Koji od ova dva HDD-a za sistemski?

Iginxyz

Početnik
Poruka
36
Koja od ova dva diska da stavim za sistemski (win7)

Samsung HD103SJ
WD1600AAJS Caviar SE

Meni bi vise odgovaralo da ide ovaj WD posto je manji a Samsung da mi koristi kao skladiste, samo se nesto razmisljam da li WD ima neke slabije performanse posto je dosta stariji? i koliko ce to uticati na brzinu sistema. Nisam bas vican hardveru, pa rekoh da pitam.
Pozdrav
Hvala unapred.

Koja od ova dva diska da stavim za sistemski (win7)

Samsung HD103SJ
WD1600AAJS Caviar SE

Meni bi vise odgovaralo da ide ovaj WD posto je manji a Samsung da mi koristi kao skladiste, samo se nesto razmisljam da li WD ima neke slabije performanse posto je dosta stariji? i koliko ce to uticati na brzinu sistema. Nisam bas vican hardveru, pa rekoh da pitam.
Pozdrav
Hvala unapred.

WD ti je bio prvi disk...i na njemu su predpostavljam i sistemski programi...i tako neka i ostane...jer će imati više čitanja..nego upisivanja...a...Samsung može da ti bude radni i dinamički disk na kome mogu da budu igrice i ono što radiš..znači više upisa nego čitanja...i biće...:ok:

Veličina keš memorije na HDD-u...utiče na brzinu odziva pri upisu i čitanju...ali je NEBITNA...jer to ..NEĆEŠ PRIMETITI...;)

Da ti je komp u sistemu pretraga podataka za ..PENTAGON...ili ...CIA...onda taj..KEŠ...dolazi do izražaja...;)

Samsung, naravno, jer je dosta brzi sto se R/W brzine tice i iznosi oko 150MB/s, a taj WD, ako se ne varam oko 70-ak. Samsung ima i brzi acess/average time, sto je jako bitno...U svakom slucaju, jedan od najbrzih HDD-a danasnjice. Dakle, rasparcaj ga na 2-3 particije...Ja bih ga na 80, 80, i ostatak. Prve dve za, recimo 2 os-a, winxp+win7...Ili koliko tebi odgovara, mozda i vise, ako volis da se igras i kanis instalisati vise igara od 7+giga...

Poslednja izmena:
Samsung, naravno, jer je dosta brzi sto se R/W brzine tice i iznosi oko 150MB/s, a taj WD, ako se ne varam oko 70-ak. Samsung ima i brzi acess/average time, sto je jako bitno...U svakom slucaju, jedan od najbrzih HDD-a danasnjice. Dakle, rasparcaj ga na 2-3 particije...Ja bih ga na 80, 80, i ostatak. Prve dve za, recimo 2 os-a, winxp+win7...Ili koliko tebi odgovara, mozda i vise, ako volis da se igras i kanis instalisati vise igara od 7+giga...

idi bre begaj
ja ću fizički pojesti taj samsung ako taj i priđe toj brzini , realno najbrži sata2 i sata 3 diskovi mogu oni da postignu brzinu upisa od 130 Mb/s ali na svega na sekund ili dva a prosečna brzina upisa je od 70 do 90 MB/s
naravno izuzimam iz ovoga SSD diskove

Poslednja izmena:
ovo ti je onaj sistem od dva zla biraj koje je manje

treba uporediti performanse,citanje i upis ,pouzdanost,buku,pa odluciti.
velicina tu ne igra ulogu,veci mozes podeliti pa staviti na jedan deo os a drugi za storage,a ovaj od 160 mislim da je pristojne velicine za os ,pratece progrme,igre i ostalo,i ja imam od 160GB

WD mi nesto ne uliva poverenje,gde su bad sektori tu je obavezno WD,ne mora da znaci da ce i ovaj imati,sve zavisi od serije do serije,ali generalno gledano ne bih se opredelio za njega,nadam se da ce ga samsung nadmasiti
pokreni HD Tune ,uporedi dobijene rezultate p ase javi ili odluci sam

edit:
imam Hitachi od 160GB/sata2/7200rpm al na zalost brzina citanja je u proseku oko 70MB/s,stari Maxtor ata 80GB je 30MB/s citanje

Back