Koji narod smatrate najmanje slicnim vasem narodu

Najmanje slican narod vasem narodu

• Ukupno glasova
    13
Данашњи Енглез не би разумео староенглески језик, и? Јел значи да он није Јенглез? :)
To znaci da je danasnji Englez slicniji danasnjem Srbinu, nego onom Englezu iz srednjeg veka, da.

Vase narativne zavrzlame i znacenje termina 'Srbin' i 'Englez' su jedno, i to je sve lepo i divno, ali ja govorim o realnim identitetima u relalnom svetu, ne u vasim narativima.

To znaci da je danasnji Englez slicniji danasnjem Srbinu, nego onom Englezu iz srednjeg veka, da.

Vase narativne zavrzlame i znacenje termina 'Srbin' i 'Englez' su jedno, i to je sve lepo i divno, ali ja govorim o realnim identitetima u relalnom svetu, ne u vasim narativima.
А кад идемо у Манастир Тумане, да обиђемо свете мошти Светог Јакова и Зосима, на кога ми данашњи Срби личимо?

А кад идемо у Манастир Тумане, да обиђемо свете мошти Светог Јакова и Зосима, на кога ми данашњи Срби личимо?
Ja nemam pojma koji su ti tipovi, a opet sam Srbin.

Ali znam sta su Mancester Junajted i Celzi, fudbalski timovi iz Engleske.

Mislim da 34 puta vise Srba zna ovo moje o engleskim klubovima, a o tom tvom nemaju pojma.

Шта тебе чини Србином? Коју си дефиницију узео за Србина?

Ne treba ulaziti u zamku odredjivanja narativnih kolektivnih identiteta kod sistema 'odozgo-nadole'.

Te fore su negde kao ono kod sholastike.

Ja sam Srbin zato sto ja kazem da sam Srbin. Neka se definicija Srbina prilagodi meni, a ne ja toj definiciji.

Moj identitet, realan identitet, je danas slicniji Ameru iz Ohaja, ili Englezu iz Liverpula, danas, nego nekom Srbinu iz doba cara Lazara.

Ne treba ulaziti u zamku odredjivanja narativnih kolektivnih identiteta kod sistema 'odozgo-nadole'.

Te fore su negde kao ono kod sholastike.

Ja sam Srbin zato sto ja kazem da sam Srbin. Neka se definicija Srbina prilagodi meni, a ne ja toj definiciji.

Moj identitet, realan identitet, je danas slicniji Ameru iz Ohaja, ili Englezu iz Liverpula, danas, nego nekom Srbinu iz doba cara Lazara.
Ти си онда Амер, а не Србин. У ствари, пореклом си Србин.

Али Србин није само етничка, већ културолошка, идентитетска компонента.

Дакле, постоје елементи који неког чине Србином, Енглзом, Шпанцем, итд.

Ти си онда Амер, а не Србин. У ствари, пореклом си Србин.

Али Србин није само етничка, већ културолошка, идентитетска компонента.

Дакле, постоје елементи који неког чине Србином, Енглзом, Шпанцем, итд.
Srbin i Englez uopste nisu etnicke, vec samo kulturoloske odrednice.

Kada Srbin voli Mancester Junajted, ili Liverpul (ili mrzi i navija protiv njih), to je kultura.

Znaci da definicija Srbina mora u sebe da nekako ukljuci i coveka koji voli Liverpul, jer je to kultura ne tako malog broja Srba danas.

Ako ta definicija ne ukljucuje sve ono sto je identitet svakog Srbina, to je falicna definicija.

Kada Srbin voli Mancester Junajted, ili Liverpul (ili mrzi i navija za njih), to je kultura.

Znaci da definicija Srbina mora u sebe da nekako ukljuci i coveka koji voli Liverpul, jer je to kultura ne tako malog broja Srba danas.
Само за тебе,и око тебе...Just for you :lol::

Kada Srbin voli Mancester Junajted, ili Liverpul (ili mrzi i navija protiv njih), to je kultura.

Ako ta definicija ne ukljucuje sve ono sto je identitet svakog Srbina, to je falicna definicija.
Какве везе са идентитетом има ко за кога навија?

Човек који навија за Ливерпул или Манчестер, може да буде Србин наравно, али то није оно што га одређује као Србина.

Србски Идентитет одређују друге ствари. Писмо, језик, традиције, вредности, историја, свест, итд.
Навијање за било који клуб нису одредница некога као Србина.
И ти си Србин јер говориш србски, јер си рођен и одгајан у србској култури и традицији и, иако се свега тога сада одричеш или ти је пак дражи Манчестер од Немањића, ипак то је оно што те одређује као Србина.

Back