Koji su uzroci antisrpstva kod antisrba

То није тачно. Све што знамо о тим дешавањима долази од преживелих сведока, при здравој свести и доброг памћења.
Нису Срби Американци да пате од ПТСП-а, нас требе већ хиљаду година, сви. Американци оболе од те бољке требећи друге.
batali nesrbina.

То није тачно. Све што знамо о тим дешавањима долази од преживелих сведока, при здравој свести и доброг памћења.
Нису Срби Американци да пате од ПТСП-а, нас требе већ хиљаду година, сви. Американци оболе од те бољке требећи друге.
Gluposti.
Treba ziveti, ne moramo se bratiti sa drugima i nece nas boleti glava.
Svi smo sposobni da radimo za pare kod nekoga, ne trazi ti niko da volis svoju firmu ili vlasnika.
Zsto tako ne mozes da gledas i medjunarodne odnose?
Zasto podpadate pod uticaj nekakvih placenih "strucnjaka" sa svih medija?
Niko nas ne mrzi.
A ako povoljno nudis, nece te niko odbiti.
Problem je u nama.
Tj. vama koji ne vidite.

RECI TI NAMA JEL TEBI KO HRVATU NESTO FALI U SRBIJI ?
jel bilo kakve diskriminacije, jel ti mozda 1992 oduzeto stanrsko pravo u drustvenim stanovima kao sto su hrvati ucinili srbima u hrvatskoj ?
jel ti moyda ko dobio tada otkaz jer nise srbi ?

to ti meni reci ...

a ostalo rekoh ti idi prduckaj u zagrebu
Nista, kao ni vama bosancima.

Ne preostaje nam nista, nego da puskom vratimo stanove i kuce, nasa ognjista.
Zamisli to.

Eno ti ga PA8 kao primer za tu tvoju teoriju.....los primer zar ne...

Консултовати " Психопатологија конвертита". Ерик Ериксон. Творац психологије.
Dobro da si ga pomenuo , po meni praktikolog iz licnog iskustva koji je toliko vezan za to iskustvo da je to onda patologija....
Suvise pojacanje svakog znacaja dovodi do gubljenja shvatanja koliko je sve to isprepleteno i vazno ....Njega su najvise pogodile njegove etape 8 mislim da je bilo , pa se vezao za sve njih kao presudno vazne....Niti su godine tako rasporedjene niti je to bas tako ogoljeno po etapama...sve je tu uvek....svaka etapa, ako cemo o etapama...

Tako da mu Erikson dodje kao dobar ratni izvestac...dobro uocava zarista, moguce sukobe, moguce tenzije, eskalacije, ali za njega osim ratista ne postoji nista drugo...

Hocete jedan prakticni primer promene cele psihologije na osnovu sitnog detalja....
Kad neko dobije dioptriju , tj oslabi mu vid, staracki ili stvarno....desice se psiholoske promene.....jer ne moze vise da vidi broj autobusa nadaleko , ne moze da veruje potpuno vidu , jer mozda ima talasanja ili mutnoce, smanjice kolicinu citanja u letu , a ako cita citace na fiksiranom poznatom mestu , gde moze da ugodi svom hendikepu....
Blazi ali ne nevazan oblik su sitne promene u brzini rasprostiranja impulsa kroz mozak, ne idu sve ideje , misli istom brzinom, strahovi , misli o ekonomiji , misli o ljudskim odnosima, pa ce konacna prva misao biti razlicita u slucaju promene hemijskog okruzenja u vezi mozga, unosom supstanci koje to menjaju , za bol, neke druge supstance...promenice Svest

Poslednja izmena:
Da ne idemo dalje. Srbija je dala besplatno vakcinu protiv korone svim ljudima iz BiH.
Imali smo visak na lageru.
Sta smo trebali, kao danci, da ih bacimo?
Kada je ista ta korona počinjala dala brašno Goraždu. Prije par godina kad je nestalo gasa dala gas i Sarajevu.
"У последње време велики број трговаца ЦНГ гасом користи предности драстично јефтинијег природног гаса у Србији. Трговци ЦНГ-ом, како из Србије тако и из БиХ, пунили су приколице и трговали компримованим природним гасом на тржиштима Босне и Херцеговине, Црне Горе и Мађарске“, каже Алмир Бечаревић, стручњак за гас"
Izvor Buka
Evo neki dan helikoptere da se gase požari. Ali šta god uradila ne valja.

