procesu izrade filma, dok ljudi koji su zaduženi za to mogu lično biti doslovno operisani od gluma (pa i pravi antitalenti).

opet dolazim do toga da samo neko ko je u biznisu moze da se najbolje snadje u politici:mrgreen:
on zna da motivise
zna da izabere tim
lider je

ako hoces palamuda kao do sad onda nista ne treba menjati.....sad je bas onako kako si ti opisala za to nam ne treba nista novo niti drugacije

na stranu sve- ono sta ja mislim ne garantujem da moze da bude ono sto misli i sto ce da podrzi vecina

ja sam zgrozena nacinom na koji ljudi glasaju

opet dolazim do toga da samo neko ko je u biznisu moze da se najbolje snadje u politici:mrgreen:
on zna da motivise
zna da izabere tim
lider je

ako hoces palamuda kao do sad onda nista ne treba menjati.....sad je bas onako kako si ti opisala za to nam ne treba nista novo niti drugacije

na stranu sve- ono sta ja mislim ne garantujem da moze da bude ono sto misli i sto ce da podrzi vecina

ja sam zgrozena nacinom na koji ljudi glasaju

Imali smo čoveka iz biznisa aktivno u politici.

Bogoljuba Karića. :mrgreen:

Loše se završilo.

predsednik i ne treba da bude neko ko ce od toga da zaradi
takav nam ni ne treba

treba nam neki koji je vec zaradio , ostvario se u poslu i sad ima vece ideje i vizije

neko ko je vec dokazao da moze da stvori nesto

ne neko da se vezba na nama
Kod nas uglavnom VEŽBAJU ZA FILM...

pa nije bio predsednik (srecom)
mada
da je bio predsednik vise bi uradio od Tome i Tadica i Vucica zajedno sigurno

covek bar ima neke ideje i vizije

mada bih ja nekog ko je ugladjen i ko govori malko blize srpskom standardu
Koliko ljudi uopšte govori "po standardu"? (htedoh iz zezanja da napišem KOL'KO...)
Stomak mi se okrene kad čujem ovo novije akcentovanje reči na malim ekranima naših TV prijemnika.

Back