koji je bolji monitor?

• Začetnik teme Začetnik teme qwer
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pa zavisi koliko si spreman da ulozis novca. Ako je to negde oko stotinak evra, najbolje ti je da uzmes neki polovan 17'' Dell P793 na primer. Ja ga imam i bas sam zadovoljan. Takodje su dobri monitori firme EIZO, narocito veci modeli, od 19 i 21 inch. Naravno, ako si pri vecoj lovi, uzmi neki TFT. Uzmi neki casopis, mislim da je PC Press skoro imao uporedni test monitora, pa sam proceni.

Pozdrav

samsumg koji sam uzeo pre 6 god radi i sada (iako se posl 2 god slabo koristi). sadasnji samsung ima 2 god i odlican je. ja zaista preporucujem samsung - ranije je i bio skuplji od ostalih - mozda sada nije, proveri.

Ja bi najradije Sonya, al' moras malo jace da se izujes.
Inace kvalitet se menja tokom god. evo npr. ja na staroj konfiguraciji imam Philipsa 14B starog punih 8 god (iz '96), a radio je ko sumanut, jedno par godina u pocetku nisam imao naviku da gasim racunar ceo dan i on je radio naravno po ceo dan, a i posle nije bash mnogo gasen. I evo posle 8 god. nista mu nefali, dok se u danasnje Philipse ne bi bash kladio.

E DAJTE MOLIM, MANITE SE 14B I OSTLOG OTPADA...

ukratko, ACER vise ne postoji, sada se zove BENQ

dalje, nijedan TFT ne meri se ca CRT monitorima po pitanju graficke obrade, postprodukcije i ostalih stvari.

ako vam treba monitor za kuci, uzmite bilo koji TFT sa odzivom manjim od 20ms..

ako ste profi, idu samo 21inch eizo, sony ili nec sa trinitron tehnologijom..

samsung jeste dobar, ali je skroz kucni/poslovni

E ovako CRT monitori zrace vise od TFT-a to svi znamo, ne povezuju se DVI prikljuickom. Ali ima i dobrih strana (na TFT-u ima odredjen broj mrtvih piksela za koje garancija ne vazi). Firma se zna SONY (CRT kosta ko samsungov losiji TFT) koristi trinitron tehnologiju itd! LCD Neovo ima jak odziv oko 25ms sto znaci da ces moci konforno da se igras bez repova...

Da!? E pa ja imam SyncMaster 755DFX i takodje radi savrsheno za ovih 10 meseci.....

A koju rezoluciju koristite i koji je refresh rate u toj rezoluciji??? Ja na 17'' koristim 1280x1024 @ 75Hz . Na tu sam rezoluciju navikao, mada srecem dosta ljudi koji sa sedamnesticama u 1024x768. Koja je norma za 17-inchne Flatove :?:

qwer:
koja je marka monitora najbolja ,samsung .dtk,daevoo. itd sta biste vi uzeli kad bi ste birali molim za komentar

svaki prodavac hvali ono sto ima na lageru...

probaj da nadjesh FLAT (sa ravnim ekranom) monitor... neki SYNC Master ili slicno...

A nije lose da zbog ociju kupis LCD ili TFT monitor...

i naravno 19" ili 21"...

Radim na SyncMaster-u 19" sa refresh rate-om od 120Hz (sve od 75 je dobro zbog ociju) a 17" mi je nekako - HIBRID!? ili 15 ili 19... a uskoro na 21"

Meni kad se gleda TV sednem i gledam, a ne kupujem monitor koji sa tridesetak centimetara ne mogu ceo ni da sagledam!
Drugo realno monitori preko 19" nemaju svrhu sem za CAD programe!
Trece najbolji su NEOVO i SONY. Ali preporucite coveku nesto realnije za nas smrtnike!
Radim u rezoluciji 1024x768@85Hz i to mi prija, vece rezolucije su ipak za 19" :wink:

Back