mixersc
Zainteresovan član
- Poruka
- 104
Moze li mi neko reci koji jezik za programiranje je najlaksi za pocetnike jer zelim da probam da programiram,tacnije da naucim i gde ga mogu naci i skinuti?
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ti koji ga osuđuju su profesionalci, a da se ne lažemo, ni ti, ni ja nikad to nećemo biti.
Nesto sto me je oduvek zanimalo, sta je zapravo programiranje!?
Mi trebamo sad u trecoj da radimo Pascal ali ja nemam predstavu sta tu trebamo da radimo a bas me zanima?!
Moze objasnjenje?
То ти је једна веома занимљива ствар.
Посебно оно што ћеш радити у школи...
Нпр. одредити факторијел свих непарних бројева од 3 до 32 чији збир треба поделити са 25. Лол
Шалу на страну... програмирање ти је најпростије речено писање кода који се касније претвара у функционални (извршни) програм, са циљем да реши одређени проблем.
wauuu
Cuo sam da je Pascall tezak
Ali Boze moj necu da umrem valjda
Није тежак и нећеш да умреш.
Само ми једна ствар није јасна... зашто се данас још увек учи Паскал... Капирам да не треба сви да постану програмери, нити то мора да знају... али зар макар не може да се учи нешто новије, забавније (и пре свега корисније)... Но, како ствари стоје... ми изгледа чувамо традицију онога чега су се сви одрекли. Фино је то - Old Skool
A sta je novije npr?
Za nas znam da se radi jos Pascall i Delphi mada mzoda je i izmenjeno
Cujem da se u osnovnim sada uci Visual Basic, mada meni stvarno nije jasno zasto pored mnogo boljih alterniva tipa Python, Java i C#.
Види, ако твој мозак има строгу границу у размишљању и доношењу закључака, да кажем ретардос комплитос, благо речено, то не мора да значи да момак коме одговараш јесте. Није проблем научити нешто и бити мајстор у томе што радиш.
Није тежак и нећеш да умреш.
Само ми једна ствар није јасна... зашто се данас још увек учи Паскал... Капирам да не треба сви да постану програмери, нити то мора да знају... али зар макар не може да се учи нешто новије, забавније (и пре свега корисније)... Но, како ствари стоје... ми изгледа чувамо традицију онога чега су се сви одрекли. Фино је то - Old Skool
Mi smo u srednjoj ucili ovako:
1. godina - Algoritmi, Pascal
2. godina - Pascal, Delphi
3. godina - C
4. godina - C++, Asembler, SQL, Prolog
A moj maturski rad je bio PHP.
Cujem da se u osnovnim sada uci Visual Basic, mada meni stvarno nije jasno zasto pored mnogo boljih alterniva tipa Python, Java i C#.
Nesto sto me je oduvek zanimalo, sta je zapravo programiranje!?
Mi trebamo sad u trecoj da radimo Pascal ali ja nemam predstavu sta tu trebamo da radimo a bas me zanima?!
Moze objasnjenje?