Koji je najrazumniji stav?

Koji je najrazumniji stav?

  • Biti agnostik

  • Biti vernik

  • Biti ateista


Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Ja smatram da je najrazumniji stav biti agnostik jer nije dokazano da Bog ne postoji, niti da postoji.
Ко је чекић, све му изгледа као ексер.
Кад један атеиста може да притешњен доказима поверује у Бога, неће бити да је тако како ти кажеш.
 
Ko je dokazao da Bog postoji?
Nauka je dokazala da smo nečija kreacija, dakle kreator postoji ali to nije onaj iz bilbije, ovog kreatora ljudski um ne može razumeti jer izvan treće dimenzije znamo kakav svet postoji samo u teoriji.

Bog, kao više biće, nema potrebu da se dokazuje nikome. A ako je nekom smrtniku stalo da zna da li Bog postoji, neka sačeka kraj svog smrtnog života. Tad će saznati.
Dokazuje se itekako kroz tvoju bilbiju ako si je uopšte i čitala, u bilbiji bog je egoista, ubica, mazohista...razočaraćeš se kad umreš.
Jel ti trazis neke forenzicke dokaze mozda,"otisake prstiju"ili bi ipak hteo video zapis od samog stvaranja ? :kafa:
Zapis postoji, dnk na primer je čist primer da si nečija kreacija. Kreator postoji u nekoj višoj dimenziji, mi kao ljudska rasa koja je na nivou bubašvabe bez glave u odnosu na neka bića iz drugih dimenzija, čak možemo videti u kom pravcu idemo i da ćemo stvoriti jednog dana ceo jedan virtuelni svet koji će biti svestan i samim tim postaćemo kreatori a da naša kreacija neće biti svesna nas.
 
Nauka je dokazala da smo nečija kreacija, dakle kreator postoji ali to nije onaj iz bilbije, ovog kreatora ljudski um ne može razumeti jer izvan treće dimenzije znamo kakav svet postoji samo u teoriji.
To,to,upravo me to zanima - kako je nauka dokazala da to nije Bog iz Biblije ?
Zapis postoji, dnk na primer je čist primer da si nečija kreacija. Kreator postoji u nekoj višoj dimenziji,
Do ovde se slazem ali onda kazes ovo:
mi kao ljudska rasa koja je na nivou bubašvabe bez glave u odnosu na neka bića iz drugih dimenzija,
Sa ovim se totalno ne slazem jer nam Sveto Pismo kaze da je covek stvoren nesto "manji od andjela"dok su to nebeska bica zaista velikih performansi koje su za nas ljude cak nedokucive...
Evo Biblijskog dokaza:

Ps.8,4-6:
"...Šta je čovjek, te ga se opominješ, ili sin čovječji, te ga polaziš?
Učinio si ga malo manjega od anđela, slavom i čašću vjenčao si ga;
Postavio si ga gospodarom nad djelima ruku svojih, sve si metnuo pod noge njegove,.."

Za mene su ovo izuzeno dobre ocene za coveka stoga sve dok nauka "ne dokaze"da ovo nije tacno ljudi trebaju biti sigurni da su Bozje kreacije izuzetno kvalitetne "izrade"na cemu trebaju zahvaljivati bukvalno u svakom tenutku svog zivota !
čak možemo videti u kom pravcu idemo i da ćemo stvoriti jednog dana ceo jedan virtuelni svet koji će biti svestan i samim tim postaćemo kreatori a da naša kreacija neće biti svesna nas.
Hmmm,vernici su pre svega pozvani da zive u ovom,realnom svetu i da upravo odve uzivamo Bozje vodstvo,zastitu i blagosleve sto ce biti rezultat drzannje Bozjih zapovesti vjerom u Isusa Hrista...naravno,svrh svega ce biti vecni zivot jednom,u buducnosti !
...i ne mislim na deklarativno izjasnjavanje vere nego na hriscanstvo na delo kroz realnu versku praksu drzanjem Bozjih zapovesti !
 

Back
Top