- Poruka
- 368.660
Da vam Bog kaže: od mojih 10 zapovesti izaberi dve koju će celo čovečanstvo da poštuje... Koje biste izabrali i zašto baš tu ?
Poslednja izmena:
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Evo..prihvatila sam tvoju sugestiju i stavila dve zapovestiЖао ми је што ниси рекла две. Јер, ја бих изабрао две најважније о којој виси сав Закон и Пророци.
То су:
1. Љуби Господа Бога свим срцем својим и свом душом својом,
2. Љуби ближњега свога као самога себе.
![]()
драги боже из цркве, ја сам открио бога у себи и написао своје заповести.Da vam Bog kaže: od mojih 10 zapovesti izaberi dve koju će celo čovečanstvo da poštuje... Koje biste izabrali i zašto baš tu ?
То је Суштина свих десет, све десет сажете су у те две!To što je Dule napisao, te dve, se ne nalaze u 10, već su prepričane svih 10.
A sto ima tesko u 4-toj zapovesti ?Drugu i treću, najlakše za ispuniti.
Imaju smarači koji je ne ispuštaju iz usta.A sto ima tesko u 4-toj zapovesti ?
Svetkuješ li Subotu?A sto ima tesko u 4-toj zapovesti ?
Svetkuješ li Subotu?Imaju smarači koji je ne ispuštaju iz usta.
te dve zapovesti je u vreme mojsije i isusa navina.Старозаветне заповести су недостатне, недовољне за спасење. "Љубав је испуњење закона". (Римљанима 13:10). Другим речима: љубав је изнад свих заповести и забрана, јер она обуздава више него што се тражи и чини више него што се очекује. Према катихизису св. владике Николаја Велимировића.
Зато су оне две Христове новозаветне заповести изнад десет старозаветних. Тако је и недеља изнад суботе јер је Исус Христ(ос) у суботу радио а у недељу одмарао.
Јевреји су гледали само своје, људе из свог народа а Христ(ос) доноси универзалну религију, за све народе.te dve zapovesti je u vreme mojsije i isusa navina.
ako ne veruješ evo ti stihova
treća mojsijeva
18. Не буди осветљив, и не носи срдњу на синове народа свог; него љуби ближњег свог као себе самог; ја сам Господ
peta mojsijeva
5. Зато љуби Господа Бога свог из свега срца свог и из све душе своје и из све снаге своје.
Dooooobro sad, navikli smo da je ne vadite iz usta i to je to,evo meni licno recimo to uopste ne smeta.Imaju smarači koji je ne ispuštaju iz usta.
ali je uzeo od sz te dve zapovestiЈевреји су гледали само своје, људе из свог народа а Христ(ос) доноси универзалну религију, за све народе.
Da.Svetkuješ li Subotu?
Да, јер сви су људи наша браћа и наши ближњи.ali je uzeo od sz te dve zapovesti
Поштујем. Него, како стојите са обрезивањем, јел то практикујете или не?