Koji je plenum glavni?

tab503

Daj link
Administrator
Poruka
138.367
Stalno slusam o plenuimima kako se tamo donose odluke,
Svaki fakultet ima svoj plenum..ali koji je onaj vrhovni koji donosi odluke?
Ko odlucuje ko ide po emisijama, ko govori na skupovima, ko je taj koji se pita, koji plenum to sve odlucuje?

i na kraju..koji plenum pravi listu?
ko su ti odabrani da stavljaju imena?
po kom osnovu?
mislim ne pitam da se kazu njihova imena nego.. kako je odluceno da bas oni znaju ko je najbolji za listu?

Sta bi sns-ovci dali da postoji samo jedno glavno lice pa da upregnu svu svoju propagandnu masineriju na jednu tacku a ovako se rasipaju u prazno i totalno su neefikasni
Треба се пошаље писмо на Андрићев Венац,следеће Садржине:
-Велеиздајниче,офираћемо ти нашег Вођу уколико пристанеш на 3-сатни ТВ-Дуел са њим-.

А ко у Ирану доноси Одлуке кад им ови побише и Вођу,и заменика Вође,и његовог заменика и 4,5 главнокомандујућих па ипак успели да агресору помрсе Конце?
Пленум је Чудо :mrgreen:
to je interesantno kod njih kako se adaptiraju.. u sustini meni deluje da niko nece da se prihvati te uloge pa koga navataju jer se zna da ce ga ameri ubiti u narednih mesec dana

Sta bi sns-ovci dali da postoji samo jedno glavno lice pa da upregnu svu svoju propagandnu masineriju na jednu tacku a ovako se rasipaju u prazno i totalno su neefikasni
Pa to će i da bude kada dodju izbori. Imaćeš predsedničkog kandidata i onog za premijera. Najverovatnije Lompar/Bodiroga/Djokić. I sve će onda da se bljuje protiv njih kao nekada protiv Đilasa i slično.

mozda zastareo u naprednim sistemima, mi smo tek "wanna be democracy"

ovde radi posao, vidis i sam da kidaju ovaj sistem, lagano mirno i temeljno
tako kidaju da je vucic i prosle i ove godine pobedio na svim izborima na koje je izasao..
znam da ce sad ljudi izbaciti 1000 razloga i opravdanja pocev da su izbori bili u tradicionalno sns gradovima.. videcemo...

Ko odlucuje ko ide po emisijama, ko govori na skupovima, ko je taj koji se pita, koji plenum to sve odlucuje?

po kom osnovu?
mislim ne pitam da se kazu njihova imena nego.. kako je odluceno da bas oni znaju ko je najbolji za listu?
Idi na plenum kada se bude o necemu odlucivalo pa saznaj.

Ko u SNS sastavlja listu?

tako kidaju da je vucic i prosle i ove godine pobedio na svim izborima na koje je izasao..
znam da ce sad ljudi izbaciti 1000 razloga i opravdanja pocev da su izbori bili u tradicionalno sns gradovima.. videcemo...
Najverovatnije najveće šanse studenti imaju na predsedničkim al samo ako gurnu u prvi plan Lompara ili Bodirogu. Na parlamentarnim jako teško, biće dosta rasutih glasova ispod cenzusa i nacionalističke opcije će biti oko cenzusa a tu Vučić ima dosta svojih ljudi.

toliko ih je pobedio da im jos uvek ne sme dati parlamentarne izbore

razumem da on racuna da izbore sprovede kao sto je juce u Kuli gde su glasali
3 puta uz prisustvo policije dok nisu izsibicarili taj jedan glasic pomocu kojeg su izglasali svog kandidata

Sila, neogranicen budzet, vojska, policija, mafija je na strani vucica tako da moze on da se proglasi i papom

hoces reci zasto bi dao izbore kad ne moze cak ni kradjom da dobije olako?

do sad je raspisivao na godinu i po dana, a generalno mu se posao sastojao od prepodnevnog gostovanja po televizijama i poslepodnevnog raspisivanja izbora

Kad odjednom, nesto se snebiva, necka se kao seoska mlada...
Ima problem sa velikim gradovima. Videlo se u Beogradu i Nišu da ima problem da dodje do većine i pre nadstrešnice a sa tim dogadjajem i Novi Sad postaje kritičan gde je u poredjenju sa druga dva grada dobro prošao ranije. Pomalo ima i strah od gradova srednje veličine pa zato i nije bio toliko euforičan oko pobeda u ovim baš malim mestima jer ni tu nije bilo svuda glatko. Jednostavno očekuje da što više vremena prodje da će to stanovništvo po gradovima opet postati apatično i da neće izaći na izbore. Samo što čak i Faktor plus predvidja baš visoku izlaznost u odnosu na ranije izbore.

realno ovi izbori ce biti zanimljivi i verovatno najneizvesniji do sad..

ali ono sto je najzanimljivje je obracun studenata sa opozcijom jer je to ono sta moze doneti prevagu vucicu da pobedi.. da li ce studenti prethodno ocistiti opoziciju do kraja da se ne pojavi na izborima .

ili nas ocekuje koalicija studenata i opozicije a to je onda vrlo upitno kako ce prica bitka protiv korupcije

po kom osnovu?
Nema "glavnog plenuma". To su sve labave grupe anarhista okupljene po tzv. "plenumima" na fakultetima, koji cesto ne pricaju izmedju samih sebe, a kamoli mogu da naprave neku zajednicku platformu. A to je zato sto anarhizam po svojoj ideologiji na priznaje nikakvu hijerarhiju ili autoritet.

Poslednja izmena:
To znači da će spojiti parlamentarne za predsedničkim izborima? Ako ih spaja izbori neće biti ove godine, već početkom sledeće.
Pa može da raspiše parlamentarne sad na leto i onda da predsednički budu na proleće sledeće godine. Ali ako se odluči da izbori budu tek krajem godine onda će verovatno spojiti jer ne vidim baš neki smisao da razmak izmedju parlamentarnih i predsedničkih bude svega par meseci. Inače EKSPO počinje 15. maja 2027. Dakle moraju predsednički pre toga, mart/april najkasnije.

Najverovatnije najveće šanse studenti imaju na predsedničkim al samo ako gurnu u prvi plan Lompara ili Bodirogu.
Veliko pitanje za biraca je ko stoji iza tih kandidata i sa kakvim programom. Sta mi stvarno znamo o njima i sta oni nude? Ne mogu to da budu neki "kaludjer", "cipiripi", "gandi" ili "hodajuci mediji", a citav program da im bude "Vucic je ruzan, prljav i zao". Niko pametan ne kupuje takvu macku u dzaku.

Back