Koji vam je naj-spomenik u Beogradu?

прихватљиво или неприхватљиво, таква је била ситуација за време стефана немање

па и ромејско царство је било под сличним крстом а држава је ипак створена мачем
мада, можда је могао и мач и крст :think:
Закон - развој државе, и крст - развој цркве... То је у средњем веку ишло руку под руку.
То је Немања чинио и живео.

Закон и мач... Држава и ?

Немања је остао упамћен по радовима за државу и цркву. Јесте ратовао ту и тамо, али мач/рат није његов симбол.

Закон и мач су пре за цара Душана, али то је сасвим друга тема. Мени би лик Душана Силног боље одговарао на овом споменику.

Poslednja izmena:
Желиш да живиш у класираном друштву,
где твоја крв већ у старту нема вредност нечије туђе крви ?
Ах... ако хоћеш, све је могуће злоупотребити.

Није мени толико важно ко ће да буде краљ, него да ови наши политичари разумеју да нису богови, да постоји и неко изнад њих.
У основи, подржавам ред. Да ради онај ко зна да ради, да буде на правом месту.
Да највеће послове у Србији склапају приватници између себе, а не да већини буде циљ како да се "наслони" на државни буџет.

Ми властелу више немамо, тако да наследне привилегије нису опсег тема којима ћемо се бавити.
Мада... Неко рече да је комунизам пукао зато што у њему привилегије нису наследне...
A i taj mač se nešto neuklapa sa njegovim pogurenim stavom. Sigurno da je bolje išao krst, ali imam osećaj da nije u pitanju bio umetnički izbor nego politička odluka.
Тачно то је било на вестима... Имаш у мојој поруци раније на теми.

Ах... ако хоћеш, све је могуће злоупотребити.

"Све што може бити злоупотребљено, биће злоупотребљено !"
Марфи.

да ови наши политичари разумеју да нису богови, да постоји и неко изнад њих.
Да ради онај ко зна да ради, да буде на правом месту.
Да највеће послове у Србији склапају приватници између себе, а не да већини буде циљ како да се "наслони" на државни буџет.

Све то већ јесте тако ...

Back