stranac119
Stara legenda
- Poruka
- 77.088
Kud svratih ovde,muko moja.

не залетати се на Митине теме.Kud svratih ovde,muko moja.![]()
Ne jedem kolače .koji kolač najviše volite.
Ne jedem kolače .
Ali ako bih morala neki da odaberem bio bi to tiramisu.
Mmmm...cokoladni rolat s' kokosom...mmmmmAjde anketa, koji kolač najviše volite.
Pogledajte prilog 1283947
Možete da glasate za 2 kolača ako baš ne možete da se odlučite samo za jedan. Dobrodošlo je i ako podelite neki recept, ili sliku onoga što ste sami pravili.
- Baklave
- Pita od jabuka
- Krempite
- Tulumbe
- Makovnjača
- Nešto drugo
Moja žena pravi baklave sa jabukama i makom.Mmmm...cokoladni rolat s' kokosom...mmmmm
Kolač i treba da bude kaloričan.![]()
Ovo cudo se zove prekmurska gibanica... spoj mlevenih oraha i slatkog sira milsim da je presudan za ukus (+ mak, jabuke, suvo grozdje...)
Verovatno ima milijardu kalorija
izgleda perverzno😃Ma da - varijacije tog kolaca su u u citavom panonskom basenu. Madjari to isto prave (samo kod njih nije od tankih kora za pitu nego od debljih, masnih... ali skoro da i ih i nema od tolikog fila) i zovu ga FLODNI - fora je sto u takvom kolacu ima *zilion* sastojaka (maslac, secer. vino, karanfilic, sir, orasi, jabuke, mak, pekmez od kajsija, jaja, vanila...), prakticno SVE sto postoji u kuhinji. Zato je tako *nagruvan* kalorijama. Evo ga flodni -
![]()
Svojevremno sam ga nalazio i u Beogradu, u poznatoj pekari *Aca* (nudili ga pod imenom medjimurska gibanica) ali izgleda da se nije *primio* na nasem terenu ...a i bio je skuplji od domacih kolaca (sto nije cudno ako vidimo sta sve ide u njega)... Tako da su brzo odustali.
A daleko mi da idem u Maribor ili Zagorje samo zbog toga
Daj recept za ovo.![]()
Ovo cudo se zove prekmurska gibanica... spoj mlevenih oraha i slatkog sira milsim da je presudan za ukus (+ mak, jabuke, suvo grozdje...)
Verovatno ima milijardu kalorija
Ima kol*ko hoces recepata za taj kolac (samo napises prekmurska gibanica, medjimurska gibanica i sl.) Konkretno za ovu sa slike je -Daj recept za ovo.