Koji je naziv ove biljke?

Koja je ova? Slika nije baš sjajna :D

lD7FRY1.jpg

Evo i mene, da kazem svoje misljenje ;)
Na prvi pogled lici na jednu biljku koja raste u polju /ciji naziv ne znam/... ali prema obliku listova i izgledu cvetova najverovatnije je da je na slici zalfija, tim pre sto je slikana u basti neke vikendice, kako mi se cini.
Lavanda sigurno nije. :bye:

Poslednja izmena:
Sol, volim shto si se pojavila...:D

@Aruena, Barbara je nazvala tvoje cvetje korovom, ja bih se naljutila...:zcepanje:

To je moja fotka ali nije moje cveće :zcepanje:

- - - - - - - - - -

Evo i mene, da kazem svoje misljenje ;)
Na prvi pogled lici na jednu biljku koja raste u polju /ciji naziv ne znam/... ali prema obliku listova i izgledu cvetova najverovatnije je da je na slici zalfija, tim pre sto je slikana u basti neke vikendice, kako mi se cini.
Lavanda sigurno nije. :bye:

Kažem ja da mi ne liči na lavandu.

Vockicu ste pogodili, jeste zmajevo voce tj. pitaja...a Blajbi kaze Sabra..ne znam, mozda se tako kaze tamo negde...

Postoji bela i crvena pitaja i jede se rashladjena i iznutra lici na kivi i semenke se jedu tj. jako su korisne...kod nas se prodaju semenke pitaje..
..dvadesetak semenkica dvesta dinara...:lol:

Fotolia_78266952_Subscription_Monthly_M-660x330.jpg

- - - - - - - - - -

..a ono Aruenino sa fotke, ne znam, znam samo da ga redovno vidjam u travi zajedno uz maslacak ili voli me-ne voli me...i ljudi to kose zajedno sa travom...:D

- - - - - - - - - -

..evo, i ovo se cesto vidja u travi..ovo malo slatko plavicasto cvece...:lol:

DSCN0250.jpg

- - - - - - - - - -

..jeste lepo ali je korov...

Vockicu ste pogodili, jeste zmajevo voce tj. pitaja...a Blajbi kaze Sabra..ne znam, mozda se tako kaze tamo negde...

Postoji bela i crvena pitaja i jede se rashladjena i iznutra lici na kivi i semenke se jedu tj. jako su korisne...kod nas se prodaju semenke pitaje..
..dvadesetak semenkica dvesta dinara...:lol:

Fotolia_78266952_Subscription_Monthly_M-660x330.jpg

- - - - - - - - - -

..a ono Aruenino sa fotke, ne znam, znam samo da ga redovno vidjam u travi zajedno uz maslacak ili voli me-ne voli me...i ljudi to kose zajedno sa travom...:D

- - - - - - - - - -

..evo, i ovo se cesto vidja u travi..ovo malo slatko plavicasto cvece...:lol:

Pogledajte prilog 488636

- - - - - - - - - -

..jeste lepo ali je korov...

Kako lepe fotke imam ovog ''korova"...netju da postavim, Barbari sve korov il' perunika...:aha:

Back