Koji ste rod vojske bili i kada?

Ne bih da spamujem ako ima posebna tema oko sluzenja vojnog roka...
Ali kako ste podnijeli odlazak na godinu dana?
Previse je to majku mu...
Moj stric je sluzio mornaricu i mislim da je bio 2 godine tamo!! A neki su u mornarici sluzili i 3 godine.

Stvarno mislim da bih u tom slucaju podmazao nekog doktora da me vadi na loodilo. Bačene dvije godine zivota
Koje si korisno potrosio na trazenje posla ili skolovanje, pravljenje dece ili sirenje imanja.....

Јесте да је већ давно укинут али има нас овде много који смо служили. Сем тога, ова ситуација у свету је доста затегнута и обука из армије може бити од помоћи?
Ево, ја сам цео војни рок служио у Љуљани. Обука у Шентвиду, техничка служба (самном је био и сада покојни Аки Рахимовски) а остатак војног рока у Команди армије, касарна поред жељезничке станице у Љубљани.

Poslednja izmena:
Да, и то је требало запамтити. Штета, све фотке су ми остале у Србији. На жалост, све контакте сам погубио са тим људима а волео би да чујем где су, јесу ли сви живи?
Интересантно, имао сам другове свих нација, сем шоптара. Они су се увек издвајали у своје групе. Сећам се, имао сам друга из Сплита, Фистанић Владимир, заједно смо их тукли неколико пута и то групу њих!

Na aerodromu u Nisu...63 padobranska.....

Докажи !

Има један филм, наравно заборавио сам како се зове,
Дени де Вито у главној улози ...

И као летује Дени на некој морској дестинацији,
гине трчећи по врелом песку
(можете мислити како он то глуми)
и нашао је неко друштво.

Стоје сви у плиткој води, 4-5 мушкараца,
испијају неки коктел
а неки клипан узео реч и непрестано се хвали како је служио у маринцима.

Слуша то малени Дени
и одједном ће:
"Ја сам за време рата био у РАФ-у (краљевска авијација) !"

Наравно да су онда сви обратили пажњу на њега,
а клипети је пропало хваљење са маринцима.

Back