BLAJBI
Zaslužan član
- Poruka
- 103.496
Koji?
Gde su KOMPARATIVNE PREDNOSTI SRBIJE?
Kako se koriste?
Kako se koriste?

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Koji?
Kako se koriste?![]()
Metalac na primer izvozi u SAD, onda ni domaca konditorija nije losa.Koji?
Kako se koriste?![]()
Koji?
Kako se koriste?![]()
У кинеском стилу. Копијеguarana, plazma, jafa keks
Koji?
Kako se koriste?![]()
ne brate djordjo iako nam se dopadaju neki prehrambeni proizvodi ne zadovoljavaju nikakve standarde i samo prolaze kod neobavestenih neiskusnih konzumenata,pomenuta jaffa je kocka da li ce biti mekana a obicno bude bajata,zabranili bi je u eu dok kazes kexguarana, plazma, jafa keks
Na trzistu EU Srbija nema sta da ponudi, i zbog toga treba da se okrenemo istonim trzistima.
ne brate djordjo iako nam se dopadaju neki prehrambeni proizvodi ne zadovoljavaju nikakve standarde i samo prolaze kod neobavestenih neiskusnih konzumenata,pomenuta jaffa je kocka da li ce biti mekana a obicno bude bajata,zabranili bi je u eu dok kazes kex
pazi uzmem pre neki dan ovaj novi manchmelow cokolada,nije lepo ceo uvijen u celofan i s donje strane pobelela cokolada kao kad istekne rok trajanja+s gornje strane ni1 nije citav sve napukla cokolada,to u svetu sve ide u otpis
maline![]()
Svrljisko jagnje ,Sjenicki sir ,Uzicki kajmak i prsuta itd ...ali Srbija nema voilje da se time bavi oce da pravi kola preko italijana epa evo kola.Maline su OK, ali su PRESKUPE.
Chileanske su isto tako dobre, ali su jeftinije, pa svet kupuje kod njih.
Koji?
Kako se koriste?![]()
Maline su OK, ali su PRESKUPE.
Chileanske su isto tako dobre, ali su jeftinije, pa svet kupuje kod njih.
Pamet i lepota
Kada su u pitanju teška pa i laka industrija ili poljoprivreda izgubili smo korak sa svetom,fabrike su nam zakatančene ili vape za modernizacijom, tehnologija nam je stara i praktično bismo trebali krenuti sa ledine. Ni kod poljoprivrede nije ništa bolje stanje, možda i gore. Uspeli smo da zapustimo čak i kanal Dunav-Tisa-Dunav .U 21.veku još uvek gledamo u nebo da li će pasti kiša ili ne.Trebaju nam godine i godine i velika sredstva koja nemamo da u tim oblastima budemo konkurentni.
Ono što bi moglo da se proda je znanje i pamet koju naši mladi imaju u oblasti IT tehnologija. Potrebna je samo dobra organizacija kao u slučaju BWDG kompanije u sledećem primeru.
Druga stvar koju sam malo šaljivo navela je lepota, ali pruža velike mogućnosti u modnoj industriji. Znam da sat vremena slikanja na zapadu ili u Turskoj, Dubaiju i sl. košta na hiljade evra. Mi imamo sposobne mlade fotografe i devojke sitnih kostiju i crta lica koje se traže tako da možemo da radimo kataloge za prodaju preko neta i reklamne kampanje za strane firme i kod nas po mnogo nižim cenama. Znam da to već neki rade i mislim da je i tu veliki potencijal koji će tek da se ispolji.