Koji narod smatrate najslicnijim vasem narodu

Koji narod vam je najslicniji

• Ukupno glasova
    20
njesu valaj vec vec u sangaju i kojga moj tero d aide u sangaj?? ce budu kinezi ispadnu pravoslavci :mrgreen:
Непотребна злоба око свеца и да, многе Кинезе је превео у православље. И не само Кинезе. Прочитај мало, па онда прави неслане "шале".

Руси и Немци су готово исти: горд народ, пуни себе, друге гледају са висине, ја па ја...
Холанђани.. опуштени, пријатељски..
Пољаци...из крајности у крајност.. или су екстра добри или лоши.. Чудни.
Бошњаци... Већином ок...
Словаци...најбољи народ у Европи! као да су са друге планете..
Албанци, шиптари.. примитивци,зло..

Ово све говорим из личног искуства..

Ako izuzmemo susedne narode poput Makedonaca i Bugara koji su veoma slični Srbima ne samo po jeziku i veri, već i po mentalitetu, najsličniji su nam Poljaci.
Poljaci su slovenski narod kao i Srbi, i isto su hrišćani, samo su katolici za razliku od nas. Sličan nam je mentalitet u smislu da smo slobodarski narodi, "bolje grob nego rob". I Poljaci i Srbi su bili dobri vojnici i kroz istoriju uspevali da poraze razne protivnike. Ratove su gubili samo u slučaju da ih napadne jedna od trenutno najjačih svetskih sila i/ili više zemalja odjednom.
Slična nam je kuhinja. I jedni i drugi vole da popiju u određenim prilikama, i piju sve vrste pića.
S obzirom su slovenski preci današnjih Srba na Balkan uglavnom došli iz današnje istočne Nemačke, nije ni čudo da imamo sličnosti, jer se to područje graniči sa Poljskom. Lužički Srbi su po jeziku slični Poljacima.
Sa Poljacima sam igrao igrice preko neta, pa sam upoznao više njih. To je bilo izvodljivo delom i zahvaljujući istoj časovnoj zoni. Dobio sam utisak da su uglavnom slični Srbima :)

Sto je ironicno jer Sloveni su najduze od svih naroda bili robovi

Sloveni su civilizacija velika,kazem svi Sloveni

Od knjizevnosti,nauke i muzike itd,a da ne pricam o izumima.Germani su uvijek vise cijenili Slovene nego Latine i Arape iako su ih gledali kao rivale uvijek.Latini nisu cijenili jer su bili falsifiaktori krali su vrijednosti drugih civlizacija Grcke a djelom i Egipatske,nesto su uzeli i od Germana a imaju i svoje nesto.Sloveni imaju mnogo bolje knizevnike i umjetnike od Latina koji su u rangu Germanskih.Citav Zapad cita Tolstoja i Dostojevskog slusaju valceve od Sostakovica itd.Stravsinki je mnogim uzor zapadnim klasicarima cak i najvise su Ameriku unaprijedili Jevreji, Sloveni i Geemani

To sto su juzni sloveni bili pod Turcima to su nesrecne okolnosti,ali nisu svi sloveni bili pod Turcima vecina Slovena nije bila pod Turcima,ni Istocni ni Zapadni Sloveni

Latini jedino znaju da se bave pravom i politikom a kao umjetnici su precjenjeni.A sto se tice arhitekture kopirali su Grke i uvijek su Imali kompleks od Grka,po svim parametrima jer su ovi bili duhovno - kulturna elita a ovi su bili trgovci koji su posle razvili pravo i zakone.Rimljani su uvijek sve svojatali od drugih to i ne kriju Imali su Imperijalnu moc zato sto su bili dobri trgovci i politicari i to je to.

Poslednja izmena:

Back