Koju biste zapovest izabrali?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Жао ми је што ниси рекла две. Јер, ја бих изабрао две најважније о којој виси сав Закон и Пророци.
То су:

1. Љуби Господа Бога свим срцем својим и свом душом својом,
2. Љуби ближњега свога као самога себе.

:heart:

Жао ми је што ниси рекла две. Јер, ја бих изабрао две најважније о којој виси сав Закон и Пророци.
То су:

1. Љуби Господа Бога свим срцем својим и свом душом својом,
2. Љуби ближњега свога као самога себе.

:heart:
Evo..prihvatila sam tvoju sugestiju i stavila dve zapovesti :)

Drugu i treću, najlakše za ispuniti.
Jednom tjedno ma misu/liturgiju i nema bogovanja, dok lupanje po spolnim organima može.
Što reče onaj glupan Goran Ivanišević - od glave na dolje se psune, u ono iznad glave se ne dira.
Iako, kad malo bolje razmislim, bila bi mi muka svaki tjedan ići u crkvu.
Tih Deset zapovijedi zahtjevaju previše.

Da vam Bog kaže: od mojih 10 zapovesti izaberi dve koju će celo čovečanstvo da poštuje... Koje biste izabrali i zašto baš tu ?
драги боже из цркве, ја сам открио бога у себи и написао своје заповести.
ти са твојим види шта си направио од света, где се сви убијају, једу животиње, краду и лажу (легално)...
нека хвала!

Старозаветне заповести су недостатне, недовољне за спасење. "Љубав је испуњење закона". (Римљанима 13:10). Другим речима: љубав је изнад свих заповести и забрана, јер она обуздава више него што се тражи и чини више него што се очекује. Према катихизису св. владике Николаја Велимировића.
Зато су оне две Христове новозаветне заповести изнад десет старозаветних. Тако је и недеља изнад суботе јер је Исус Христ(ос) у суботу радио а у недељу одмарао.

Старозаветне заповести су недостатне, недовољне за спасење. "Љубав је испуњење закона". (Римљанима 13:10). Другим речима: љубав је изнад свих заповести и забрана, јер она обуздава више него што се тражи и чини више него што се очекује. Према катихизису св. владике Николаја Велимировића.
Зато су оне две Христове новозаветне заповести изнад десет старозаветних. Тако је и недеља изнад суботе јер је Исус Христ(ос) у суботу радио а у недељу одмарао.
te dve zapovesti je u vreme mojsije i isusa navina.
ako ne veruješ evo ti stihova

treća mojsijeva
18. Не буди осветљив, и не носи срдњу на синове народа свог; него љуби ближњег свог као себе самог; ја сам Господ

peta mojsijeva
5. Зато љуби Господа Бога свог из свега срца свог и из све душе своје и из све снаге своје.

te dve zapovesti je u vreme mojsije i isusa navina.
ako ne veruješ evo ti stihova

treća mojsijeva
18. Не буди осветљив, и не носи срдњу на синове народа свог; него љуби ближњег свог као себе самог; ја сам Господ

peta mojsijeva
5. Зато љуби Господа Бога свог из свега срца свог и из све душе своје и из све снаге своје.
Јевреји су гледали само своје, људе из свог народа а Христ(ос) доноси универзалну религију, за све народе.

Back