Koji strani jezik je najlakši za učenje?

Sensei

Master
Moderator
Poruka
91.508
Koji strani jezik je najlakši za učenje?

foreign-language-study_1.jpg

Navodno talijanski, ali sam ga u srednjoj kategoricki odbijao uciti zbog toga sto sam vec govorio druga dva, tako da sam uvijek imao poklonjenu dvicu.
Шта је по теби поента теме: који се језик научи са лакоћом, твоје одбијање да учиш ,,талијански'' или то што су ти поклањали,,двицу''?

Zavisi koji je matrnji. Za Srbe je španski najlakši, a i gramatika španskog je baš lagana.

Meni je svaki jezik relativno lak jer sam dobro savladala srpski jezik. Kad čovek zna sva vremena, vrste reči, sintaksu, leksiku bar jednog jezika onda mu je učenje sledećeg lakše pa sledećeg još lakše…

Evropski jezici su generalno laki i povezani. Izazov je naučiti sanskrit ili afrikans.

Zavisi koji je matrnji. Za Srbe je španski najlakši, a i gramatika španskog je baš lagana.
I sama tako mislim, i baš sam ovih dan skinula jednu aplikaciju da provežbam malo gramatike iako ga slabo, tj. nimalo ne koristim.
Volim da čitam tekstove na španskom i lako razumem nove reči iz konteksta.
Doduše, za pojedine generacije, kojim i sama pripadam, su španske serije prikazivane u pravo vreme i to je na mnoge imalo neverovatan uticaj. Ne znam da li bi mi bio baš toliko "lak" i bez njih. :)

Mislim da je engleski najlaksi za ucenje, posebno jer smo svakodnevno okruzeni njim...
Dosta toga zavisi i kome ''leze'' jezici generalno, nekome opet idu lakse romanski, nekom germanski, da ne idem sad u sitne detalje.

Holadnski jezik nije bas TOLIKO los, ucila sam ga jako kratko, delom je slican nemackom ali je izgovor dosta grublji.

arapski-jezik-jpg.1334680

Можда би ово помогло. Са лакоћом савладаш језик и освојиш свет.
Ako Bog da. Osjecam se posramljenim sto sam musliman a ne govorim arapski. Kad bih naucio arapski odmah bi rekao mojoj porodici da prestanemo govoriti BHS jezicima i da u kuci pocnemo govoriti arapski.

Meni je svaki jezik relativno lak jer sam dobro savladala srpski jezik. Kad čovek zna sva vremena, vrste reči, sintaksu, leksiku bar jednog jezika onda mu je učenje sledećeg lakše pa sledećeg još lakše…

Evropski jezici su generalno laki i povezani. Izazov je naučiti sanskrit ili afrikans.
a kineski?

Back