Koji je Frojdov trik da se prepozna zrela ili nezrela osoba?

Soradze

Elita
Moderator
Poruka
19.048

FROJDOV TRIK kako da odmah prepoznate kakav je neko čovek​

Za minut će pokazati SVOJ PRAVI KARAKTER, "maske" same padaju...​

Postoji izreka koja kaže da morate sa nekim da „pojedete džak soli“ kako biste znali da li ste zaista prijatelji,
odnosno koliko je vaš odnos od poverenja i jak.

Teško je protumačiti ljude na prve poglede, kroz par susreta, obično tada gledamo da li imamo iste snove,
kakvi su njegovi drugi odnosi, prema porodici, prijateljima, životinjama, koje su njegove ambicije.

Screenshot_36.png

Sigmund Frojd je imao genijalan trik da brzo shvatite s kim imate posla.

Pitajte ga o snovima i planovima, tražite u njemu osobine koje su slične vama, ali i dalje će mnogo toga
ostati nedokučivo.

Postoji jedna stara indijska izreka koja kaže – „Čovek je posuda. Čime se napuni, onda iz njega izlije.“

Nevolje, stres, problemi, izazovi i prekretnice – to je moćna sila koja, kada se ulije u nas, izvlači iz nas
onu pravu prirodu koja se često „izliva“ bez kontrole.

Sigmund Frojd je rekao:

„Razmera vaše ličnosti je određena veličinom problema koji vas može iznervirati.“

Ako osoba, suočena sa nečim što joj je teško da kontroliše, počne da pada u histeriju, zapitajte se da li je
to osoba za vas. Sav bes, ispadi, plač, ljutnja, želja za histerijom nagoveštavaju na nedostatak zrelosti.

Sa druge strane, zrela osoba je odgovorna, sposobna da planira i čuva samokontrolu, čak i kada izgleda
da se ceo svet ruši.

https://zena.blic.rs/lifestyle/frojdov-trik-kako-da-odmah-prepoznate-kakav-je-neko-covek/3jj7r5x

Postovala sam ceo tekst, mada mi se čini da je malo konfuzan i da je mogao biti mnogo jasniji...
Opak, dovoljno je jasan da se shvati kako nam se mogu prikazati ljudi u naročitim situacijama,
koje mogu, ili ne da da utiču na njih da reaguju zrelo, ili pak nezrelo i time prikažu sebe u
određenom svetlu.

Moram da priznam da su mi histerici uvek bili naročito antipatični, neprijatni i nepoželjni u društvu.
Naravno da sam se uvek u društvu zrelih osoba osećala sigurnijom, zaštićenijom, čak je njihova
zrelost uticala da se moja ispoljava jasnije...

Šta je to što neke ljude načini zrelim, ili nezrelim osobama?
Da li je to domaće vaspitanje?

:vzagrljaj:

Frojdove misli, rečenice su odlična inspiracija. Trik je zanimljiv, ali se plašim da nije potpuno pouzdan. Postoje ljudi koji uspešno kriju svoje prave misli, svoja osećanja i stvaraju lažnu sliku o sebi. O njima može da se piše, ali oni nisu tema.

Veliki uticaj na psihu ima porodica u kojoj odrastamo. Tamo gde nema svađe, nema nasilja, gde vlada prava porodična atmosfera, odrastaju buduće zrele osobe. Te zrele osobe mogu, a ne moraju da imaju probleme u svom životu, ali je način prihvatanja problema važan.

Ne znam da li kukanje ima veze sa tim da li je neko zrela ličnost. Ne volim da kukam da me nešto mnogo boli, da imam neki manji, veći problem. Da sedim i čekam da mi rešenje padne sa neba. Ne volim ni svađe, ne svađam se sa porodicom. Tako sam vaspitana.

Kada se neko stalno svađa, histeriše, šta govori o sebi? Da li ljudi vole da budu u društvu te osobe?

Kada neko odrasta u porodici u kojoj su prisutni i verbalno i fizičko nasilje, kada to dete gleda pijanog oca, ili pijanu majku, ukratko, kada je porodica disfunkcionalna velika je šansa da to dete ima psihičke poremećaje i bolesti kad odraste. :(
I u najboljem slučaju, kada neko ostane nezrela ličnost.

Ali, mislim da i u harmoničnim porodicama razmažena deca ostaju nezrele ličnosti. Nestabilne. Nepouzdane.

