Koji je smisao zivota

zato sto se nikad nisam ni zasta pitao ja vec neko drugi ciji oblik ne znam niti mu ime znam a niti >on< mene.da se ja pitam ja bih poseko sve sume i za ukras stavio od traktora gume!!!a sam smisao zivota je + JA ZNAM DA NISTA NEZNAM+

Ne znam sama sta bih rekla ali sam zapamtila par stvari koje su drugi rekli-
- posle mnogo komentara da li je smisao u ovom ili onom pisac je zakljucio SMISAO ZIVOTA JE SAM ZIVOT
-Tarkovski je na nekom skupu u SAD odgovrio na pitanje - kako da budem srecan? sa : ne razumem uopste to pitanje, razmisljajte na ovaj nacin- KOJA JE MOJA MISIJA I ZA STA SAM SE RODIO?
- i u Ani Karenjini mi se na kraju svideo zakljucak onog plemica koji je ostao srecan na imanju sa porodicom : SMISAO JE NACI MIR I PRELIVATI DOBROTU NA SVE OKOLO

Smisao ljudskog zivota je BOGOLIKOST..da kroz sve srece i nesrece naseg zivota ucimo da budemo sve bolji i bolji...da sticemo DUHA SVETOG jer bez Boga nista ne mozemo (ni da disemo, ni da hodamo..ni da mislimo)...a po meri naseg napora ide i znanje i sve vise nam se otkriva ISTINA o svrsi naseg zivota...a sa znanjem sve veca potreba da budemo Bogoliki..

Vrabac:
Smisao ljudskog zivota je BOGOLIKOST..da kroz sve srece i nesrece naseg zivota ucimo da budemo sve bolji i bolji...da sticemo DUHA SVETOG jer bez Boga nista ne mozemo (ni da disemo, ni da hodamo..ni da mislimo)...a po meri naseg napora ide i znanje i sve vise nam se otkriva ISTINA o svrsi naseg zivota...a sa znanjem sve veca potreba da budemo Bogoliki..

Jако jе лепо :!: :!: :!: :D

Icarus:
Jeste li se ikada zapitali kako ste nastali , zasto ste tu :)

Pozdrav prijatelju!

Zeleo bih da dodam i trece pitanje: kuda idemo?

Odgovori:

1.Stvoreni smo!

2.Savrseni ljudi Adam i Eva su imali potencijal da zive zauvek u rajskim-savrsenim uslovima, na zemlji i da proizvedu savrseno potomstvo koje bi napunilo zemlju.Stvoritelj nije odustao od te namere.Svoju nameru je objavio u Bibliji!Kada se pazljivim ispitivanjem i istrazivanjem proucava Biblija, dolazi se do odgovora zasto smo ovde!

3.Trenutno stanje na zemlji je cemer, smrt i jad iz razloga sto smo nasledili smrt od nasih praroditelja.Ovakvo stanje ce biti uskoro (samo sto nije)"davno proslo vreme".Svi oni koji budu prihvatili Bozje Kraljevstvo na celu sa Isusom Hristom kao Kraljem i svoj zivot uskladili sa principima iz Biblije, bivaju i bice podanici novog uredjenja o kome je Isus Hrist propovedao za vreme svoje troipogodisnje sluzbe na zemlji!

I danas po uzoru na Isusa Hrista pravi hriscani propovedaju to isto Bozje Kraljevstvo po citavom svetu dok Stvoritelj Jehova Bog ne privede kraju ovaj truo sistem stvari, kao sto je to cinio vise puta u proslosti!

Zato svi oni koji zele da budu podanici Bozjeg Kraljevstva iskreno proucavaju "zakonik" tog Kraljevstva-Bibliju i cine promene kako bi uskladili svoj zivot sa principima iz iste i nasli se u tom novom uredjenju!To je put kojim razumna osoba treba da ide-put u vecni zivot u raju na zemlji!

:D Pozdrav!

Kako smo nastali to valjda vec znaju i oni mali u vrticima.
Kako je sve, pa i ljudska vrsta nastala, znaju oni koji citaju Bibliju.
Kako je nastalo sve ono sto cini moralnu osnovu drustva u kojem zivimo znaju oni koji su culi Rec i prepoznali Boga.

