Који усисивач да узмем?

• Začetnik teme Začetnik teme H1N1
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
A da li svi filteri tog Samsunga (i oni ispred i iza motora) mogu da se operu, ili neki ne mogu, nego se zamenjuju novim??? To je model 4135, ako se ne varam, a ovaj podatak mi je mnogo važan jer već imam usisivač sa hepa filterom sa kojim se mnogo mučim jer mora da se dokupljuje...

Hvala na dragocenim informacijama.. :)

Ja sam oprao oba i potopio u asepsol.
Sve u redu.

Tačnije kesu i 1 filter, drugog se nisam ni setio :)

HVALA!!! :) A je l' taj drugi filter, pretpostavljam iza motora, ima potrebe da se čisti? Da li deluje da bi takođe mogao da se opere??

Mene su već jednom neviđeno prevarili prodavci tvrdeći da neperivi hepa filter našeg Gorenje usisivača treba menjati jednom u 6 meseci, a ispostavilo se da bi ga trebalo menjati bar jednom nedeljno... Kupuje se samo u njihovoj radnji koja mi je predaleko i dosta je skup... Zato ne smem više da se oslonim na njihove informacije..

HVALA!!! :) A je l' taj drugi filter, pretpostavljam iza motora, ima potrebe da se čisti? Da li deluje da bi takođe mogao da se opere??

Mene su već jednom neviđeno prevarili prodavci tvrdeći da neperivi hepa filter našeg Gorenje usisivača treba menjati jednom u 6 meseci, a ispostavilo se da bi ga trebalo menjati bar jednom nedeljno... Kupuje se samo u njihovoj radnji koja mi je predaleko i dosta je skup... Zato ne smem više da se oslonim na njihove informacije..

Nisam ga prao ali koliko vidim radi se o običnom filteru, onom grubljem ( kao stvrdnuti plastični suđer) , kao na klima uređaju a njih sam prao 30 puta i sve ok.

Samo, na jednom usisvaču ( bez "ciklotrona" ) on je iza šrafa pa bi trebalo da se rasklapa da se dođe do njega a ovaj drugi usivač mi nije pri ruci.
Mada ne verujem ni da tu ima šta da se pere, onaj sa "budžom" nikada ne napuni ni kesu a ne filtere... po 4 meseca radi bez pražnjenja kese.

Nisam ga prao ali koliko vidim radi se o običnom filteru, onom grubljem ( kao stvrdnuti plastični suđer) , kao na klima uređaju a njih sam prao 30 puta i sve ok.

Samo, na jednom usisvaču ( bez "ciklotrona" ) on je iza šrafa pa bi trebalo da se rasklapa da se dođe do njega a ovaj drugi usivač mi nije pri ruci.
Mada ne verujem ni da tu ima šta da se pere, onaj sa "budžom" nikada ne napuni ni kesu a ne filtere... po 4 meseca radi bez pražnjenja kese.

oce da napuni/zaprlja filtere ako usisavas pepeo iz etazne peci na pelet bez posebno kupljenog dela za te namene :mrgreen:
ali se fitleri operu bez problema...cak ni motor nije stucao :D

Molim vas odgovor vi koji imate samsung sa ciklon filterom kako vuce jel bas vuce ili onako srednja zalost.Sto neko rece priynajem samo usisivace sto dizu tepih usisnom snagom.Ja sam videla jedan samsung isto na taj fazon samo punoo jaci al mi rekose da se pregrejava pa je veca verovatnoca da ce brze i zavrsiti karijeru

Molim vas odgovor vi koji imate samsung sa ciklon filterom kako vuce jel bas vuce ili onako srednja zalost.Sto neko rece priynajem samo usisivace sto dizu tepih usisnom snagom.Ja sam videla jedan samsung isto na taj fazon samo punoo jaci al mi rekose da se pregrejava pa je veca verovatnoca da ce brze i zavrsiti karijeru

vuce koliko treba ako fitleri nisu zaprljani i kesa prepuna...