Nije li nama 2016. Slovenija, Hrvatska i Makedonija, izmedju ostalog slala pomoc?

Sada vec pricamo o humanistickim pojmovima.

Nista, kao ni vama bosancima.

Ne preostaje nam nista, nego da puskom vratimo stanove i kuce, nasa ognjista.
Zamisli to.
Dobro, hrvat bitno da tebi ko nesrbinu nije niko 1991 1992 u srbiji oduzeo STANARSKO PRAVO kao nosicima u drustvenim stanovima.

Kao sto su hrvati 1991 1992 u hrvatskim gradovima oduzeli 40 000 stanarskih prava isključivo SRBIMA

Niti ste ostali NI BEZ POSLA.

kao srbi 1991 u hrvatskoj.

To je bitno.

Jer mi nismo ko hrvati.

A sad ako ti to nije dovoljno sto smo ucinili i ne dopada ti se kako zelim o da zivimo bez te titine mantre, uvjek mozes da prodas i da odes. Niko te ne sili da gledas spomenik drazi...

Reko sam ti vec, nama nema vise solenja te mantre, idi to pričaj u zg.

Ah da reko si da te boli patka za njih i da to kod njih ne prolazi.

Uzivaj a ako ti se ne sviđa Srbija....
Širok dunav ravan srem....

Ja nisam bosanac. I ubuduce kad budes tako ko svaki hrvat iskazao mrznju prema srbima odande necu biti ovoliko fin

Oni su u svojoj srbiji, oni su Srbi. Ak se to ne dopada paljba :kpozdrav::bye:

Dobro, hrvat bitno da tebi ko nesrbinu nije niko 1991 1992 u srbiji oduzeo STANARSKO PRAVO kao nosicima u drustvenim stanovima.

Kao sto su hrvati 1991 1992 u hrvatskim gradovima oduzeli 40 000 stanarskih prava isključivo SRBIMA

Niti ste ostali NI BEZ POSLA.

kao srbi 1991 u hrvatskoj.

To je bitno.

Jer mi nismo ko hrvati.

A sad ako ti to nije dovoljno sto smo ucinili i ne dopada ti se kako zelim o da zivimo bez te titine mantre, uvjek mozes da prodas i da odes. Niko te ne sili da gledas spomenik drazi...

Reko sam ti vec, nama nema vise solenja te mantre, idi to pričaj u zg.

Ah da reko si da te boli patka za njih i da to kod njih ne prolazi.

Uzivaj a ako ti se ne sviđa Srbija....
Širok dunav ravan srem....

Ja nisam bosanac. I ubuduce kad budes tako ko svaki hrvat iskazao mrznju prema srbima odande necu biti ovoliko fin

Oni su u svojoj srbiji, oni su Srbi. Ak se to ne dopada paljba :kpozdrav::bye:
Umesto sto terate rodjenu decu iz NJIHOVE otadzbine, preispitajte sebe i zadojenost koju sirite.
Aferim kapetane.

Mrze srbe samo sada glume kako ne mrze jer nisu svi antisrbi bili uz bivsu vlast u Cg,neki su kobajagi ljevicari a u sustini su prikriveni anti srbi ovi makar sto su uz Dps su iskreni antisrbi to i ne kriju.Logicno da jesu kada su decenijama im pod Titom generacije bile vaspitavane da je nivo antisrpstva dokaz koliko je neko urban, moderan u skladu sa svijetom a to sto patoloski mrze jedan narod to nema veze i sa druge strane mnogi su dobijali najbolja mjesta u partiji zbog te mrznje i dobru platu.Antisrpstvo je bilo jako isplativo,kao i danas budi anti srbin osnuj neku organizaciju odma ce taj neko dobiti donacije i pomoc

Moj pradjed se zakleo 1918. na ljevor i bombu da ce se boriti za kralja nikolu i opstanak CG od srpske hegemonije…nastavljamo putem pradjedova 🇲🇪🦅

