Koji je vaš model boga....kako izgleda bog?

Не изгледа никако. Не видим га као облик нити као биће или ентитет него као сплет и спрегу природних сила и закона свемира. Концепт божанства је људска творевина настала из потребе да се објасни непознато. Као такав је давно превазиђен и застарео. Данас постоји јер људи теже ка повезивању неких мисли и емоција с концептом њихове духовне везе с вишим бићем.

Čovek je vizuelno biće i ima potrebu da vizuelizuje svet oko sebe pa i svet koji ne vidi

Govoreći o duhovnim stvarima to je malo teži zadatak da se u nekoj slici predstavi božanstvo

Kako vidite boga i kako ga doživljavate ?

Rečima, slikom, osećanjem, poimanjem...Kako ?
Sta ima da dozivljavamo?
Bog se sam otkriva u bibliji.
Drugo bi bilo sve neozbiljno.
Laganje samog sebe.

Bog je duh.
Nije materijalno bice.
Jedini on ima besmrtnost.
I da uprkos tome sto je duhovno bice ima izgled i lice.
Kao sto i svaki covek ima svoje lice.
Po onome sto citamo u bibliji mislim da su andjeli i covek stvoreni po bozjem oblicju i sto se tice izgleda a i karaktera.
Naravno da je covecanstvo palo i da je taj izgled jako osakacen a pogotovo karakterni.
Govorim o osnovnom izgledu kada kazem covek je po bozjem oblicju.

2. Mojsijeva 33,18 Opet reče Mojsije: molim te, pokaži mi slavu svoju.
2. Mojsijeva 33,19 A Gospod mu reče: učiniću da prođe sve dobro moje ispred tebe, i povikaću po imenu: Gospod pred tobom. Smilovaću se kome se smilujem, i požaliću koga požalim.
2. Mojsijeva 33,20 I reče: ali nećeš moći vidjeti lica mojega, jer ne može čovjek mene vidjeti i ostati živ.
2. Mojsijeva 33,21 I reče Gospod: evo mjesto kod mene, pa stani na stijenu.
2. Mojsijeva 33,22 I kad stane prolaziti slava moja, metnuću te u rasjelinu kamenu, i zakloniću te rukom svojom dok ne prođem.
2. Mojsijeva 33,23 Potom ću dignuti ruku svoju, i vidjećeš me s leđa, a lice se moje ne može vidjeti.

Gresni ljudi ne mogu videti Bozje lice.
Ali ce to ponovo moci na novoj zemlji.

Poslednja izmena:
evo kreće opet :lol:
zar nisi rekla da je ceo svet u vlasti zloga?
jesi
ti nisi svet?
šta si onda?
kiborg?
ti isto ko tvoja drugarica ne razumes te duhovne stvari
takodje se uzima u obzir ceo kontekst napisanog
1 Jovanova 5:19 Mi znamo da smo od Boga a "ceo svet je u vlasti zloga
Ko vrsi Bozju volju je od Boga - pod njegovom vlascu
ili bolje prevedeno je ovako
Mi znamo da pripadamo Bogu, a ceo svet je pod vlašću Zloga

i valjda razumes sta znaci vlast

Poslednja izmena:
ti isto ko tvoja drugarica ne razumes te duhovne stvari
takodje se uzima u obzir ceo kontekst napisanog
1 Jovanova 5:19 Mi znamo da smo od Boga a "ceo svet je u vlasti zloga
Ko vrsi Bozju volju je od Boga - pod njegovom vlascu
ili bolje prevedeno je ovako
Mi znamo da pripadamo Bogu, a ceo svet je pod vlašću Zloga
Samo ti razumeš
Opet tvoja gordost na delu :lol:

Gde u Bibliji piše da
na naučnike nema uticaj i da veći deo otkrića nisu njegove ideje?
Hmmm,tom formulacijom valjda nigde ali se zato prica da tamo ima detaljno razradjene elemente atomske i nuklearne fizike,osnovne postulate savremene kardiohirurgije i svakako sistem rada 16 ventilskih motora sa unutrasnjim sagoravanjem sa dva turbo punjaca... :kafa:

Poslednja izmena:
Hmmm,tom formulacijom valjda nigde ali se zato prica da tamo ima detaljno razradjene elemente atomske i nuklearne fizike,osnovne postupate savremene kardiohirurgije i svakako sistem rada 16 ventilskih motora sa unutrasnjim sagoravanjem sa dva turbo punjaca... :kafa:
Pa piše negde da ne možeš služiti i jednom i drugom. Ako nauka služi
suvom materijalizmu, onda od Boga nije. Zar ne?

Pa piše negde da ne možeš služiti i jednom i drugom.
Tako je,pise.
Ako nauka služi
suvom materijalizmu,
...hmmm,valjda "izmedju ostalom"...
Jer po meni,nauka sama po sebi uopste nije u konflikt sa Bogom i Njegovim zakonima...naravno,osim neke teoreticare koje svoje predke vide u majmunima,konjima,magarcima i t.d.
...onda od Boga nije. Zar ne?
Po meni upravo je Bog i dopustio ljudima toliki naucno tehnoloski razvoj ali su ljudi nazalost generalno zloupotrebili ta otkrica pa da umesto olaksaju svoj zivot oni su ga iskoplicirali nepotrebnim teretom.

Back