Који владика у СПЦ вам се највише допада

Епископ Ксенофонт (Томашевић):

https://www.eparhija-prizren.org/episkop-ksenofont/

Надам се да ће једног дана да седи у сабору архијереја СПЦ ако још буде постојала, ако не постане Српска гркокатоличка црква.
Немој више ове анатемисане, стварно су људи смешни.
Има. Порфирије каже да има. Питај га.
Ти и ово по сећању ?

Сад је још и светац, сутра ће ти бити бог. Де му још подигни олтар у кући па приноси жртве.

Требао је ослободити Косово и Метохију.
Сатанисти мрзе нашег Светог Предсеника!!

Немој више ове анатемисане, стварно су људи смешни.

Ти и ово по сећању ?
За ове што кажеш да су изопштени, гледај то мало другачије. Ништа не бива без Божијег допуштења. Шта би тек било у СПЦ да нема ЕРПУЕ? Овако постоји здрава конкуренција, да здрава. Кад буде Божија воља доћи ће до помирења.

За ове што кажеш да су изопштени, гледај то мало другачије.
Неканонски су рукоположени.
Немају општење ни са ким.
Као што би ти рекао, не знаш где могу да се причесте.
Па што их онда хвалиш ?

Неканонски су рукоположени.
Немају општење ни са ким.
Као што би ти рекао, не знаш где могу да се причесте.
Па што их онда хвалиш ?
Ksenofont je najbolji vladika danas kod Srbalja. I ostali horepiskopi. Čitao sam da je neka od ukrajinskih jurisdikcija imala horepiskopa njujorškog.

Ne. Ja sam za slogu i mir.
Ја сам само један обичан мирјанин.
Откуд то да нам ти као обичан мирјанин толико често дајеш савете и препоруке ?
Ако поштујем криве свеце за то ће да одговарају Порфирије, Амфилохије, Кирил и остала компанија.
Пишеш све само не мирне поруке.
Не можеш седети на три столице у исто време. Ти расколнике не називаш правим именом а видим и љутиш се на патријарха и овде нам препоручујеш шта да радимо.
Па не може неко да један дан иде на Литургију у храм, а други дан код групе грађана у Љуљаке. Истераће га или група грађана или свештеник, док се не одлучи где би хтео да припада.

Back