Kojoj religiji vi pripadate?

evil-Jesus

Početnik
Poruka
15
Toliko religaja je rasprostranjeno na ovoj Zemlji,od nekih nama dobro poznatih pa sve do Zulu religije i kako biti siguran kome vi pripadate.Mozda se izvlacite na svoje pretke i na ono kako su oni poceli,ali da li su oni pravilno odabrali."Zasto bi ja verovao u ovoga Boga kada mi onaj vise odgovara"-de se malo zapitajte zasto se mi moramo muciti pitanjima kome preci.

Kao prvo cemu epitet "evil"? Sta mislis o ovoj tezi koja bi trebalo ukratko da predstavi moja verovanja i ubedjenja? Po rodjenju sam inace hriscanin i pravoslavac, medjutim odgovor na tvoje pitanje bi bio ovakav: Postoji jedan BOG tvorac neba i zemlje ... i naravno tu je i Djavo licno inace kreacija doticnog tvorca stvorena po njegovom liku sa bitnom razlikom a to je nemogucnost stvaranja, pa otuda svo zlo je i destruktivno. Ovu cinjenicu prihvataju manje vise sve poznate religije pa cak i u zulu plemenima postoje omiljeni i omrazeni bogovi. Ali naravno covek stvoren opet po Bozijem liku dobi bozanske vrline i satanske mane pa tako po svojoj zelji i meri preinaci izvornu religiju pa sada mi raspravljamo ko je ciji Bog i cija je vera pravednija a svi verujemo ustvari u istog Boga i istu veru samo sto ih zovemo drugim imenom. Ne mogu bas da se pohvalim i da kazem da sam neki vernik ako je merilo za to odlazak u crkvu i molitva ili cak slepo postovanje Bozijih zapovesti, svemu dajem dosta sirine i prihvatam dosta ucenja drugih religija narocito Budizma. Ali naravno za sve to pokusavam da nadjem odgovarajucu podudarnost u Pravoslavlju.

evil-Jesus:
Toliko religaja je rasprostranjeno na ovoj Zemlji,od nekih nama dobro poznatih pa sve do Zulu religije i kako biti siguran kome vi pripadate.Mozda se izvlacite na svoje pretke i na ono kako su oni poceli,ali da li su oni pravilno odabrali."Zasto bi ja verovao u ovoga Boga kada mi onaj vise odgovara"-de se malo zapitajte zasto se mi moramo muciti pitanjima kome preci.

Ako nam se bas i ne svidja ono sto su izabrali preci, mozemo birati sami,zato imamo slobodnu volju.Doduse to je malo tezi put, ali neko ga ipak izabere.A kao sto rece prethodni sagovornik, Bog je samo jedan, i moze biti jos toliko religija koliko ih je sada, to se nece promeniti.

Back