Koji je zadatak muškarca prema ženi u hrišćanstvu?

Meliot

Elita
Poruka
23.218
Koji je zadatak muškarca prema ženi u hrišćanstvu? Ako po hrišćanskom učenju žena treba da bude pokorna muškarcu koji je onda zadatak muškarca prema ženi? Ja mislim da je onda zadatak muškarca da o ženi brine i da je čuva od zla i nevolje što nimalo nije lako.

Pitanje za žene, da li biste se pokorile muškarcu koji bi o vama brinuo i čuvao vas od zla i nevolja? Voleo bih da se u temu uključe i feministkinje da čujem i njihovo mišljenje.

Bilo bi divno imati sopstvenog Supermena.
Zivot ipak nije strip ili crtani film.
Pa kada kažem da muškarac štiti ženu od zla i nevolja to može danse odnosi na mnogo štošta. Da joj sugeriše sa kime da se druži, koja mesta da ne posećuje ili da posećuje, šta da gleda a šta da ne. Pa i da je fizički brani od zla, što da ne i to, i to je uloga muškarca.

Koji je zadatak muškarca prema ženi u hrišćanstvu? Ako po hrišćanskom učenju žena treba da bude pokorna muškarcu koji je onda zadatak muškarca prema ženi? Ja mislim da je onda zadatak muškarca da o ženi brine i da je čuva od zla i nevolje što nimalo nije lako.
Жена је власник мушког тела. И мушкарац је власник тела своје жене. То су дужности.

Ne govorimo ovde o telesnim zadovoljstvima. Zadatak muškarca u hrišćanstvu je da brine o svojoj porodici a samim tim i o svojoj supruzi.
Данас и мушкарац и жена најчешће раде и запослени су.
Како то мислиш да мушкарац брине ? И жена и зарађује а и ради у кући. И жена исто брине.

Back