Kоји ли је ово маркет?

Не могу да провалим, можете ли ви?
Да ли ово можда сви раде?
Radila sam kao kasirka, ali ne u ovim velikim lancima, i proizvode pri kraju roka smo gurali na kasu sa velikim popustom-dakle, ne istekle, ali one koji uskoro ističu. Nismo se igrali falsifikovanjem.
Gazda bi nam dao odrešene ruke da po osećaju čak i voće i povrće prodajemo po smešnim cenama samo da ne završe već ujutro-u kontejneru.
Suhomesnate proizvode pred kraj upotrebnog roka bismo i sami po ceni korigovali, kupovali po sniženoj ceni-što za mušterije (koji imaju ljubimce), što za sebe, što za ljubimce.
Ne znam da li bi neko pribegavao ovakvom... načinu opstanka na tržištu.

Nakon što su dve osobe uhapšene u Subotici zbog sumnje da su krali meso sa stočnog groblja sa uginulih životinja i prodavali ga, oglasila se i doktorka Radmila Šehić i objasnila koliko može biti opasno ukoliko je neko to meso konzumirao!

Specijalista opšte prakse dr Radmila Šehić naglasila je da je uginulo meso izvor mogućih brojnih oboljenja, pa čak i onih koja traju decenijama!

- Odmah po uginuću, nekoliko sati potom, počinje proces razlaganja tkiva i mišića, kao i početak truljenja leša životinje. Konzument mesa nikada ne zna kada je koja životinja uginula i na koji način. Čovek se oslanja pri kupovini mesa na prethodnu proveru od strane inspekcijskih službi. Međutim, dešava se da se životinjsko meso kupuje naslepo, ili još gore kada ljudi naiđu na crkotinu, koriste je za hranu - navodi dr Šehić.

B. S. (30) i D. P. (38) iz Subotice cisto da ne omasite ako naletite

Ja da imam prava imena ja bih i ta imena objavio....jok nego cu da ih pravno stitim a moralno bi ih obesio....

Poslednja izmena:
Hajmo licitacija da li ce biti osudjeni sto su pratili farmu i kad je farma po propisu odlozila meso na deponiju crklih zivotinja, , naravno u dodir sa crknutim psima i mackama....dosli i uzeli i posle isekli but, ramstek, cevape, i mleveno meso...

Da li su Srbi protiv takvog ponasanja svojih Srba, i da li je to takodje samo moranje da se prezivi...
Niko nece umreti od toga, mozda za 10 godina ....kad se nakupi...

Управо. Мало замаскирају зачинима и као олакшају ти за грил. Или смућкају она готова јела.
Мада ја око тога ни не правим драму. Мислим, ја сам појела воћни јогурт ком је рок прошао пре 2 месеца :lol: Треба челичити организам, нисмо пекмези. Тако се ствара имунитет:lol:

Не знам, ја немам осетљив стомак. Први пут ми је било лоше претпрошли викенд, комшија правио вечеру и то због динстаног лука јер одавно то нисам јела, дуго не почињем јела тако :lol: Па ми се он враћао. А и крштеница сигурно има улогу, ипак се ближим 40.
Иначе, слушам другарице- не може свеже краставце, ова може блитву али не може спанаћ, оној смета лактоза и млеко уопште... И мислим се, да кренем ја ексере да гутам?:lol:

I ne treba, em ima ulja em ima luka, em verovatno nije glaziran, tj przen dok ne dobije slatkast ukus, em verovatno nije luk koji je lak za jelo u pecenom stanju...

Luk moze da upije ulja da ne poverujes, koliko je tezak....a moze da upije ulja desetinu od tezine.....moja majka radi ovu prvu varijantu , ne mesam joj se u posao , ali znam da to radi, ja i moje gosce radimo ovu drugu varijantu, pa sam lepo prihvacen kad zovem da mi dodju da zajedno kuvamo..
Znaju da ne znam kuvarske trikove nego imam svoje, ali ukusno je ukusno...
A da ne bude tesko zelucu...
Ja imam svilen zeludac, niti jedem ljuto niti jedem mnogo fermentirano...

Ali nije uvek kuvana hrana od najgorih namirnica u marketima...
Ja znam jedan market gde najbolje biraju za to njihovo kuvanje, , pa onda na tezge...e sad da li se nesto promenilo , ili se komsiluk promenio , ali sve cesce vidjam uvece da nisu prodali gotova jela...sto moze da znaci da imaju jaku konkurenciju u komsiluku , ali nisam video osim jedne nove prodavnice, pa ili je pao kvalitet, otisla kuvarica ili se promenio komsiluk...

A znalo se da biraju najbolje meso i najbolje povrce za kuvana jela....sto i jeste logika jer uvecavas vrednost tim namernicama, ne ova opisana logika ovde....mnogo vise zaradis od krompira i pecuraka koje su 600 din kg, nego od trulih pecuraka i crvljivog krompira ....
Isto mnogo bolje je nezilavo meso nego zilavusa neka...

Ma svi to rade. Kupujemo crkotine, javna tajna.
Sećam se pre više godina, baba neka sa pijace (kod koje je sve strogo domaće :roll:)priča kako joj je crkla kokoška ali ona nju baci u ključalu vodu kratko, opere je još u nečemu (beše sirće, ne sećam se tačno) i donosi da prodaje.
da da
jedan deda menii na pijaci pricao kako je marinirao pileca krilca tako sto se popisao u njih pa prodavao

Back