Koji krovni nosač odgovara Renault Modusu ?

Ona Marge

Veoma poznat
VIP
Poruka
11.750
...a da nije originalno pravljen za njega?
Nema ih u ponudi a meni treba da bi mogla povremeno preneti po neku tablu, mrežu, letvu...sve ono što mi nije dozvoljeno u muževom autu 😁 koji ni nema krovni nosač.
NS Gumatik trenutno nema na stanju, a neki subotički imaju ponudu za 140 evra što ne nameravam da platim.

Nema ih u ponudi a meni treba da bi mogla povremeno preneti po neku tablu, mrežu, letvu...sve ono što mi nije dozvoljeno u muževom autu 😁 koji ni nema krovni nosač.
NS Gumatik trenutno nema na stanju, a neki subotički imaju ponudu za 140 evra što ne nameravam da platim.
pitaj chatgpt/gemini za neku alternativnu lowbudget varijantu... pretpostavljam da mogu dobre smernice da ti daju, sta da trazis. ;)

Nema pojma, kaže da je najbolje originalni...
ne volim da kopiram na forumu tekstove koje daju AI chat-botovi, ali ovo je izuzetak jer meni ipak daje neki konkretni odgovor:

Najbolja lowbudget alternativa za Renault Modus (2004.–2012., uključujući Grand Modus) je aftermarket krovni nosač koji koristi tvorničke fiksne točke na krovu (Modus ima poklopce koje se odvrću i pristup točkama, nije "goli krov" ni klasične sanjke). Originalni Renault je skuplji i brendiran, a ovi su jeftiniji, jednako funkcionalni i nisu "originalno pravljeni" od Renaulta.

Najjeftinija solidna opcija (lowbudget ~50–80 €):​

• Čelični kompletni setovi poput G3 Pacific Steel, Cam Driver, Schweizer ili slični "nemački/italijanski" generički (npr. na rbautons.com, gumatic.com, kupujemprodajem.com ili autostil.ba).Cijena komplet (2 šipke + noge za Modus) oko 6.500 RSD / 50–70 €.Nosivost obično 50–75 kg, brza montaža na fiksne točke, aluminij ili čelik. Ovi su najjeftiniji i specifično navedeni za Modus/Grand Modus 2004.–2013. – nisu univerzalni stezaljke (koje loše stoje na Modusu).

Malo bolja i tiša opcija (~80–140 €):​

• Menabo TEMA čelični ili Menabo Omega / Delta M alu (ekupi.hr, tokic.hr, rameder.eu) – oko 87–128 €.Aluminijski ili čelični, aerodinamičniji (manje buke), T-slot za dodatke, nosivost 75 kg. Postoje kompleti točno za Modus (noge + šipke). Menabo je talijanski brand – super omjer cijene i kvalitete, puno jeftiniji od Thulea.
  • Nordrive aluminijski komplet (withcar.hr) – 139,95 €.Specifično za Modus 2005.–2012., nosivost 100 kg, protuklizna guma, zaključavanje, super tih u vožnji (recenzije 5/5 od 60+ kupaca – "nema buke ni na 150 km/h", laka montaža bez alata). 5 godina garancije + 30 dana povrat. Ovo je "sweet spot" ako hoćeš nešto kvalitetnije ali još uvijek lowbudget.
Još jeftinije hibridno (~70–90 € ukupno):

• Cruz Optiplus kit (samo noge/prihvat) – oko 28 €(jeftinije.hr ili mall.hr).
    • obične aluminijske/čelične prečke (Cruz AT ili generic 120–130 cm) – i imaš komplet za Modus. Najjeftiniji način ako već imaš šipke.
Važno:
  • Provjeri točno godište tvog Modusa (standardni ili Grand) jer noge moraju biti za fiksne točke – univerzalni stezaljke (za goli krov) neće dobro držati i opasno je.
  • Maks. brzina s teretom 130 km/h, ne preopterećuj.
  • Montaža je jednostavna (10–15 min), ali prati upute ili PDF (npr. onaj s withcar.hr).
  • Gdje kupiti u HR: withcar.hr, ekupi.hr, tokic.hr, njuskalo.hr (traži rabljene za još nižu cijenu), ili regionalni (RB Auto, Gumatic) – dostava jeftina.

Ako mi kažeš točno godište i je li standardni ili Grand Modus, mogu ti dati link na najjeftiniji trenutni komplet koji 100% odgovara. Ovi su svi aftermarket i puno jeftiniji od originalnog Renaulta, a rade jednako dobro! 🚗

Imaš univerzalne na kp sajtu bili 1500 din odlični. Mi imali i kada smo pozajmljivali kazam za rakiju, otišlo sa njim u kompletu 😑
1000017576.jpg

Mislim da ćeš na kraju uzeti te u Subotici ako su kvalitetni jer jurcanje van će te koštati još možda i više.

S tim koferom gore voleće još manje. Ogromno povećanje otpora vazduha.
Znam, imam dva kofera koja montiram po potrebi. Jedan je iz eksperimentalne serije koju je nekad Hins napravio od materijala za čamce. Savršene aerodinamike, ali ne može po širini nekih kanala na šipke nosača za ovaj auto.
Nekad sam se bavila padobranstvom i imali smo predmet u kojem se učilo kretanje vazduha oko objekata u pokretu.
Ovaj kofer i nije najsretnija opcija.
Već sam se pomirila da vozim u krugu od par desetina km. Za ostalo se grebem od muža za auto.

Back