- Poruka
- 6.404
Koja je to knjiga i koji ste lik iz knjige?
Ja sam ušla u knjigu "Prohujalo sa vihorom" i postala sam Skarlet

Sada ste vi na redu

Foto: Pixabay com
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ne, samo volim knjiguNisam postavila jedno važno pitanje: Da li su to junaci i junakinje vaših najdražih knjiga, onih koje možete da čitate i drugi, treći put?
Mislim da će ljudi pre odlučiti za junaka koji živi u određenom stanju ili je na na određenom putu nego za junake kojima se samo dešavaju stvari, a oni ih bespomoćno prihvataju.
Josef K na primer, ceo modernistički pravac gde j junak protiv društva. Sa druge strane, dela kod kojih prevladava herojski princip, gde iako glavni junak (ili jedan od arhetipskih junaka) gine, nemaju taj uticaj. Recimo Ilijada, i smrt Ahila su delo i junak gde čitalac može naći inspiraciju za život i rado im se vraća i identifikuje sa njima.Ovo je zanimljiva rečenica koja otvara pitanje, zašto volimo junaka neke knjige.
Bold: Ako nije problem, molim te,daj jedan primer.
Dok čitamo trilere, pored policijskog inspektora i porodica žrtve ili sama žrtva ( ako je ostala živa ) bori se za pravdu.
U jednom novom trileru, domaćeg pisca, porodica žrtve je ravnodušna, ali ne i bespomoćna.
U romanu "Prave Beograđanke" junakinje se bore za bolji status u društvu, jedna od junakinja bira tamnu stranu društva, ostale drugačije biraju.
Nekoliko njih se preslikalo u meni zauvek. To su mi istomišljenici, izmišljeni prijatelji, voljeni iako imaju mnogo crnih rupa u glavama. Npr. mogu biti kombinacija Mersoa (Stranac) i kneza Miškina, i junaka pripovetke San Smešnog Čoveka. Jedan jedinstven lik ne mogu da budem nikako.Pogledajte prilog 1682591Zamislite situaciju: Postoji čarobni štapić. Imate želju da jedan dan ili nedelju dana budete junak neke knjige. Čarobni štapić vas unese u jednu knjigu.
Koja je to knjiga i koji ste lik iz knjige?
Ja sam ušla u knjigu "Prohujalo sa vihorom" i postala sam Skarlet![]()
Sada ste vi na redu
Foto: Pixabay com