Koji program i kako?

pele27

Primećen član
Poruka
959
Pozdrav! Snimao sam nesto kamerom jednom prilikom i to posle narezao na CD..e sad, hteo bih da jedan deo sa snimka 'isecem' i , recimo stavim na youtube..e sad me zanima kako iseci delove koje zelim? Koji je program za to potreban?

Najbolji program ti je Sony Vegas, program nije free al ga mozes naci na odredjenim sajtivima :) Podrzava sve formate a isto tako radi i render u druge formate. Veoma ja lak za koriscenje, dobihes lep time libe celog snimka pa mozes da seckas i radis sta zelis, da ubacujes fade in u fade out, prelaze, maskiranja.... Ja sam u njemu drugarici radi neki projekat za predstavljanje grada kada je isla u Italiju, tada sam se prvi put susreo sa njim.

AVI je format, odnosno takozvani kontejner. A video koji nosi moze da bude kodiran razlicitim kodecima, tako da uopste ne mora da znaci da je u pitanju DivX kodek. Moze biti i MPEG2, MPEG4, Xvid, WMV itd...
Postoji u okviru Windowsa, Movie Maker, on je onako bas seljacki prosta alatka, kojom otprilike mozes maltene samo da seckas i to je to. Imas Pinnacle VideoSpin, koji je isto besplatan programcic i nesto malo slozeniji od Movie Makera. Dalje imas Pinnacle Studio, koji je vec ozbiljna igracka, ali nije besplatan... a nije bas ni najbolji. Najbolja alatka je sigurno Adobe Premiere, ali to je vec suvise profesionalan program i treba vremena uci u fazon sa njim.

Back