Moj pradjed se zakleo 1918. na ljevor i bombu da ce se boriti za kralja nikolu i opstanak CG od srpske hegemonije…nastavljamo putem pradjedova 🇲🇪🦅

Pa kako je onda moguce da si bio na ovom forumu prije veliki srbin kao sto kazu forumasi,nemoguce da nisi znao istoriju i bio toliko neinformisan

Crnogorci toliko mrze srbe da ipak masovno vole da idu da zive u Bg koji im je toliko mrzak i taj narod okupatroski koji ne podnose opet idu da zive medju njih

Gluposti.
Treba ziveti, ne moramo se bratiti sa drugima i nece nas boleti glava.
Svi smo sposobni da radimo za pare kod nekoga, ne trazi ti niko da volis svoju firmu ili vlasnika.
Zsto tako ne mozes da gledas i medjunarodne odnose?
Zasto podpadate pod uticaj nekakvih placenih "strucnjaka" sa svih medija?
Niko nas ne mrzi.
A ako povoljno nudis, nece te niko odbiti.
Problem je u nama.
Tj. vama koji ne vidite.
Ја у овом твом упису не видим никакву везу са мојим.
Кад сам већ ту да те обавестим да не пратим медије, тв ми служи за играње плејстејшна.
Кад је све то почело на овим просторима једва да је било и новина а ти би нас сад убеђивао како смо потпали под утицај.
Све ово што ти пишеш и још много тога сличнога могли смо чути после првог и другог светског рата.
Свако ко је тврдио супротно и најављивао неизбежно сматран је назадним елементом у обе Југославије.
Тако да ти не пишеш ништа ново, упућени су упознати са таквом делатношћу.

Pa kako je onda moguce da si bio na ovom forumu prije veliki srbin kao sto kazu forumasi,nemoguce da nisi znao istoriju i bio toliko neinformisan

Crnogorci toliko mrze srbe da ipak masovno vole da idu da zive u Bg koji im je toliko mrzak i taj narod okupatroski koji ne podnose opet idu da zive medju njih
Прочитати Пилипенду од Матавуља и само ће ти се казати.

Ја у овом твом упису не видим никакву везу са мојим.
Кад сам већ ту да те обавестим да не пратим медије, тв ми служи за играње плејстејшна.
Кад је све то почело на овим просторима једва да је било и новина а ти би нас сад убеђивао како смо потпали под утицај.
Све ово што ти пишеш и још много тога сличнога могли смо чути после првог и другог светског рата.
Свако ко је тврдио супротно и најављивао неизбежно сматран је назадним елементом у обе Југославије.
Тако да ти не пишеш ништа ново, упућени су упознати са таквом делатношћу.
Ok,bilo je dakle razumnih ljudi i ranije.

Imali smo visak na lageru.
Sta smo trebali, kao danci, da ih bacimo?

"У последње време велики број трговаца ЦНГ гасом користи предности драстично јефтинијег природног гаса у Србији. Трговци ЦНГ-ом, како из Србије тако и из БиХ, пунили су приколице и трговали компримованим природним гасом на тржиштима Босне и Херцеговине, Црне Горе и Мађарске“, каже Алмир Бечаревић, стручњак за гас"
Izvor Buka

Nije li nama 2016. Slovenija, Hrvatska i Makedonija, izmedju ostalog slala pomoc?

Sada vec pricamo o humanistickim pojmovima.
Odakle početi... Vakcine nismo morali dati njima. Imale su se kome donirati. Govorimo o gasu za grejanje. Jesu. Ali mi smo bili zahvalni.

Npr. zivis u Bugarskoj, i najveci otimaci, dileri, nasilnici, reketasi, i sve ostalo najgore u tvom okruzenju su, zamisli- Bugari!
Npr. zivis u Irskoj, i najveci otimaci, dileri, nasilnici, reketasi, i sve ostalo najgore u tvom okruzenju su, zamisli- Irci!
...
Видиш како човјек постане и мудар и духовит кад му мало излапе вакцине! :lol::ok:

Odakle početi... Vakcine nismo morali dati njima. Imale su se kome donirati. Govorimo o gasu za grejanje. Jesu. Ali mi smo bili zahvalni.
Можемо до сутра...
Вакцине нико није ни тражио.
Просто смо наступили алаво и нагомилали их, јел наш аљек тако замишља вођење земље.

