koji je materijal dobar za kuhinjske posude

imam gomilu serpenja i ostalih posuda od aluminijuma.pa unis iz vogosca je proizvodila ekspres lonce od aluminijuma.jos imam par komada ali ih ne koristim.vala cudim sa kako sam jos ziv sudeci po ovim informacijama.a ove legure prohromskog-nerdjajuceg ko zna sta one ispustaju u hranu.a tih prohroma ima stotine vrsta.ja koristim tiganj od gusa - ruski cugun.a gomilu tih od prohroma sa specijalnim dnom sam unistio zaboravljajuci ih na plotni sporeta pa su termicki unisteni.neki se iskrivili a svi su promenili boju dna.negde sam uspeo da ih ocistim ali ko zna kakve su tu promene u materijalu nastale.
 
opis evo odgovoran link gde ima nesto o tome.nemoj da mislite da su rostfrei -nerdjajuci najbolji.priprema povrca moze da napravi svasta u serpi.dal je bazna,kiselog sastava.mrzi me da trazim jeftin kineske rostfrei tanjire koje sam bacio jer je sadrzaj hrane koji je ostao u njima par dana napravio rupe.verovatno truljenje ostataka sa svim pripadajucim zivim svetom koji tu ucestvuje napravi koktel koji reaguje sa tim materijalom.a mozda malo preteram sa zacinima za r.corbu.
 
Nemam pojima sto se tice materijala ali metalac posudje k*rca ne valja. Ebena pasta zna da se zalijepi za dno i napravi problem. Imam neke serpe, na njima pise "made for germany" i razlika je nebo i zemlja.

Kad kuvam pastu u metalac serpi moram svako malo da mijesam da se ne bi zalijepilo za dno...a u ovoj "made for germany" ne moram nijednom. Ista pasta, ista voda, ista sol, isti sporet...razlika je samo u serpi.

Jednom sam probao da skuvam pirinac u metalac serpi i sve je zagorelo, totalna katastrofa, dok u ovoj drugoj uspijem bez problema da skuvam pirinac.
 
emajl nije los al oce da popuca.ponovo da skrenem paznju na vrstu hrane.povrce je malo vise z...no pogotovo kod podgrevanja.ako inox promeni boju kod pregrevanja dal valja posle?kazem vam da neki kineski inox pojedu ostaci r.corbe kad stoje jedno tri dana.tanjir ko sito.a inoxa ima dosta vrsta,za ljudsku upotrebu i ostali.moj izbor za tiganj je gus.kazu da oce da zardja ako dugo stoji.ja moj tiganj i ne perem.malo sundjerom i gotovo i sija sa ko pasje jajce.a spolja ima s prsta debelu crnu koru koju ne diram.i tako vec dvaes godina.ko talandara,nikako pranje.
 

Back
Top