Alter_Ego_
Stara legenda
- Poruka
- 96.695
Метните одговор у спојлер.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
0,01![]()
Метните одговор у спојлер.
OkНооо...
И ја сам тако мислио, али прочитах неки новински текст који је објаснио да није то одговор.
Из тог текста сам и мазнуо ову лепу слику школске табле.
ja uvek ubadamOk
I šta ćemo sad?
Koji je?
Jel ovaj situirani uboo odgovor?
U reduja uvek ubadam
Ok
I šta ćemo sad?
Koji je?
Jel ovaj situirani uboo odgovor?
Pa da
pa nismo ograničeni na N, znači može i RPa da
To je najmanji realni trocifreni
Ili racionalni
A 100 je najmanji prirodni
video sam jutros taj clanak.
u njemu pise -999 ali je netacno jer nije receno najmanji negativan trocifreni broj
0.01 ko je napisao nema pojma matematiku jer je to decimalan broj
termin trocifren broj se odnosi na CELE brojeve.
matematicki gledano ne moze cak ni 001 jer je to jednocifren broj posto nule na pocetku broja ne postoje.
tako da je sustinski ovde jedini ispravan odgovor 100 ma sta ti novinati nalupetali sa -999

u njemu pise -999 ali je netacno jer nije receno najmanji negativan trocifreni broj
matematicki gledano ne moze cak ni 001 jer je to jednocifren broj posto nule na pocetku broja ne postoje.
tako da je sustinski ovde jedini ispravan odgovor 100 ma sta ti novinati nalupetali sa -999
radi se o tome da kao i kod svih ostalih ovakvih zadataka se namerno izostaju delovi da bi bili neodredjeni i da bi ljudi mogli da se ubedjuju ko je u pravu.Mislim da jeste -999, jer ne piše koji je broj u pitanju, što znači može biti i ceo broj
Praktično ovako: iz skupova (tj bolje reći polja skalara) Z, Q, R, C iz svih njih algebarski najmanji je -999. E sad, samo u skupu N je 100.
Zašto je skup N posebniji?![]()
radi se o tome da kao i kod svih ostalih ovakvih zadataka se namerno izostaju delovi da bi bili neodredjeni i da bi ljudi mogli da se ubedjuju ko je u pravu.
matematicka postavka ovog zadatka je netacna.
jer ne mozes reci samo broj posto je to neodredjen i zargonski izraz.
da su rekli..najmanji prirodni broj resenje bi bilo 100
da su rekli..najmanji ceo broj resenje bi bilo -999