Koji vam je tip grada omiljeni

Koje gradove najvise volite

• Kontinentalne (ravnicarske) - Pariz,Milano,Beograd,Zagreb, Podgorica,Bec,Novi Sad, Minhen,Berlin

glasova: 0 0,0%
  • Primorske mediteranske (primorske) Atina,Nica,Kan,,Majorka,Kotor, Barselona,Split,Napulj,Valensija)

glasova: 5 41,7%
  • Gradovi u dolinama - Sarajevo,Tirana, Mostar Salzburg,Inzbruk,Cetinje,Lugano,Mostar

glasova: 2 16,7%
  • Tropski - Rio,Havana,Akapulko,Varadero

glasova: 3 25,0%
  • Pustinjski - Dubai,Las Vegas,Marakes

glasova: 0 0,0%
  • Polarni - Sankt Peterbrug,Reykjavik,Torsavn,Bergen

glasova: 2 16,7%

• Ukupno glasova
    12
Da nisu stakleno-betonsko-celicni logori, bilo kao sadasnji USA gradovi unisteni automobilizacijom , kao brutalisticka rugla, kao orijent tipa Dubai, Doha, Rijad, veci deo Istanbula........ ili kao kosnice tipa Hong Kong, Sangaj, Tokio, Seul, Singapur itd.

Drugim recima, da imaju dusu.

Uzgred, glasao sam za severnjacke : nekako podsecaju kao na bajke, pa jos onako oko zimskih praznika, sa snegom i nocu... ♥️

Bryggen_in_winter_64482.jpg

Da nisu stakleno-betonsko-celicni logori, bilo kao sadasnji USA gradovi unisteni automobilizacijom , kao brutalisticka rugla, kao orijent tipa Dubai, Doha, Rijad, veci deo Istanbula........ ili kao kosnice tipa Hong Kong, Sangaj, Tokio, Seul, Singapur itd.

Drugim recima, da imaju dusu.

Uzgred, glasao sam za severnjacke : nekako podsecaju kao na bajke, pa jos onako oko zimskih praznika, sa snegom i nocu... ♥️

Bryggen_in_winter_64482.jpg
Prepisujem...

Sem sto umesto severnjackih biram Salzburg, Ljubljanu I neke morske.

Ja ne volim Mediteran,...ni gradove, ni klimu, ni atmosferu.,... pa ni ljude. Jedino što mi je tamo ok, to je hrana.

Mediteranci ljudi kojima fali sirine i gostoprimstva,kada su raspolozeni znaju biti ok a kada nisu uzas,kod njih sve zavisi od raspolozenja jako tesko prihvataju inovacije bilo koje vrste,i naravno Ego im je jak.Tesko se adaptiraju na promjene ili na novu sredinu

Mediteranci ljudi kojima fali sirine i gostoprimstva,kada su raspolozeni znaju biti ok a kada nisu uzas,kod njih sve zavisi od raspolozenja jako tesko prihvataju inovacije bilo koje vrste,i naravno Ego im je jak.Tesko se adaptiraju na promjene ili na novu sredinu
To je zato što žive u blagoj klimi, koja nije surova, pa im ni život nije mnogo zahtevan. Ljudi koji žive pri oštrijoj klimi su drugačiji,...daleko odgovorniji i disciplinovani.

Back