Koji stampac je najekonomicniji?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ako niste upoznati stampac o kome ovaj momak prica je laserski.

A sto se tice ekonomicnosti najekonomicniji su ubedljivo stampaci Kyocera. Malo su skuplji od konkurencije, ali cena stampe je neuporedivo jeftinija (toner 20.000 strana je 95 eura) kao i kvalitet samih stampaca. I ja koristim jedan stariji model i veoma sam zadovoljan.

stanoje:

A sto se tice ekonomicnosti najekonomicniji su ubedljivo stampaci Kyocera. Malo su skuplji od konkurencije, ali cena stampe je neuporedivo jeftinija (toner 20.000 strana je 95 eura) kao i kvalitet samih stampaca. I ja koristim jedan stariji model i veoma sam zadovoljan.
Kyocera su najbolji sto se tice kvalitet-cena :D :D

Podrška je ono što štampu čini ekonomičnom, a ne sama cena tonera. Ako toner košta 95 evra za 20000 strana, a možeš ga naći samo u ulici koja je okrenuta prema kursu 330 i to samo kad je pun mesec, onda to nije ekonomičan štampač.

Drugo, kod Kyocere i ostalih alternativnih štampača (Brother, OKI, Minolta...), menja se i valjak/bubanj posle određenog perioda eksploatacije (individualno za svaki model), pa se i to uzima u obzir. Jedan moj prijatelj je pre nekoliko godina kupio Brother, takođe povučen "jeftinijom" štampom, a sada taj isti laser skuplja prašinu u nekom budžaku, jer nema valjak za njega.

Za naše uslove (servisne pogotovo), najbolje i najsigurnije rešenje je HP (eventualno Canon, pošto su isti).

Pozdrav

stanoje:
Znam da je laserski, a coveku sam samo rekao da nastavi o nekom modelu i da razmislja.
StORm je lepo rekao, ti 'retki' stampaci su veoma gadni kad im dodje vreme servisa.
Jedno vreme sam se bakcjao sa nekom Minoltom (koju smo opet dobili dzabe), a kako se toner blizhio kraju sve manje smo stampali, da bi na kraju zavrsila kraj nekog 286 racunara u cosku kancelarije :cry: :cry: :cry:

Valijant:
Hvala na savetima! :)
Da li neko ima iskustva sa Samusngovim laserskim stampacima?
"Samsungov ML 1520" za 107e (kao sto sam napisao), zanima me da li neko zna da li je to povoljno?
Pozdrav!
E *ga, ti opet iz pocetka... :(
Ako ces da stampas samo teks, samo crno belo, obavezno laser, to su ti ljudi vec rekli. Za inkjet ces se naplacati kertridza ko niko, ako uzimas originale, a ako uzmes punjene, placaces i vise ...
Ja sam imao samo jednom u zivotu inkjet i na kraju sam ga poklonio nekom, samo da ga se kurtalisem...
Uzni meki laser, ja bih uzeo HP ili Cannon (imaju istu mehaniku) pa da te Bog vidi. Ja zaboravim kad kupim toner (Cannor LBP-800 - star ali vredi)
Brzo ce ti se isplatiti razlika u ceni

Valijant:
Hvala na savetima! :)
Da li neko ima iskustva sa Samusngovim laserskim stampacima?
"Samsungov ML 1520" za 107e (kao sto sam napisao), zanima me da li neko zna da li je to povoljno?
Pozdrav!

Naravno da je povoljna cena, ali bih u svakom slucaju pre uzeo 1720p, za 110e. Inace ova dva stampaca kao i vecina danasnjih imaju toner koji nije potpuno napunjen tj. konkretno kod ovih je kapacitet 1000 stranica. Inace najbitnije u celoj ovoj prici je obim posla koliki cete imati tj. planiran broj odstampanih strana mesecno. Na osnovu toga bi trebalo da se odredi koji stampac kupiti.

Samo HP i nista drugo!
Mani se tih sladunjavih teklama i prica o samsungu, da i ne govorim da nisu laserski nego da koriste led diodu u sluzbi lasera
(za to i kazu da je u pitanju stampac sa laserskom tehnologijom a ne laserski stampac jer se za to na zapadu ide u zatvor!)

Ja u kancelariji imam HP LaserJet 6MP izbacio je brdo strana i jos radi, mozes da ga refilujes gde hoces (neke firme ti jos daju i garanciju na refilovani kertridz) po prihvatljivoj ceni a ni sam kertridz nije skup i takodje se moze naci gde hoces!

Ja imam iskustva sa HP-om, i mogu da ti ga pohvalim. Ko zna sta je priprema za stampu, on zna o cemu pricam. Ja imam vec "prastari" HP 1100, odstampao oko 10000 strana, i skoro je isao na servis-i to samo mehanizam za uvlacenje papira (poceo je da uvlaci po par komada). Na njemu sam radio stampu na pausu gramaze od 70 do 102 grama po m2. Radio sam pripreme za stampu u jednoj boji, u vise boja rasterizacijom (za ofset masine-samo do tri boje) i u vise boja poligonalno (za sito stampu). Zatamljenje boje na odstampanom otisku je moguce podesiti i na najvecem zatamnjenju je veoma dobro. Stampao sam na klasicnom papiru (80 gramski) i na "kunzdruku", tj. na onom papiru koji se koristi za vizit-karte. Da na pomenem da sam samo prvi toner imao orginalni, sve kasnije je islo na punjenje, s` tim sto kaseta moze da se puni 3-4 puta, jer odu zupci na zupcaniku.

Ja preporucujem Samsunga 1520 ali on ima samo USB ako ti to odgovara.Prvi toner ti stampa 1000 strana i mozes da ga refilujes bez problema ali samo jednom.
Kada kupis drugi on ti stampa 3000 i njega posle mozes da refilujes x puta!Garancija je 2god. i servis traje bukvalno u najgorem slucaju 1 sat!!!
Ciscenje radis na 50000 strana!

serviser:
Ja preporucujem Samsunga 1520 ali on ima samo USB ako ti to odgovara.Prvi toner ti stampa 1000 strana i mozes da ga refilujes bez problema ali samo jednom.
Kada kupis drugi on ti stampa 3000 i njega posle mozes da refilujes x puta!Garancija je 2god. i servis traje bukvalno u najgorem slucaju 1 sat!!!
Ciscenje radis na 50000 strana!

Nego reci ti nama koliko tebe Samsung placa za ovoliko reklamiranje??? :?: :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back