- Poruka
- 91.508
Koji strani jezik je najlakši za učenje?

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Шта је по теби поента теме: који се језик научи са лакоћом, твоје одбијање да учиш ,,талијански'' или то што су ти поклањали,,двицу''?Navodno talijanski, ali sam ga u srednjoj kategoricki odbijao uciti zbog toga sto sam vec govorio druga dva, tako da sam uvijek imao poklonjenu dvicu.
По мени, бошњачки, црногорски и хрватски.Koji strani jezik je najlakši za učenje?
![]()
Meni to zvuci kao nizozemski.afrikans.
i meni se čini kao iskvareni holandskiMeni to zvuci kao nizozemski.
Pa i jeste "derivat" holandskogi meni se čini kao iskvareni holandski
neki dan sam počeo da gledam jedan film i nisam mogao da izdržim duže od par minuta. To tako para uši...Pa i jeste "derivat" holandskog
Zovu ga kitchen Dutch.i meni se čini kao iskvareni holandski
I sama tako mislim, i baš sam ovih dan skinula jednu aplikaciju da provežbam malo gramatike iako ga slabo, tj. nimalo ne koristim.Zavisi koji je matrnji. Za Srbe je španski najlakši, a i gramatika španskog je baš lagana.
Imam izrekuneki dan sam počeo da gledam jedan film i nisam mogao da izdržim duže od par minuta. To tako para uši...
Jel ti ne razumes americki film n.pr?Kakav engleski??? To je najteze naucit racunajuci koliko dijalekata imaju. Ja priznajem da neko ko moze razumit americki ili engleski film, da zna engleski. Ovo sto mi znamo je simple english.
Nista ne razumijem, pricaju kao da zvacu zvaku. Poneke rijeci razumijem ali tako nekako motaju jezikom da bez titlovanog prijevoda ne mogu razumijeti film.Jel ti ne razumes americki film n.pr?
Ok, onda ti ne znasNista ne razumijem, pricaju kao da zvacu zvaku. Poneke rijeci razumijem ali tako nekako motaju jezikom da bez titlovanog prijevoda ne mogu razumijeti film.
Radio sam sa americkim misionarima, evangelistima. Jedan od njih je bio iz Teksasa. Kad je poceo da govori, odmah sam mu rekao, please slowly. Odmah je promijenio stil i poceo sam ga razumit bez problema. Kazao mi je da je engleski tezak za one koji nisu anglo-saksonci.Ok, onda ti ne znasCitaj prevod...
Ako Bog da. Osjecam se posramljenim sto sam musliman a ne govorim arapski. Kad bih naucio arapski odmah bi rekao mojoj porodici da prestanemo govoriti BHS jezicima i da u kuci pocnemo govoriti arapski.![]()
Можда би ово помогло. Са лакоћом савладаш језик и освојиш свет.
a kineski?Zavisi koji je matrnji. Za Srbe je španski najlakši, a i gramatika španskog je baš lagana.
Meni je svaki jezik relativno lak jer sam dobro savladala srpski jezik. Kad čovek zna sva vremena, vrste reči, sintaksu, leksiku bar jednog jezika onda mu je učenje sledećeg lakše pa sledećeg još lakše…
Evropski jezici su generalno laki i povezani. Izazov je naučiti sanskrit ili afrikans.