Koji je to tip ljubavi?

Meklaud

Iskusan
Poruka
5.580
Ja čitam definicije platonske ljubavi s neta i ispada da sam bio u zabludi.Na netu piše da za platonsku ljubav treba obostranost kao i za "klasičnu" ali da je ta ljubav aseksualna i bez telesnih kontakata uključujući čak i ljubljenje.
Ja sam mislio da je to neuzvraćena ljubav, zaljubljenost, idealizovanje, romantičarenje, gajenje ljubavi i patnje prema osobi koja vas ili odbila ili ne zna ko ste, ili joj vi nikad niste pokazali prava osećanja iz raznoraznih razloga, a ona na vas gleda kao na običnog komšiju,prijatelja,prolaznika,poznanika.Dakle ima li naziv "ljubav" kod koje postoji iskljucivo jednostranost i neuzvracenost?

Ja čitam definicije platonske ljubavi s neta i ispada da sam bio u zabludi.Na netu piše da za platonsku ljubav treba obostranost kao i za "klasičnu" ali da je ta ljubav aseksualna i bez telesnih kontakata uključujući čak i ljubljenje.

Platonska veza je obostrana, to je malo bliskije prijateljstvo.

Ja sam mislio da je to neuzvraćena ljubav, zaljubljenost, idealizovanje, romantičarenje, gajenje ljubavi i patnje prema osobi koja vas ili odbila ili ne zna ko ste, ili joj vi nikad niste pokazali prava osećanja iz raznoraznih razloga, a ona na vas gleda kao na običnog komšiju,prijatelja,prolaznika,poznanika.Dakle ima li naziv "ljubav" kod koje postoji iskljucivo jednostranost i neuzvracenost?

Neuzvraćena ljubav je neuzvraćena. Postaje opsesivna ljubav kad jedna strana počinje da dosađuje sa SMS porukama, pozivima, sa željom da osoba koja se opsesivno voli posvećuje mnogo pažnje, a ta osoba koja je "žrtva" takve ljubavi ne želi i ne može da pruža pažnju.

Ovde smo diskutovali o opsesivnoj ljubavi https://forum.krstarica.com/threads/opsesivna-ljubav.996474/

Pa ovako
Imam jedan problem i pitanje na koji nikako nemam odgovor
Otvoricu novu temu pa nek svako ima priliku da pročita i napise sta misli
Radi se o mojoj prijateljici kojoj ja nemam uopšte ideju sta da kažem i koji je ispravan savet koji BiH koji dala
Vi mi mi možete pomoci u ovome barem delom hvala..

Back