Koji suv, euro 5?

Владан

Buduća legenda
Poruka
36.511
Који бисте препоручили, од рецимо годишта 2010 до 2014..
Нисан Кашкаи, Пежо 2008 су лепи. Имате ли предлог. Рецимо нешто до 10.000 еура. Бензинац..

Nisan Kaškai je neopevano đubre od auta, jedini plus mu je što izgleda lepo na oko. Ali sve ostalo je propast, nema kontrole kvaliteta, nema ništa. Malolitražni benzinci im se bukvalno raspadaju posle 100k km. Pogotovo ako sad uzmeš neki star 13 godina, ugasio si sa popravkama i servisima.

Mislim da će ti svaki ljubitelj SUV vozila pre preporučiti Toyotu. Možda RAV4. Tu su i Mazda CX-5, VW Tiguan, Honda-CRV, verujem da ima dosta izbora i svaki je bolji nego Qashqai. Zavisi za šta ti treba. Ako ti treba baš za offroad, onda se izbor malo razlikuje.

Не треба ми за оф роад толико, више треба за међуградску вожњу и краће релације у граду, и нешто мало оф роад да одем на њиву или воћњак... Углавном хоћу СУВ због клиренса. Чуо сам за Кашкаи да има тврду задњу клупу а јесте леп. Погледаћу и ове друге што предлажеш нисам нешто упознат. Пежо 2008 је такође у опцији. Не журим засад. Хвала на предлозима.

Da je Qashqai prilicno los sto se tice trapa i enterijera tu se slazem ali benzinski motor 1,6 je sasvim u redu i lepo sluzi.
A za to euro 5 moze da se desi ono "Sto novije,to gore.".
Ja vozim euro5 ali dizel i zaista se taj 2.0JTDM motor ponasa odlicno a dokle ce to cemo videti s tim sto se treba imati u vidu da ovaj moj i pored velike kilometraze radi perfektno a sta ako naletis na pravu kilometrazu tipa 150-200k km ili kao sto sam ja naleteo na 122k km u CH i bilo je vozilo kao novo ali je trebalo da kosta skoro 2000€ vise a stariji dve godine i kud i kamo slabiji sa opremom pa jednostavno to nisam mogao da progutam i bukvalno je zapelo za 200 franaka i da su ga dali uzeo bih a posto nisu nisam.
Ali razlika izmedju mog i tog u kilometrima je takva da sam se mogao voziti 40 godina s obzirom koliko ja godisnje sad prelazim i imao bih saznanje da bi me taj motor sluzio sigurno dugo i bez veceg razmisljanja.
E sad,da bi SUV isao njemu treba veci i jaci motor jer ipak je to teze vozilo a tad dolazimo do momenta potrosnje pa je maltene neizbezna ugradnja plina koja u vecini slucajeva zauzima gepek jer kod SUV-ova uglavnom nema one rupe za rezervni tocak kao kod automobila a kod nekih je taj tocak na gepek vratima.
Npr RAV4 sa 2.0 benzinskim motorom trosi 13-14L benzina u gradu pa ti vidi koliko ti je to isplativo.

Nisi se vozio u Dusteru ocigledno.
To je izuzetno neudobno vozilo i u tom pogledu je Qashqai premija za Duster.
Takodje su materijali losi tako da to ne da nije to nego je teski promasaj.
Tek ovi najnovije posle 2020 mozda nesto i vrede.
Nije postavljeno i to da li mora da bude 4x4 jer i tu ima razlike jer neki sa manjim motorima nemaju 4x4 pogon.

1.6 benzinac daster ima 4x4.

Daster iz 2018e je odličan

Screenshot_2023-09-25-12-24-22-284-edit_com.hsv.freeadblockerbrowser.jpg

Poslednja izmena od moderatora:
Opet YT ..da li ti seo u taj Duster ili ne ..Ja sam siguran da nisi jer da jesi pluvao bi ga ..Qashqai je avion za tog ..Ustvari Duster i vozi na starim delovima Nissan Renault grupacije ..Sto se tice Qashqai ja bi tu dizel izabrao ..

Kaškai je isto sav od starih delova, evropljani prave iste motore i trapove poslednjih 40 godina. Jedino inovacija su trocilindrične benzinske turbo kosilice sa plivajućim zamajcima i dp filterima. Dakle kvazimodo karabudži.

@mario80
Pre sto nesto kazes prvo proveri pa onda pricaj pricu.
Qashqai ne postoji sa 3 klipa i ti mali motori su sa 4 klipa.
A da si seo u Duster nisi definitivno a kamoli ga vozio.
Za razliku od tebe ja jesam i total me je razocarao. Moja devojka radi u firmi gde voze te Dustere i ponekad se i ona vozi u tim kolima i kaze da je katastrofa.

Pa nisi ozbiljan nego smesan.
Ti poredis babe i zabe i zato si smesan jer Duster kao prvo nije u klasi Qashqai-ja a kao drugo neuporedivi su po svemu.
Dobar 4x4 pogon ima i Qashqai pa ne vidim kako mozes da das prednost Dusteru koji je plastikaner gori nego Qashqai.
Posledica tvog pisanja je nepoznavanje materije i jednostavno nisi ti seo u najmenj jedan od ova dva ako ne i u oba a kamoli se vozio.

Duster izgleda fenomenalno i ima idealnu veličinu gradskog suv vozila. 1.5 dci i 4x4 pogon su fenomenalna kombinacija. Potrošnja po gradu 4-5 litara nafte a može se malo i pored puta a može i na more. Pun pogodak.

Ma kakvi jeftina vidi kakav avion. Meni je kaškai odvratan od prvog do zadnjeg modela. Dačija ima dušu i stil pravi gradski suv koji je nabildovan sva je nabrekla.

Svaki drugi švaba na moru vozi novu dačiju.

Ja sam baš suprotan osećaj imao kada sam vozio par godina star crv koji je na satu imao pravih 50 tkm. Tu sve škripi od kvake do zvuka motora, izolacije. Baš sam se razočarao. Kvake glomazne a klate se i škripulje.

Daster je ko bombona.

Back