To je neko moje skromno, laičko mišljenje.

@Soradze beskrajno mnogo hvala za ove inspirativne teme.

Frojdove misli, rečenice su odlična inspiracija. Trik je zanimljiv, ali se plašim da nije potpuno pouzdan. Postoje ljudi koji uspešno kriju svoje prave misli, svoja osećanja i stvaraju lažnu sliku o sebi. O njima može da se piše, ali oni nisu tema.

Veliki uticaj na psihu ima porodica u kojoj odrastamo. Tamo gde nema svađe, nema nasilja, gde vlada prava porodična atmosfera, odrastaju buduće zrele osobe. Te zrele osobe mogu, a ne moraju da imaju probleme u svom životu, ali je način prihvatanja problema važan.

Ne znam da li kukanje ima veze sa tim da li je neko zrela ličnost. Ne volim da kukam da me nešto mnogo boli, da imam neki manji, veći problem. Da sedim i čekam da mi rešenje padne sa neba. Ne volim ni svađe, ne svađam se sa porodicom. Tako sam vaspitana.

Kada se neko stalno svađa, histeriše, šta govori o sebi? Da li ljudi vole da budu u društvu te osobe?

Kada neko odrasta u porodici u kojoj su prisutni i verbalno i fizičko nasilje, kada to dete gleda pijanog oca, ili pijanu majku, ukratko, kada je porodica disfunkcionalna velika je šansa da to dete ima psihičke poremećaje i bolesti kad odraste. :(

Ali, mislim da i u harmoničnim porodicama razmažena deca ostaju nezrele ličnosti. Nestabilne. Nepouzdane.

Sunce moje, ovde kod tebe možemo da pričamo baš mnogo o ljudskoj psihi, o stvaranju problematične psihe,
traumatične već u dečijoj dobi... Porodica je najvažnija u stvaranju kvalitetne psihe deteta, zato je od krucijalne
važnosti i lečenje porodice... usmeravanje, kanalisanje, edukovanje... i ja se raspisala u ove sitne sate, hahahaah
:heart2:

Ako osoba, suočena sa nečim što joj je teško da kontroliše, počne da pada u histeriju, zapitajte se da li je
to osoba za vas. Sav bes, ispadi, plač, ljutnja, želja za histerijom nagoveštavaju na nedostatak zrelosti.

Sa druge strane, zrela osoba je odgovorna, sposobna da planira i čuva samokontrolu, čak i kada izgleda
da se ceo svet ruši.

Eeej, па ти рече
како на лак и брз начин провалити некога, јел да ?

Па за ово што ти хоћеш, требаће ти можда и више од једног џака соли.
Ти можеш године да проведеш са неким и да тај нема разлога за хистеричне испаде,
а онда одједном ... бум !

Šta je to što neke ljude načini zrelim, ili nezrelim osobama?
Da li je to domaće vaspitanje?

:vzagrljaj:

Ништа није челично (сем челика)
а нарочито не људски карактер, личност, особине ...

Ја бих ти препоручио да ти себи објасниш шта значи бити зрео,
а онда кад неког упознаш, лепо на брзака провериш да ли се уклапа у твоје дефиниције.

Рецимо за мене је зрео онај ко ради и сам себе издржава.
Питам новог познаника о томе и стављам га у одређену фиоку.

То што је по том критеријуму зрео
не значи и да
није лажив,
није крадљив,
није аљкав,
није лењ,
...

Али очигледно ипак испуњава макар најниже критеријуме зрелости.
Ето, ја тако.

Све у свему тајна је у томе како ти разумеш неки појам.
У овом случају појам зрелости.

И упамти,
онај кога ја прогласим за "зрелог"
не значи да је 100% зрео,
неее !

Доста је и 70% !!

Остало имам резерву према њему
и имаћу је целог живота
јер никада никога не можеш упознати до краја.

Чак ни себе !!!