A svi zajedno smo ovde da se proslavi Veliki, Svemoguci, Jedini Bog i da Njegova Slava prekrije svo stvorenje.

"Život je ono što nam se dešava dok planiramo druge stvari...", poznata je izreka.

A smisao života - ne može ni jedan čovek drugome odrediti, to svako otkriva dok živi na ovoj planeti. Ako smo stvoreni, smisao otkrivamo, ako smo mi gospodari na ovom svetu, onda ga sami određujemo.
Lepe knjige na tu temu napisao je Frankl. Toplo vam preporučujem (za one koji ne znaju). Naravno, ima onih koje takva vrsta literature ne zanima.

Pošto je to oko smisla ostavljeno čovekovoj slobodi, pravo pitanje je da li smo mi odgovorni za smisao koji smo otkrili/definisali?

Smisao zivota je odlican film iz Monty Python serijala. ;)

Ozbiljno... zar mora da postoji neki smisao u zivotu? Ne postoji nikakav smisao u ni jednoj religiji, pa eto, opet, vecina odavde veruje (cak do granice fanatizma) u neku od njih. 'Smisao' je samo ljudska potreba. Zelimo da nadjemo smisao u svemu... To nikako ne iskljucuje da smisao zivota ne postoji. Zar mi zaista mislimo da smo toliko vazni u ovom beskrajnom svemiru da bi nasi mali, sitni, bedni zivoti imali ikakvog smisla i uticaja?

Ako bi trazili smisao u zivotu, onda prvo moramo naci kako je zivot nastao. A posto jedino sto do sada znamo je da zivot nastaje reprodukcijom, moze se reci da je smisao zivota reprodukcija, odnosno produzenje vrste, i umreti na kraju.

Ako gledamo na drugu stranu, smisao zivota mozemo traziti u onome sto se trenutno kotira kao najvisi cilj u drustvu: ziveti srecno, i umreti kao srecna osoba.

Neki kazu da je smisao zivota 'otkriti ga', odnosno saznati 'istinu'. Ali istina ne postoji, postoji samo iskustvo. Pa se to svodi na to da je smisao zivota pokupiti sto vise iskustva, i umreti.

Pa ako objedinimo sve ovo (i mnoge druge 'teorije'), dobije se logican zakljucak: Smisao zivota je umreti!

Da li je ovo vama pravi zivot? Da li je svrha zivota da se rodimo, da bi smo malo proziveli (kako ko - razlika u kvalitetu je mala ) i da bi smo na kraju umrli ? Kao sto kaze kralj Solomon : ” Jer je sudbina sinova covecjih i sudbina zivotinja za njih jedna i ista. Kako umire jedno umire i drugo, i svi isti dah imaju i preteznost coveka nad zivotinjom nistava je , jer je sve tastina. Sve na jedno mesto ide. Sve je od praha proizislo , i sve se u prah vraca.” (Propovednik 3:19,20)
Nas Bog Stvoritelj sigurno nije stvorio ljude da bi umirali… Stvorio nas je sa potencijalom da vecno zivimo. Iz Biblije saznajemo da je smrt uvedena kao kazna za greh . To se vidi iz stiha iz Postanja 2:17 : “ …jer u koji dan okusis s njega umreces.” Jedino je vecni zivot – pravi zivot …
O svrsi zivota je pisao kralj Solomon - poznat po svojoj mudrosti, u knjizi Propovednika. Zapoceo je recima:” Tastina i opet tastina…..sve je tastina..” nakon sto je mnogo toga isprobao u zivotu. Knjigu je zavrsio recima : “ …Boga se boj i zapovesti njegove drzi, jer je to coveku sve. Jer ce svako delo Bog na sud izneti, i svaku tajnu, bila dobra ili zla.”
Kao sto je i Solomon zaklucio, nas zivot poprima smisao jedino ako se okrenemo nasem Stvoritelju i svoj zivot uskadimo sa njegovom voljom i namerom…
Jer uskoro ce Bog preduzeti akciju da unisti postojeci Sotonski sistem i sve njegove pristalice i uspostaviti ponovo svoju vladavinu pod kojom ce ljudi zedni pravde moci ponovo da dobiju pravi zivot – vecni zivot u rajskim uslovima na zemlji.

Abigail

Back