Који је најмањи троцифрени број?

Alter_Ego_

Stara legenda
Poruka
96.695
s9Fk9kuTURBXy8zYTk1NjBjMS1iMDU3LTRmNWEtYTQ1OC1jMTUwNzI2NmJiYmIuanBlZ5GTBc0CbM0Bf94AAaEwBQ

Метните одговор у спојлер.

Нооо...

И ја сам тако мислио, али прочитах неки новински текст који је објаснио да није то одговор.

Из тог текста сам и мазнуо ову лепу слику школске табле.
Ok
I šta ćemo sad?
Koji je?
Jel ovaj situirani uboo odgovor?

video sam jutros taj clanak.
u njemu pise -999 ali je netacno jer nije receno najmanji negativan trocifreni broj

0.01 ko je napisao nema pojma matematiku jer je to decimalan broj
termin trocifren broj se odnosi na CELE brojeve.

matematicki gledano ne moze cak ni 001 jer je to jednocifren broj posto nule na pocetku broja ne postoje.

tako da je sustinski ovde jedini ispravan odgovor 100 ma sta ti novinati nalupetali sa -999

u njemu pise -999 ali je netacno jer nije receno najmanji negativan trocifreni broj

matematicki gledano ne moze cak ni 001 jer je to jednocifren broj posto nule na pocetku broja ne postoje.

tako da je sustinski ovde jedini ispravan odgovor 100 ma sta ti novinati nalupetali sa -999

a rečeno je najmanji pozitivan broj? :think:

Негативни бројеци су поџскуп на цели броји

Mislim da jeste -999, jer ne piše koji je broj u pitanju, što znači može biti i ceo broj ;)

Praktično ovako: iz skupova (tj bolje reći polja skalara) Z, Q, R, C iz svih njih algebarski najmanji je -999. E sad, samo u skupu N je 100.

Zašto je skup N posebniji? ;)
radi se o tome da kao i kod svih ostalih ovakvih zadataka se namerno izostaju delovi da bi bili neodredjeni i da bi ljudi mogli da se ubedjuju ko je u pravu.

matematicka postavka ovog zadatka je netacna.

jer ne mozes reci samo broj posto je to neodredjen i zargonski izraz.

da su rekli..najmanji prirodni broj resenje bi bilo 100
da su rekli..najmanji ceo broj resenje bi bilo -999

1000017742.jpg

radi se o tome da kao i kod svih ostalih ovakvih zadataka se namerno izostaju delovi da bi bili neodredjeni i da bi ljudi mogli da se ubedjuju ko je u pravu.

matematicka postavka ovog zadatka je netacna.

jer ne mozes reci samo broj posto je to neodredjen i zargonski izraz.

da su rekli..najmanji prirodni broj resenje bi bilo 100
da su rekli..najmanji ceo broj resenje bi bilo -999

smejem se jer je zezanje u pitanju. očigledno. Nije postavka netačna, već neprecizna. ;)

Back