Redmond
Elita
- Poruka
- 16.976
Za mene je to negde oko hiljadu jevreja... sad neki kažu da bi to pojela inflacija
Šta vi mislite?

Šta vi mislite?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ali zar ne bi inflaciju pratio i porast prihoda?Zavisi koliko imaš godina. Teško je to sad predvideti, turbulencije su velike, ali za 30 godina od hiljadarke će se sigurno teško živeti.
a što ne bi mogao za manje u zemlji gde je prosečna plata 500 jura?Ako se placa stambeni kredit onda 2800 evra, ako ne onda je 2000 evra dovoljno, i da prati inflaciju naravno...
A koji to poslovi plaćaju 2000 evra mesečno u Srbiji?Ako se placa stambeni kredit onda 2800 evra, ako ne onda je 2000 evra dovoljno, i da prati inflaciju naravno...
Inzenjeri na gradilistu, inzenjeri u uspesnijim fabrikama, zavarivaci, kranisti, rukovaoci teskim gradjevinskim masinama, lekari u privatnim bolnicama, programeri, zaposleni sa visokom skolom u predstavnistviam stranih farmaceutskih, zastitarskih (bilja)m tehnoloskim firmama, zaposleni u predstavnistvima stranih institucija, EU i stranih banaka.A koji to poslovi plaćaju 2000 evra mesečno u Srbiji?
Pitanje je za koji iznos pasivnog prihoda bih dao otkaz i penzionisao se...A koji to poslovi plaćaju 2000 evra mesečno u Srbiji?
Jer je covek prokleto bice, i navike su cudo, nekad sam mogao i sa tih 500 da funkcionisem, al sad kako radim vec godinama za vecu platu, osladilo mi se. Druga stvar, zena nezaposlena, dete malo, kredit koji raste iz meseca u mesec, 2 auta, malo sto se da familiji i eto....a što ne bi mogao za manje u zemlji gde je prosečna plata 500 jura?
daj budi malo konkretnijiJa sam se davno penzioniso a imam nikad vise para
znači nadaš se da ćeš da nadješ (ako već nemaš) posao koji plaća bar 2000 evra mesečno, mada ti je cilj 2800? I to neto.Pitanje je za koji iznos pasivnog prihoda bih dao otkaz i penzionisao se...
Pa ne mogu da se otkrivam zelijo bih da ostanem anonimandaj budi malo konkretniji
Za mene je to negde oko hiljadu jevreja... sad neki kažu da bi to pojela inflacija![]()
Šta vi mislite?
Imam nesto malo vise od tog iznosa trenutno, ali bih pristao da se smanji, a da ne moram da radim svaki dan.znači nadaš se da ćeš da nadješ (ako već nemaš) posao koji plaća bar 2000 evra mesečno, mada ti je cilj 2800? I to neto.
Imam rodjaka (ocevog brata od strica) koji se penzionisao sa 55 u Kanadi. Kupio i otlatio kucu sa 3 apartmana koji su mu donosili odlican prihod u to vreme pa cim je ispunio prvi moguci uslov za penziju zapalio sa posla. On i zena pola godine u Kanadi a pola godine u Zemunu i Herceg Novom, lova kaplje a oni zive drugu mladost. Pomagali i decu a oni i vise nego pristojno ziveli. No inflacija pocne krckati njihove prihode, mesecnih 3000$ iz 2002 i 6000$ iz 2018 nisu isti pa usprkos dodatnoj starosnoj penziji zadnjih 10 godina nema vise polugodisnjeg boravka na Balkanu, nema ni putovanja svake godine za Balkan. Krediti za rekonstrukciju kuce u Vankuveru postali nesnosni pa je prvo prodat apartman u Herceg Novom, zatim i sama kuca u Kanadi, namireni dugovi prema banci i opstini, data pomoc deci i na kraju se krcka "nesto" kesha uz regularnu penziju. Prica mi otac da mu se rodjak sada zali kako sastavljaju kraj sa krajem i boji se da ce i on zena spasti na prosjacki stap u 80 - ha, kaze moj otac, a sta ja da kazem, ja sam ispod njegovog prosjackog stapa od kad sam u penziji.