Kad je plata vole kolege da se prišunjaju da pitaju bilo direktno bilo izokola
Nedobog da si 500 RSD jači kao "nov", odmah trče kod šefa da reše svetsku nepravdu.
A imaš firme koje nude početnu i standardnu platu.
Ovi koji vremenom predju u standardnu to kriju kao zmija noge al ih izvališ sa "visinskim pristupom"
Ne bude im dobro kad nalete na nekog za kog "oni nisu očekivali" kao da oni to odredjuju...
Ima firma svoje metode

REŠENJE: nemam pojma imam kredit
REŠENJE 2: 750.000 i ne spuštaš cifru

Sunce moje, ovde kod tebe možemo da pričamo baš mnogo o ljudskoj psihi, o stvaranju problematične psihe,
traumatične već u dečijoj dobi... Porodica je najvažnija u stvaranju kvalitetne psihe deteta, zato je od krucijalne
važnosti i lečenje porodice... usmeravanje, kanalisanje, edukovanje... i ja se raspisala u ove sitne sate, hahahaah
:heart2:
Kaži to ovako:
"Rodjeni Beogradjanin, majka iz Prijedora otac iz Leskovca"
dokurca sa takvim Beogradjaninom odmah da ti kažem

Imena gradova uzeta radi ilustracije može i grdja m(j)esta

Stalno se prepiremo tamo na Kvadratima, a ima tamo i zakrvljenih ljubitelja Engleske ali ne svake Engleske već samo odredjene Engleske, pa im ne odgovara kada citiraš Engleza Vinstona Čerčila sa: "Razgovaraću tek sa njegovim unukom"

јер никада никога не можеш упознати до краја.

Чак ни себе !!!
Ja sam oprezan sa ljudima poput sebe mada mi najviše prijaju
Nikad nisi načisto dal u njima trenutno preovladava karijerizam, materijalizam ili sve zamenili za hedonizam.
Ni po rečima ni po postupcima...
Pričajući o njima sve sam vam rekao o sebi.

Poslednja izmena:
Zrelost bi trebalo da bude kada znaš šta radiš ali ti to ne garantuje kontrolu situacijom a još manje krajnjim rezultatom.
Neki put bolje prodju ovi što ne da ne znaju šta rade nego nisu odustajali od naopakog pa onda bude ono čuveno "ko je jači od njih" za tu jedinu i poslednju pobedu.

Razlika izmedju zrele i nezrele osobe je ta što zrela osoba ima 1000 strahova i pažljivo bira sledeći potez.

Nije za to potreban nikakav trik.
Zrela osoba je odgovorna osoba.
Neodgovorna osoba je nezrela osoba.
Nije tako
Imaš razne aspekte koji utiču na zrelost - tako recimo imaš emocionalno zrelu osobu i veoma socijalnu ali nemoralnu.
Zapravo zrelost odredjuje okruženje jer šta je zrelo ovde ne pije vodu onde

Praktičan balkanski primer bi bio "neuplaćivanje poreza državi"
Ok je to kad si pod Turcima, to je onda zrelo i odgovorno jer gledaš da naudiš neprijatelju čak i hrabro jer ti koac ne gine ako te navataju.
Ali avaj, ti si nastavio dedinu politiku i danas u Beogradu i čudiš se što sve propada a svojim postupkom si prekinuo krug?

a ako kukas zato sto si lijen da li se i to racuna u nezrele osobe?

Govori da je nesigurna, nervozna i uplašena osoba, koja ima problem sa samokontrolom ( i vaspitanjem ).
Takvi se ljudi izbegavaju, ukoliko nismo mazohisti.
Nesigurna i nervozna zena je najvece zadovoljstvo, imam prijateljicu koja je lijepa,pametna, ima karijeru novac itd i sve izgleda super dok ne popije nekoliko casa vina, tad pocinje zabava ,pocinje da samoanalizira sebe i pita za savjet :D samo potvrdis da je pravu da to joj ne valja da je losa osoba itd i uzivaj :D.

@Stojkov Menidjer U svojim komentarima pokrenuo si i nove teme 🙂 - o Beograđanima, neplaćanju poreza i čini mi se da si zrela osoba, koja je rano jutros bila sama na ovom potforumu i nije imala sagovornika :)

@salko dinamitas Ti spominješ nesigurnu i nervoznu ženu, a postoje i nesigurni i nervozni muškarci.

Ne znam da li su lenji ljudi nezreli ili su jednostavno lenji.

@Stojkov Menidjer U svojim komentarima pokrenuo si i nove teme 🙂 - o Beograđanima, neplaćanju poreza i čini mi se da si zrela osoba, koja je rano jutros bila sama na ovom potforumu i nije imala sagovornika :)

@salko dinamitas Ti spominješ nesigurnu i nervoznu ženu, a postoje i nesigurni i nervozni muškarci.

