Koji predmet ste najviše mrzeli u školi?

Замисли да си морао да читаш Павићев Хазарски речник.
citao sam ga dobrovoljno iz interesovanja i radoznalosti - to nije prvi hipertekst u istoriji, ali je jedan od najpoznatijih i izvanredan! Osim istorije i kultura opisanih u njoj, i knjizevne vrednosti, ova knjiga, nastala jedno 2 godine pre no sto je osmisljen i objavljen www porotokol, je izmedju ostalog dakle uticala i na tehnologiju. Koju btw koristite i sad kad ste na forumu.

Poslednja izmena:
Nije "svijetska" nego svjetska. Vidi se da još neke predmete nisi voleo.
Dok sam bio osnovna i srednja, znao sam to "ije", "je" kada i zašto. Na faxu više ne.
Danas kada šaljem dopis, opalim tekst prije u Hashcheck i bog te veselio.
Zato kažem da su Srbi po tom pitanju pametniji, jednostavno opalili ekavicu i opušteno mozak na pašu.

Dok sam bio osnovna i srednja, znao sam to "ije", "je" kada i zašto. Na faxu više ne.
Zato kažem da su Srbi po tom pitanju pametniji, jednostavno opalili ekavicu i opušteno mozak na pašu.
Kako koji Srbi. Srbi: Bosanci, Hercegovci, Banijici, Ličani... koji su ijekavci, nemaju problema s time. Ekavci mogu lako naučiti jer gde je kratko e u ekavici sledi je u ijekavici (vetar=vjetar), a gde je dugo e u ekavici sledi ije u ijekavici (svet=svijet). Možeš i ti naučiti preko ekavice. Slušaj ekavce.

Dužina akcenta. Kratko e - je. Dugo e - ije. To je nekad bilo jat, naravno.

Imao sam nastavnika istorije u osnovnoj, koji je za popravljanje ocena terao decu da napamet uce epske pesme.

Ono, hoces da popravis ocenu iz istorije, naucis 'Smrt Majke Jugovica', i on ti popravi sa trojke na peticu.

Posto je bio potpuni pomahnitali nacionalista, jedna devojka ga na casu pita 'A nastavnice, zasto smo preskocili Americku revoluciju, ima je u knjigama?'

Ovaj joj odgovara- 'Sedi odmah, da ti sada nisam dao keca ko vrata' :cepanje: :cepanje: :cepanje:

Koje bolide Srbi zaposljavaju po skolama, to je legendarno.
Свака част,такве треба поново запошљавати

Srbi iz Srbije, osim ovi poneki iz zapadne Srbije, nemaju pojma kada, gde i kako ide to.

Ja prvi blage veze nemam, i pre mogu da ti pricam na engleskom, nego na ijekavici.

Back