Јесте говоримо о енергенту гаса.

Њихов амбасадор нам се захвалио.

Чудим се што на овом плански неозбиљном форуму има озбиљних људи који постављају озбиљна, кључна, права питања. И... помало се и дивим. Зато ћу пробати да ово одговорим на два начина. Један ће разумети Срби, а други ће разумети Анти-срби.

Прво да дефинишемо шта је Србин, а онда ће нам бити јасно и шта је и како се постаје Анти-србин. Србин је човек српске крви који живи по Јеванђељу и држи се Јеванђеља и Светосавскога предања. Стоји чврсто уз претке своје и цркву своју - и не одступа ко ни Браћа Недић од славне Чокешине.

Шта је Анти-србин? Свако онај који је српске крви а отпао је од Христа, Светога Саве, Јеванђеља.

Ко су све Анти-срби? Да кренемо хронологијом - настанка: Хрвати, Масони, Бошњаци, Југословени, Комунисти.

Ни Срби иако Јеванђелски народ, нису - безгрешан народ. Далеко од тога. Јесте, постоји и колективна кривица. Плод колективне, народне кривице су Анти-срби који су на себе понели казну за грехе народа. Неке је у раскол са српством одвело материјално благостање, али неке и неправда, јер има где је и Јеванђелски народ, будући грешан јер је људски и грешити, чинио неправде. Неправду ваља трпети, али кад је човек слаб, народ нејак, тај не може трпети, па се одвоји и отпадне.

Ево нпр. ја сам из Војводине, а слично је и са Црном Гором и другим местима (Македонија) и сл.. који су доживели и радост али и жалост од стране своје Српске (праве српске) браће.

У веселој Војводини се раније, како пише писац савременик, певало (у време Аустро-угарске, кад се још нисмо спојили са Србијом): "Дајем земље један ланац - да ми дође Србијанац!" И то се певало тада - контра царскоме режиму и комшијама - који су били несрби и волели су ту државу које смо се ми - тиме одрицали, и благостања у материјалном царству - ради браће наше преко реке, и братске љубави, и живота не у њиној само, него у нашој, будућој, заједничкој држави.

Е.. кад је дошо краљ-масон... и одвео нас у смеру у којем нисмо хтели ићи (цео век смо се борили са јеретицима и Анти-србима да би нас он свлачио и одвлачио од српства у југословенску авантуру), тад су промућурни Војвођани почели певати другу песму, бећарску:
"Дајем земље и три ланца - да отерам Србијанца": Знали смо и тада шта други нису, да и тај "Србијанац што је дошо", "Југословен и Анти-србин" није наш. Није брат. Подметнут је.

Оно што се сањало као слобода, испоставило се као лаж, неправда и окупација. (то памте и Црна Гора и сви, сем Хрватске, која је ишла ђоном против браће и против угњетавања).

Зато реч: "Србијанац" има данас (раније не) слично као реч "Шиптар" негативну употребу и конотацију. Шћипетар није ружна реч. Ружно је њено - значење. Тако исто и Србијанац у употреби у освојеним, опљачканим злоупотребљеним и колонизованим српским земљама. Небратски је поступила српска власт са браћом, и зато је стало окупљање нашег народа око идеје српства. Кад је ослабило лажно српство, нашло се инстант-југословенство, али и та масонска превара је била кратког даха.

То "отпадање од српства" нигде није боље описано него на офрескописаном небу Манастира Милешева где је још увек сачувана несагорела лева шака Светога Саве. Једна до друге стоје тамо фреске Светога Саве (оживописан аутентично) и оца његовога Светог Симеона. Фреска Светога Саве је целотна, сачувана. На њој Свети Сава левом шаком (сачуваном) држи Јеванђеље - што је порука свештенству - да ће се "ватре" сачувати само они који се чврсто буду држали Јеванђеља. А на фресци поред сачуавала се само половина која се држала до Светога Саве (српске цркве) друга половине фреске Светог Симеона - не постоји. (није више са Србима). То је порука народу који се не буде држао своје Светосавске цркве - да ће бити избрисан из књиге живих, те да ће се стално "половити" и одвајати.

Poslednja izmena:

Back