Naravno da postoje ali u mom slucaju je najvece zadovoljstvo zafrkavati nesigurne zene. Vjevovatno su samo lijeni tj razmazeni u djetinjstvu.

Opet vi o Stojku preko ChatLGBT-a....

Draga moja,
ranije, kada bi se konkurisalo za državne jasle, popunjavao se neki test-upitnik na mnogo strana i još više pitanja. Onda primetiš da se pitanja ponavljaju sa izmenjenim rečima. Šta zmam ja valjda se ljudi opuste posle prvih 100-200 pitanja pa se vrate u svoju normalu pa iskrenije odgovore.
Sećam se da sam jedini, ali ponavljam, jedini odgovorio, da ako mi ne stigne račun za porez da ga ja neću tražiti. Svi ostali kandidati pośteni u lakat samo duguju za struju, mobiilni itd...

Bilo je i pitanja o Crnoj magiji a ja vlaško dete (ahahahahaha Džudiiii ahahahaha Džudiiii ahahahaha)
I ja odgovorim da verujem.
Test je takav da uopšte ne možeš da im dokažeš nego dal imaš elemenata paranoje. Zaokružio sam da me neko gledao urokljivo. A pošto je test glup isto sam napisao, to je moralo ručno, da sam se rešio urokljive osobe tako što sam okrenuo ogledalo ka njoj.

Pošto nisam osoba koja piše dugačko nego evo ovako kratko, ja bih polako priveo izlaganje kraju sumarizacijom navedene situacije.
Članovi komisije su se zivkali medjusobno telefonom samo da vide osobu sa skoro maksimalnim skorom na tom testu a da ta osoba nije imala ni 25 godina...
Kažu oni uz iskren osmeh - izuzetan ste kapacitet, dosta ste nas zabunili ali i od srca nasmejali sa onim ogledalom. Zaista nismo imali ovako nešto vanserijski ali nas izuzetno čudi da ste došli sami.

Kako sam? Sa kime je trebalo da dodjem?

Ma niste nas razumeli, iza vas ne stoji niko.
Niti iko od naših direktora pa ni šefova a i ni jedna stranka. Znate ovo je državna služba pa...

A dobro, ovi prvi što su se zaposlili imali vezu?
Sleganje ramenima o prapočecima formiranja poĉetne konstrukcije...
Žao nam je, mi smo svi ovde preko "nekog", śteta baš što nećemo biti kolege...

I onda je Stojko radio sa običnim narodom, ono.mora da se živi, jedu i seru i krezubi i zubati i sa osnovnom i sa tri fakulteta...
Pa sam upoznavao narodni milje kad grublje kad surovije. Naravno poltron šefovi su zazirali pa svašta radil a ljudine skupljale oko mene što u nekim firmama nije izlazilo na dobro jer su manipulativnog tipa.

Za kraj.
Ne krijem da radim retardirani posao u MAXI-ju i u jednom momentu zbog nesporazuma sa jednom muśterijom nekoliko dokonih se ubacilo śto na stranu Ser Žileta što na stranu Aždaje. Urokljiva baba se prišunjala iza ledja i rekla: "ovom treba razbiti glavu" okrenuo sam se ka osobi koja ulazi da pazari i da odredjuje ko treba da živi a ko ne i uz osmeh rekao: "ja sam vlaško dete babaaaa ahahahaha baba ahahahaha babaaaa ahahaha"
Više se nikad nije pojavila...
Živim u kraju ali je zaista nisam video...
Znate Crna magija je zajebana, znam šta sam doživeo od osobe iz Danske....
Ne razumete vi te stvari...

Poslednja izmena:
Nije tako
Imaš razne aspekte koji utiču na zrelost - tako recimo imaš emocionalno zrelu osobu i veoma socijalnu ali nemoralnu.
Zapravo zrelost odredjuje okruženje jer šta je zrelo ovde ne pije vodu onde

Praktičan balkanski primer bi bio "neuplaćivanje poreza državi"
Ok je to kad si pod Turcima, to je onda zrelo i odgovorno jer gledaš da naudiš neprijatelju čak i hrabro jer ti koac ne gine ako te navataju.
Ali avaj, ti si nastavio dedinu politiku i danas u Beogradu i čudiš se što sve propada a svojim postupkom si prekinuo krug?
Odgovornost je osnovni uslov.Bez toga nema sazrevanja.
Ko je neodgovoran, nije ni zreo; ma koliko godina imao.

Back