Ako uzmes usisivac sa kesom,ali papirnom,gledaj da budu,bele kese i skoro prozirne,jer one propustaju vazduh,a ne prasinu i duze traje usisivac,ako jje sa onom zutom klasicnom kesom,ta kesa opterecuje motor,je nema protoka vazduha i brzo se greju i ako nemaju onaj osigurac da izbaci kada se motor pregreje,on ce ubrzo crci.Platnene kese opet nevaljaju jer kroz njih ide i prasina u motor,pa i to moze da mu skrati vek.Na vodu ima moja komsinica i motor se uopste i ne cuje,samo ono usisavanje vazduha u cev,ali tu moras da menjas vodu posle svakog usisavanja.Pa sad vidi sta ti najvise godi.Ovi na vodu su sad nova tehnologija i trebali bi biti bolji,mada licno imam LG-jev Usisivac i na njemu ne koristim krpanu kesu vec one bele original za njega i traje preko 10 godina.ima onu zastitu od pregrevanja,mada kad su ove bele kese,nema problema,nego zena nekada ne nadje original,pa uzme one klasicne kese i tu mora da usisa prostoriju po prostoriju,jer dodje do pregrevanja motora i zastita izbaci.Posle mora da se ceka 15-ak minuta da bi krenuo ponovo.Mogu na njega i krpene kese,ima on i filter na resetki na ulazu u motor,ali opet nekako udje prasina u njega i kada ga sledeci put ukljucis,on izbaci tu prasinu,ali ostane jos dosta,nalepi se na propelere i pocne motor mnogo da se greje.Skidao sam ga jednom i ocistio i od tada koristim te bele porozne kese i nemam problema.

Poslednja izmena:
Ev nadjoh neku staru temu pa da pitam.
Jel su bolji usisivaci sa kesom ili sa onom posudom za prasinu?
Treba da kupim neki pa me zanimaju vasa iskustva...

Meni je mnogo bolji sa vodenim filterom,ja imam ovaj akva filter 2000 -ne mogu nešto da ubacim sliku , može da se usisava i tamo gde ima vode i filter se samo ispira mlakom vodom,a posuda prazni i ispira.

Možda je jedino cimanje,jer mora da se odmah isprazni posuda,da se voda ne bi usmrdela:ja nisam jedina koja je ovim usisivačem oduševljena !

Ev nadjoh neku staru temu pa da pitam.
Jel su bolji usisivaci sa kesom ili sa onom posudom za prasinu?
Treba da kupim neki pa me zanimaju vasa iskustva...

Sa posudom, definitivno. Imala sam i sa kesom, i onaj kao kaca sa vodom.
Sada imam Shark Navigator i prezadoviljna sam. Sve ide i brze i bolje.

- - - - - - - - - -

Meni je mnogo bolji sa vodenim filterom,ja imam ovaj akva filter 2000 -ne mogu nešto da ubacim sliku , može da se usisava i tamo gde ima vode i filter se samo ispira mlakom vodom,a posuda prazni i ispira.

Možda je jedino cimanje,jer mora da se odmah isprazni posuda,da se voda ne bi usmrdela:ja nisam jedina koja je ovim usisivačem oduševljena !

Posle svakog koriscenja kofu treba prati, jer strasno smrdi ako tako prenoci.
Ko ima vremena ok, ja nisam mogla to stalno da perem. Neprakticno.

meni nikada nije ostala prljava voda pa mi se nije ni usmrdela ta plastika.posla oko toga ima 10 minuta,po nekada me mrzi,ali odradim to-jer moram.

Inače sam bila zaprepašćena par puta nakon usisavanja,jer je voda bila crna :( pa sam usisavala nameštaj,krevete i opet šok.

Mrzelo me je da perem to, a mnogo puta nisam ni mogla, nego usisam brzinski pa ostavim tako. A kofu treba bas lepo oprati vrucom vodom, ostane li neka prljavstina sve se to umirise. Nije mi ni bilo prakticno da vucem po stanu taj deo sa vodom. A ko zivi u kuci, pa ima stepenice, pragove na vratima.
I da, a kako usisavas ono kad se nesto prosipe? Istim tim usisivacem ili? Ja imam jedan mali pa nije mi nije trebalo da koristim taj, jer bi mi bilo dodatno opterecenje da zbog nekih troskica ponavljam ceo postupak pranja.

nakacicu ti slicicu posto je u poslednje vreme vrlo neprecizno u eProdavnicama okacena specifikacija.
negde stave slicicu i za ciklon, a zapravo ga nema. ima modela i sa i bez a isto izgledaju...

_jo-fZuaRVC91KlbWtB6sQ.png

Back