Koju dekadu najviše volite i zašto: '70, '80, '90, '00, '10

Pošto sam rođen 1971 prva sećanja mi se vežu za kraj sedamdesetih i taj period, od osamdesetih do devedesetih je i najdraži u mom sećanju. Više kao san nego kao pravo sećanje.

Mada iskreno, volim i devedesete. Bilo je nešto životinjsko u tim godinama, dobro vreme za dvadesetogodišnjake, dobra škola za ostatak života. Ko god je živeo u devedesetima, kojoj god generaciji da pripada, nije čitav izašao iz njih

'10-e jer je tada započela prava era informatičkih tehnologija. Taj osećaj da ja iz svoje sobe upoznajem bukvalno ceo svet je neverovatan.

To možda tebi, u stvarnosti je počelo jedno 15-ak godina ranije.

80-e, zbog najbolje muzike ikada, zbog najboljih filmova ikada…dobro, jesu moda i frizure bile prenabudžene ali jbg, ništa nije savršeno.
Svetska situacija je bila skroz mirna, iza “Gvozdene zavese” Rusi su držali sve na povocu i to onom što Cezar Milan upotrebljava, koji davi pre nego što nešto i pomisliš, nažalost samo do kraja dekade. Zapad je bio pravi zapad a ne današnje leglo satanizma dok globalizam nije postojao ni na kakvoj karti sveta.
Nije bilo mas turizma, Zapadnjaci nisu mogli na istok a ovi nisu mogli na zapad dok mi sa Yugo pasošima mogli smo gde poželimo, ćef ti istočni Berlin, ćef ti zapadni, ćef ti London, ćef ti Moskva. I što je najvažnije išli smo. Svi ostali bili su treći svet i nisu ni mrdali iz svojih vukojebina.
Ljudi su bili drugačiji, 80-ih se družilo, zezalo i smejalo kao nijednu drugu deceniju, ne zato što je to bilo doba moje mladosti nego jednostavno tako je bilo.
I na kraju možda i najvažnije, da se vratim na sam početak, nije bilo zlih društvenih mreža gde većina misli ovo nije stvarnost, ovo je internet, malo zloće nije na odmet. Ne bre, zao si na društvenim mrežama zato što si zao u stvarnosti!

Poslednja izmena:

Back