Koji ste tip internacionalca

Da li ste

• Ukupno glasova
    34
Tvoje ponasanje kakvo je takodje je bitno,to po meni odredjuje najvise koji si tip,to jasno mozes vidjeti
Po ponašanju sam najsličniji gologuzim Sentinelcima.
01_sentinel_840149_3x4.jpg

Po ponašanju sam najsličniji gologuzim Sentinelcima.
Pogledajte prilog 1653179

E sada njih nemam u ponudi al zivis u gradjanskom svijetu,ja licno mislim za tebe da si frankofil najvise po ponasanju,filozofski tip i filozofija zivljenja su ti na prvom mjestu a ne estetika kao kod italofila ili licno ubijedjenje kao kod arabofila ili npr asocijalni Individualizam kao kod germanofila

Ok ako tako kažeš.

E sada ne poznajem te licno al pretpostavljam.Inace ako je tako taj tip je najmanje pogodan od svih ovih da zivi na Balkanu neki drustevno uskladjen zivot,da bude materijalno i emotivno ispunjen i shvacen,frankofilstvo na Balkanu je kao pjescana Pustinja u Sibiru nezamislivo

Najbolje bi na Balkanu prosao Hispano,Amero a sasvim solidno i Germanofil.

Rusofil je prilagodljiv tako da bi i on imao prodju

Svi živimo u američkoj pop-kulturi. Tokom 20 veka tačnije posle ww2 iako je počelo ranije sve je samo i bilo i dan danas je prilagođavanje starih evropskih i azijskih kultura ovoj novoj. Nemci, Francuzi,Japanci,Italijani pa i vaši Rusi. Skoro kompletna današnja civilizacija je zasnovana na toj pop-kulturi i funkcioniše po tim principima. Sa te strane svi ste amerofili uključujući i Putina.

Međutim politički većina ste manje više rusofili i ima nešto eurofila i ostalih.

Pa mi nije jasno zašto pričate o kulturi jer tu je stvar vrlo jasna koliko god bi se neki koprcali zbog naziva? Valjda treba da se izjašnjavate politički.

Svi živimo u američkoj pop-kulturi. Tokom 20 veka tačnije posle ww2 iako je počelo ranije sve je samo i bilo i dan danas je prilagođavanje starih evropskih i azijskih kultura ovoj novoj. Nemci, Francuzi,Japanci,Italijani pa i vaši Rusi. Skoro kompletna današnja civilizacija je zasnovana na toj pop-kulturi i funkcioniše po tim principima. Sa te strane svi ste amerofili uključujući i Putina.

Međutim politički većina ste manje više rusofili i ima nešto eurofila i ostalih.

Pa mi nije jasno zašto pričate o kulturi jer tu je stvar vrlo jasna koliko god bi se neki koprcali zbog naziva? Valjda treba da se izjašnjavate politički.

Ljudi nijesu svijesni da kačket, majica i farmerke su bukvalno američka narodna nošnja

Inače politički sam da kažemo eurofil,smatram to najvećim dometom u smislu funkcionisanja društva u parlamentarnoj demokratiji koja mi je jedini prihvatljiv oblik političkog bitisanja. Koliko god mana danas ima bolje ne postoji u ponudi.

Alergičan sam na apsolutizam, kult vođe, narodnjaštvo i robovanje proklamovanim ideologijama. Individualista sam, i interes mene i moje porodice je uvek prvi, pa tek onda ide šira zajednica i to postepeno...tj pojam "države" mi je na poslednjem mestu i važan u smislu zaštite svega ovog ispod. Ne u smislu bitisanja i smisla postojanja.
Život me je i istorijski i porodično vezao za Nemačku, ali opet ne mogu da se identifikujem kao germanofil u nekom širem smislu.

Cuj, ima tu istine, dobro zboris...ja sam odrastao slusajuci "Led Zeppelin" i "Pink Floyd", ali....kako starim, kako spoznajem, sve manje slusam muziku sa engleskim jezikom, ima tako dobre muzike na svim stranama, svim jezicima....isto je i sa drugim vrijednostima koje nam je donijela ta pop-kultura....po meni, sirina duha je takodje stvar genetike, ili se rodis s tim ili ne...u to ime, "something completely different"...

Koja kultura vas je najvise obiljezila tokom zivota ...
Treba razlikovati politički stav prema politikama određene zemlje (tj. bloka zemalja) od afiniteta prema nečijoj kulturi. Jerbo čovek može biti zaljubljen u japansku kulturu a opet biti protiv japanskog imperijalizma . Ili biti zaljubljen u britansku rock scenu krajem šezdesetih a bitii protiv kolonijalnog narativa britanske spoljne politike . Ili biti zaljubljen u francuske filmove "Novog talasa" a ne slagati se sa aktuelnom podrepaškom politikom francuske .....
Što se mene tiče ja sam dijete dvadesetog vijeka kada je zapadna kultura dostigla svoj vrhunac i dominantni status, te na neki način da citiiram Tišmu "vodim zagroban zivot". Ako mi je za utehu bar sam svestan toga za razliku od "matorih keša" (opet citat jednog drugog pisca) sa foruma koji se kače na neke činjenice davno prohujalih vremena koje danas postoje samo u njihovim ocvalim tikvama.

Koja kultura vas je najvise obiljezila tokom zivota ...
Ako moram da biram germanofil iz razloga sto se tu mogu i sa 50 ili 60+ da ponasam kako zelim tj ima dosta starijih koji se isto ponasaju, mogu da idem na tehno feste i razne druge koncerte itd sto ne mogu kod nas ili Spaniji np jer se osjecam kao da sam dosao po djecu na koncert, da vozim kros motor sa ljudima mojih godina itd.Na jugu sa 30 godina vec pocinju pecenja, rostilji ,sjedaljke po kucama i to je to.

Back